ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2018
Εικαστικά | Εκθέσεις

Κώστας Τσόκλης: Από την Τήνο στο ΕΜΣΤ 21 Μαΐου 2018

Σκοπός η γνωριμία του κοινού με μικρά μουσεία της χώρας.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εγκαινιάζει το νέο του πρόγραμμα «Εντός – Εκτός» που έχει ως στόχο να γνωρίσει στο κοινό της πρωτεύουσας τη δραστηριότητα μικρότερων Μουσείων της επικράτειας. Αυτό το πρόγραμμα θα αποτελέσει τη γέφυρα δια-σύνδεσης τους με το Εθνικό Μουσείο μέσα από αμφίδρομες δράσεις, ξεκινά με τη συνεργασία με το Δημοτικό Ίδρυμα «Μουσείο Κώστα Τσόκλη» που διανύει ήδη τον όγδοο χρόνο λειτουργίας του στο νησί της Τήνου.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018, μεταφέρονται στο ΕΜΣΤ, μια επιλογή από τεκμήρια και έργα του Κώστα Τσόκλη, με στόχο να τιμήσουν τον ιδρυτή του Μουσείου στην Τήνο και να υπενθυμίσουν τη σημαντική τομή που επέφερε στη σύγχρονη τέχνη η «Ζωντανή Ζωγραφική», τεχνική που επινόησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ο πρωτοπόρος και διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης συνδυάζοντας την ηλεκτρονική εικόνα με τη ζωγραφική.

Ο Κώστας Τσόκλης σημειώνει για την έκθεση: «Υπάρχουν έργα αδελφοκτόνα. Και υπάρχουν έργα πατροκτόνα.
Και είναι εκείνα που ρίχνουν τη σκιά της λαμπρότητάς τους στα άλλα έργα του καλλιτέχνη και είναι αυτά που η φήμη τους ξεπερνά τη διασημότητα του δημιουργού τους.Τα λίγα έργα που εκθέτω στο ΕΜΣΤ (ευχαριστώντας το για τη τιμή που κάνει στο Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη στη Τήνο, φιλοξενώντας το για ένα διάστημα στο πλαίσιο της Ημέρας των Μουσείων) ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες.
Είναι τέκνα πολυμελών οικογενειών που κατάφεραν να ξεχωρίσουν, χάρη στην απλότητα και την αμεσότητά τους. Έργα που δεν χρειάζονται εξηγήσεις, έργα εικαστικά, μονολεκτικά. Έργα – γεγονότα.

Tospirto Team

Info

19 Μαΐου 2018
ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα, 117 43, Αθήνα
Τηλ.: 210 924 2111
Εως την 1η Ιουλίου– με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_skitso1 Η αντιπολεμική κραυγή των γελοιογράφων «Πόλεμος Α.Ε. – WAR S.A» είναι ο τίτλος έκθεσης με σατυρικά σκίτσα στο Μετρό Συντάγματος Main_%ce%9b%ce%99%ce%a4%ce%97_%ce%91%ce%a6%ce%a1%ce%9f%ce%94%ce%99%ce%a4%ce%97 «Νέοι Ορίζοντες» στο Μουσείο Ηλία Λαλαούνη Δημιουργίες που ανατρέπουν το κατεστημένο των συμβατικών κοσμημάτων. Main_%ce%a4%ce%bf_%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1._le_merveilleux_tableau_d_edvard_munch_a_paris «Δύο Κεντήματα» στην Κλωστοϋφαντουργία Μέντη Σε συνεργασία Στέφανου Ρόκου – Αντιόπης Πανταζή. Main_1 Ο άνθρωπος και ο George Condo στο Κυκλαδικής Η πρώτη μεγάλη ατομική μουσειακή έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα. Main_rooms2018________________explosive "ROOMS 2018" με 22 νέους καλλιτέχνες 17 επιμελητές επιλέγουν από έναν νέο καλλιτέχνη.
#load_content_with_ajax