Εικαστικά | Εκθέσεις

Στον πολύχρωμο κόσμο του Ντέιβιντ Γκερστάιν 03 Αυγούστου 2017

Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης δημιουργεί ‘ζωντανά’ Pop Art έργα.

Ποιος είπε ότι η τέχνη δεν μπορεί να είναι χαρούμενη; Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Γκερστάιν φαίνεται να πιστεύει στην θετική δύναμη της τέχνης και εμπνέεται για τα έργα του από τη χαρούμενη πλευρά της ζωής και τους χυμούς της. Αντλώντας τα θέματά του από το περιβάλλον γύρω μας, τον άνθρωπο, τις δραστηριότητές του, αλλά και τη φύση, τα επιτοίχια γλυπτά του αναπαριστούν σκηνές και πλάσματα που ενσαρκώνουν τη χαρά της ζωής. Οι πολύχρωμες πεταλούδες, τα σαρκώδη κατακόκκινα χείλη, ένα βάζο με «ζωντανά» λουλούδια, χορευτές, ποδηλάτες και περιηγητές, δημιουργούν την εικαστική ποπ γλώσσα του Γκερστάιν και συνθέτουν την ευτυχισμένη παλέτα του.

Η τέχνη του απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιεί ως ‘όπλα’ της το παιχνίδι, το χιούμορ, την ανατροπή και την αισιοδοξία. Στόχος του, να διαφοροποιήσει την τέχνη του από εκείνη των μουσείων, να πάει κόντρα στο «μην αγγίζετε» που θέτουν τα μεγάλα ινστιτούτα απέναντι στα έργα τέχνη. Αντίθετα, καλωσορίζει μία πιο ελαστική προσέγγιση της τέχνης θέλοντας να προσεγγίσει περισσότερο το κοινό του. «Η φιλοσοφία μου είναι ότι η τέχνη πρέπει να αγγίζει τη ζωή» σχολιάζει ο ίδιος ο Γκερστάιν. «Δεν πρέπει να είναι κάτι που βλέπετε μία φορά το χρόνο όταν πηγαίνετε σε ένα μουσείο».

Η ατομική έκθεση του Ντέιβιντ Γκερστάιν θα πραγματοποιηθεί στις 4-17 Αυγούστου στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο. 

Tospirto.team

Info

04 Αυγούστου 2017
Kapopoulos Fine Arts, Μύκονος. Ώρες λειτουργίας: 11.00-15.00, 19.00-1.00

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_benaki_14147 Σπάνια έργα θρησκευτικής τέχνης από τη Ρωσία στην Ελλάδα Έκθεση με σημαντικά τεκμήρια για την ιστορία της θρησκευτικής τέχνης. Main_unnamed_(94) Το μέγεθος μετράει; Ρητορικό το ερώτημα σε μία έκθεση που αναδεικνύει τον συναρπαστικό κόσμο των μικροσκοπικών έργων τέχνης. Main_6 Τα αρχαιολογικά «διαμάντια» των Κυκλάδων στο Βυζαντινό Κυκλαδικά στιγμιότυπα από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους. Main_maria-21-apaixto Light boxes με τον αέρα της Ανατολής Η νέα ατομική έκθεση της Μαρίας Γιαννακάκη συμπυκνώνει δημιουργικά τα ταξίδια & την αγάπη για την Κίνα. Main_paris_prekas_04 Δύο δημιουργοί και μία έκθεση σε κοινή τροχιά Μία μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στο καλλιτεχνικό ζευγάρι Πάρι και Μερόπη Πρέκα πραγματοποιείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Main_%ce%9c%cf%8d%ce%b8%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%9a%ce%af%ce%bd%ce%b1%cf%82_2 Εικαστικός Νοέμβρης στο Κακογιάννης Πολωνοί καλλιτέχνες, Κινέζοι δημιουργοί, ανθισμένα λουλούδια και αποφθέγματα μεγάλων Ελλήνων στοχαστών.
#load_content_with_ajax