ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Εικαστικά | Εκθέσεις

Στον πολύχρωμο κόσμο του Ντέιβιντ Γκερστάιν 03 Αυγούστου 2017

Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης δημιουργεί ‘ζωντανά’ Pop Art έργα.

Ποιος είπε ότι η τέχνη δεν μπορεί να είναι χαρούμενη; Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Γκερστάιν φαίνεται να πιστεύει στην θετική δύναμη της τέχνης και εμπνέεται για τα έργα του από τη χαρούμενη πλευρά της ζωής και τους χυμούς της. Αντλώντας τα θέματά του από το περιβάλλον γύρω μας, τον άνθρωπο, τις δραστηριότητές του, αλλά και τη φύση, τα επιτοίχια γλυπτά του αναπαριστούν σκηνές και πλάσματα που ενσαρκώνουν τη χαρά της ζωής. Οι πολύχρωμες πεταλούδες, τα σαρκώδη κατακόκκινα χείλη, ένα βάζο με «ζωντανά» λουλούδια, χορευτές, ποδηλάτες και περιηγητές, δημιουργούν την εικαστική ποπ γλώσσα του Γκερστάιν και συνθέτουν την ευτυχισμένη παλέτα του.

Η τέχνη του απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιεί ως ‘όπλα’ της το παιχνίδι, το χιούμορ, την ανατροπή και την αισιοδοξία. Στόχος του, να διαφοροποιήσει την τέχνη του από εκείνη των μουσείων, να πάει κόντρα στο «μην αγγίζετε» που θέτουν τα μεγάλα ινστιτούτα απέναντι στα έργα τέχνη. Αντίθετα, καλωσορίζει μία πιο ελαστική προσέγγιση της τέχνης θέλοντας να προσεγγίσει περισσότερο το κοινό του. «Η φιλοσοφία μου είναι ότι η τέχνη πρέπει να αγγίζει τη ζωή» σχολιάζει ο ίδιος ο Γκερστάιν. «Δεν πρέπει να είναι κάτι που βλέπετε μία φορά το χρόνο όταν πηγαίνετε σε ένα μουσείο».

Η ατομική έκθεση του Ντέιβιντ Γκερστάιν θα πραγματοποιηθεί στις 4-17 Αυγούστου στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο. 

Tospirto.team

Info

04 Αυγούστου 2017
Kapopoulos Fine Arts, Μύκονος. Ώρες λειτουργίας: 11.00-15.00, 19.00-1.00

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_05 Τα Μητροπαράδοτα του Βολανάκη στη Σχολή Υφαντουργικής Τήνου Ο καλλιτέχνης κατοίκησε σε μία δράση φιλοξενίας του KINONO Tinos Art Gathering. Main_seferhs_57 «Όταν το φως χορεύει, μιλάω δίκαια» - Ο Σεφέρης των ζωγράφων Ζωγραφικά και φωτογραφικά έργα αφιερωμένα στον μεγάλο Έλληνα νομπελίστα ποιητή. Main_8_lito_kattou_them To Σώμα είναι η Νίκη και η Ήττα των Ονείρων: Έκθεση με αφορμή ένα... ποίημα Εικαστική έκθεση βασισμένη στο ομότιτλο ποίημα της Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ. Main_theatro_technis_75_hronia_1_(1) Ξενάγηση στα 75 ιστορικά αντικείμενα του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν Δωρεάν ξενάγηση από τον Κωστή Καπελώνη την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Main_%ce%88%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-costa-navarino-3-1024x684 Σχεδιαστές μόδας και εικαστικοί υμνούν την ελληνική φορεσιά Σύγχρονες δημιουργίες μόδας ζωντανεύουν τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη στο αεροδρόμιο. Main_01 Ανάγλυφο ταξίδι στον Κυκλαδικό Πολιτισμό στις αφίξεις του Ελ. Βενιζέλος Οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα δουν πώς ήταν οι Κυκλάδες το 3000 π.Χ. πριν τις επισκεφθούν σήμερα.
#load_content_with_ajax