Εικαστικά | Εκθέσεις

Στον πολύχρωμο κόσμο του Ντέιβιντ Γκερστάιν 03 Αυγούστου 2017

Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης δημιουργεί ‘ζωντανά’ Pop Art έργα.

Ποιος είπε ότι η τέχνη δεν μπορεί να είναι χαρούμενη; Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Γκερστάιν φαίνεται να πιστεύει στην θετική δύναμη της τέχνης και εμπνέεται για τα έργα του από τη χαρούμενη πλευρά της ζωής και τους χυμούς της. Αντλώντας τα θέματά του από το περιβάλλον γύρω μας, τον άνθρωπο, τις δραστηριότητές του, αλλά και τη φύση, τα επιτοίχια γλυπτά του αναπαριστούν σκηνές και πλάσματα που ενσαρκώνουν τη χαρά της ζωής. Οι πολύχρωμες πεταλούδες, τα σαρκώδη κατακόκκινα χείλη, ένα βάζο με «ζωντανά» λουλούδια, χορευτές, ποδηλάτες και περιηγητές, δημιουργούν την εικαστική ποπ γλώσσα του Γκερστάιν και συνθέτουν την ευτυχισμένη παλέτα του.

Η τέχνη του απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιεί ως ‘όπλα’ της το παιχνίδι, το χιούμορ, την ανατροπή και την αισιοδοξία. Στόχος του, να διαφοροποιήσει την τέχνη του από εκείνη των μουσείων, να πάει κόντρα στο «μην αγγίζετε» που θέτουν τα μεγάλα ινστιτούτα απέναντι στα έργα τέχνη. Αντίθετα, καλωσορίζει μία πιο ελαστική προσέγγιση της τέχνης θέλοντας να προσεγγίσει περισσότερο το κοινό του. «Η φιλοσοφία μου είναι ότι η τέχνη πρέπει να αγγίζει τη ζωή» σχολιάζει ο ίδιος ο Γκερστάιν. «Δεν πρέπει να είναι κάτι που βλέπετε μία φορά το χρόνο όταν πηγαίνετε σε ένα μουσείο».

Η ατομική έκθεση του Ντέιβιντ Γκερστάιν θα πραγματοποιηθεί στις 4-17 Αυγούστου στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο. 

Tospirto.team

Info

04 Αυγούστου 2017
Kapopoulos Fine Arts, Μύκονος. Ώρες λειτουργίας: 11.00-15.00, 19.00-1.00

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_lavdas_1 Λυρικές πεταλούδες αλώνουν τα έργα του Απόστολου Λάβδα Νέα ατομική έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού καλλιτέχνη στη Θεσσαλονίκη. Main_slider Ο Teodosio Sectio Aurea χαρίζει μία νέα… καρδιά σε παλιά αντικείμενα Ο καλλιτέχνης μίλησε στο www.tospirto.net Main_slider_2 Μια διαδρομή στη ζωή του Καζαντζάκη Μία βιογραφική έκθεση πάνω στο βίο και το έργο του σπουδαίου συγγραφέα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Main_05 Πόσες εμπειρίες χωρούν πάνω στο χαρτί; «See if you can fit it on the paper» είναι η ομαδική έκθεση που εγαινιάζει την U.F.A.P. Gallery. Main_photo_3 Το Χρήμα στην Αρχαία Ελλάδα - Νομίσματα και σύμβολα στο Κυκλαδικής Εξαιρετικά δείγματα της αρχαίας νομισματοκοπίας & εικονογραφίας, Main_moschos_nikos_the_great_white_thief_2015_acrylic_on_linen_150x160 Βραβείο για ένα νέο ταλέντο στη ζωγραφική Το 3ο Βραβείο Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής του Μουσείου Φρυσίρα μόλις ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του.
#load_content_with_ajax