ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Εικαστικά | Εκθέσεις

Έτοιμο το έργο του Michael Landy 23 Μαρτίου 2017

Η έκθεση που ετοίμασε ο Βρετανός καλλιτέχνης μαζί με το αθηναϊκό κοινό είναι έτοιμη να κάνει τα εγκαίνιά της.

Τους τελευταίους μήνες ο Michael Landy είχε μεταμορφώσει τη Διπλάρειο Σχολή σε ανοιχτό εργαστήρι. Εκεί μαζί με την ομάδα του λαμβάνουν καθημερινά υλικό από Αθηναίους, υλικό το οποίο διηγείται με διαφορετικούς τρόπους την επαφή τους με την πόλη. Καθημερινές εμπειρίες, συναισθήματα και αντιδράσεις των κατοίκων της Αθήνας συγκεντρώνονται και εικονοποιούν την συναισθηματική τους εμπειρία μέσα σε αυτήν. Πώς νιώθουν λοιπόν οι κάτοικοι της πόλης; Και τι έχουν να πουν για αυτήν;

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Michael Landy επιχειρώντας να δημιουργήσει έναν συναισθηματικό χάρτη της πόλης, συγκέντρωσε από τους Αθηναίους που επιθυμούσαν να στείλουν ελεύθερα, τις δικές τους εικόνες της σύγχρονης Αθήνας. Πρωτοσέλιδα ειδήσεων, εικόνες που αντανακλούν γεγονότα της καθημερινής ζωής, κείμενα, σύμβολα και λογότυπα, αφορισμοί ή ακόμα και συνθήματα στους δρόμους, όλα έχουν τον χώρο τους σε αυτή την έκθεση in-progress. Σήμερα η έκθεση ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό για να παρουσιάσει την ‘ομαδική’ αυτή έκθεση, που έφτιαξε ο Landy μαζί με τους Αθηναίους. Δείτε εδώ το βίντεο στο οποίο ο καλλιτέχνης μιλάει για τη διαδικασία υλοποίησης της έκθεσης, η οποία θα συνεχίσει να εξελίσσεται μέχρι το τέλος της.

Η έκθεση «Breaking News-Athens» θα πραγματοποιείται από την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 μέχρι τις 11 Ιουνίου 2017. Μπορείτε να ακολουθήσετε την εξέλιξη της και ηλεκτρονικά ακολουθώντας τον λογαριασμό του Instagram @breakingnewsathen.

Γιώτα Αργυροπούλου

Φωτογραφίες

Info

30 Μαρτίου 2017
Διπλάρειος Σχολή, Πλατεία Θεάτρου 3, Αθήνα. Πέμπτη - Κυριακή | 12.00 - 20.00. Δευτέρα - Τετάρτη | Κλειστά

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_bokoros-nostos-feggaraki Νόστος, Πάθος και τα... Στοιχειώδη Ορμώμενο από τη συγκινητική ανταπόκριση του κοινού στην έκθεση του Χρήστου Μποκόρου, το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί νέα του έκθεση. Main_02 10 παράδοξες προοπτικές προσλήψεις της Όπυς Ζούνη Έργα της σημαντικής Ελληνίδας εικαστικού με ορθολογικά σχόλια του καθηγητή Εμμανουήλ Μαυρομμάτη. Main_kavatha Αντλώντας έμπνευση από τη «Μεγάλη Ουτοπία» Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει μία μεγάλη έκθεση. Main_slider Αναποδογυρίζοντας την ιστορία με μία κρυστάλλινη σφαίρα Η βραβευμένη με Χρυσό Λιοντάρι, Su-Mei Tse, πραγματοποιεί στη γκαλερί ΑΔ τη νέα ατομική της έκθεση. Main_sahpazis_kostas_02_last_night%ce%ad%ce%91%ce%b2s_dough Μία αναδρομή στο βραβείο ΔΕΣΤΕ Έκθεση με όλους τους νικητές του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής.
#load_content_with_ajax