Εικαστικά | Εκθέσεις

Στον πολύχρωμο κόσμο του Ντέιβιντ Γκερστάιν 03 Αυγούστου 2017

Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης δημιουργεί ‘ζωντανά’ Pop Art έργα.

Ποιος είπε ότι η τέχνη δεν μπορεί να είναι χαρούμενη; Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Γκερστάιν φαίνεται να πιστεύει στην θετική δύναμη της τέχνης και εμπνέεται για τα έργα του από τη χαρούμενη πλευρά της ζωής και τους χυμούς της. Αντλώντας τα θέματά του από το περιβάλλον γύρω μας, τον άνθρωπο, τις δραστηριότητές του, αλλά και τη φύση, τα επιτοίχια γλυπτά του αναπαριστούν σκηνές και πλάσματα που ενσαρκώνουν τη χαρά της ζωής. Οι πολύχρωμες πεταλούδες, τα σαρκώδη κατακόκκινα χείλη, ένα βάζο με «ζωντανά» λουλούδια, χορευτές, ποδηλάτες και περιηγητές, δημιουργούν την εικαστική ποπ γλώσσα του Γκερστάιν και συνθέτουν την ευτυχισμένη παλέτα του.

Η τέχνη του απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιεί ως ‘όπλα’ της το παιχνίδι, το χιούμορ, την ανατροπή και την αισιοδοξία. Στόχος του, να διαφοροποιήσει την τέχνη του από εκείνη των μουσείων, να πάει κόντρα στο «μην αγγίζετε» που θέτουν τα μεγάλα ινστιτούτα απέναντι στα έργα τέχνη. Αντίθετα, καλωσορίζει μία πιο ελαστική προσέγγιση της τέχνης θέλοντας να προσεγγίσει περισσότερο το κοινό του. «Η φιλοσοφία μου είναι ότι η τέχνη πρέπει να αγγίζει τη ζωή» σχολιάζει ο ίδιος ο Γκερστάιν. «Δεν πρέπει να είναι κάτι που βλέπετε μία φορά το χρόνο όταν πηγαίνετε σε ένα μουσείο».

Η ατομική έκθεση του Ντέιβιντ Γκερστάιν θα πραγματοποιηθεί στις 4-17 Αυγούστου στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο. 

Tospirto.team

Info

04 Αυγούστου 2017
Kapopoulos Fine Arts, Μύκονος. Ώρες λειτουργίας: 11.00-15.00, 19.00-1.00

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_34984151_1092837177552049_9067688023654662144_n Εικονογραφήσεις βιβλίων και τυπογραφία διά χειρός Γιάννη Τσαρούχη Στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη. Main_slider Τα στροβιλιζόμενα γλυπτά του Paul Chan στο Κυκλαδικής Από τις 5 Ιουλίου. Main_video_art_miden_chaja-hertog-nir-nadler-1200x872 Video Art Μηδέν, στην Καλαμάτα Το ευφάνταστο «φεστιβάλ επιστρέφει στους κεντρικούς δρόμους και στην παραλία της πόλης, από τις 5 ως τις 7 Ιουλίου. Main_slider Το «βλέμμα» του Χρόνη Μπότσογλου μέσα από σχέδια και προσωπικές σημειώσεις του Στο Kαφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Main_37-red-lake_copy San: ένα άφυλο πλάσμα μεταξύ ανθρώπου, μηχανής, θεού και ζώου "Days of San" της Λητώ Κάττου στο Μπενάκη. Main_nektarios_kontovrakhs_ Διαφορετικές εικαστικές οπτικές «Μεταξύ φίλων» Σύγχρονα έργα γλυπτικής.
#load_content_with_ajax