ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017
Εικαστικά | Εκθέσεις

Όταν το κόσμημα γίνεται έργο τέχνης 19 Μαΐου 2017

Στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι τις 21 Μαΐου.

Το Athens Jewelry Week είναι από τις 18 Μαΐου γεγονός και με εκθέσεις, δράσεις και διαλέξεις καλύπτει 4 ημέρες αφιερωμένες  στους σύγχρονους δημιουργούς κοσμημάτων, την τέχνη τους και τις πρωτότυπες δουλειές τους. 
Η κεντρική έκθεση με τίτλο «Τέχνη + Κόσμημα: Τεμνόμενοι Χώροι» φιλοξενείται φέτος από το Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς, και έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή 48 επιλεγμένων καλλιτεχνών σύγχρονου κοσμήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Επίσης αυτή τη χρονιά τιμά τη διοργάνωση ο σημαντικός Γερμανός εικαστικός Peter Bauhuis ως guest artist και εκθέτει έργα του στην κεντρική έκθεση.
Εκτός αυτού η διοργάνωση περιλαμβάνει 5 ομαδικές εκθέσεις σε διάφορους χώρους της πόλης, διαλέξεις και σεμινάρια, ενώ το AJW 2017 θα ολοκληρωθεί με τα βραβεία της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από καλλιτέχνες διεθνούς κύρους.
Το Athens Jewelry Week διοργανώνεται από δημιουργούς του καλλιτεχνικού κοσμήματος, την ομάδα Αnticlastics, και αποσκοπεί εκτός των άλλων να συστήσει την τέχνη του μοντέρνας κοσμηματοποιίας στο ευρύ κοινό. Οπως έλεγε ο ποιητής W. B. Yeats, «ο κόσμος είναι γεμάτος από μαγικά πράγματα που περιμένουν υπομονετικά τις αισθήσεις μας να οξυνθούν».

Tospirto Team

Info

18 Μαΐου 2017
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Γκάζι
Τηλ.: 210-3453111
Έως 21 Μαίου. Ωρες λειτουργίας: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή: 11.00-21.00

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_01 Art For Change - Τεχνών αντάμωμα Ένα διαδραστικό τριήμερο φεστιβάλ για πρώτη φορά στο FAUST. Main_invisible_city_stavrospetropoulos_10_fff4_occ_p Εξαφανίζοντας την πλατεία Ομονοίας- Φωτογραφίες Ο Γκρέγκορ Σνάιντερ με το Invisible City παρεμβαίνει στο αστικό τοπίο, μετατοπίζοντας το κέντρο του. Main_satyrs_crayon_acrylic_on_canvas_160x240cm_copy_(1) Ένας γκραφιτάς μπαίνει σε γκαλερί Ο εικαστικός Αλέξανδρος Βασμουλάκης αφήνει τους δρόμους και κάνει τη νέα του ατομική έκθεση στη Breeder. Main_pegasus_large_t_1581_107509038 Ελληνικό εργαστήριο... διλημμάτων με την Charlotte Rampling Η 57η Μπιενάλε ξεκινά το Σάββατο 13 Μαΐου Main_removement_stoa-praxitelous_lowres Δίνοντας πνοή σε τρεις στοές των Αθηνών Τρεις στοές του κέντρου της Αθήνας ζωντανεύουν μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις και διαδραστικές performances καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών.
#load_content_with_ajax