ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Εικαστικά | Εκθέσεις

Στον πολύχρωμο κόσμο του Ντέιβιντ Γκερστάιν 03 Αυγούστου 2017

Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης δημιουργεί ‘ζωντανά’ Pop Art έργα.

Ποιος είπε ότι η τέχνη δεν μπορεί να είναι χαρούμενη; Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Γκερστάιν φαίνεται να πιστεύει στην θετική δύναμη της τέχνης και εμπνέεται για τα έργα του από τη χαρούμενη πλευρά της ζωής και τους χυμούς της. Αντλώντας τα θέματά του από το περιβάλλον γύρω μας, τον άνθρωπο, τις δραστηριότητές του, αλλά και τη φύση, τα επιτοίχια γλυπτά του αναπαριστούν σκηνές και πλάσματα που ενσαρκώνουν τη χαρά της ζωής. Οι πολύχρωμες πεταλούδες, τα σαρκώδη κατακόκκινα χείλη, ένα βάζο με «ζωντανά» λουλούδια, χορευτές, ποδηλάτες και περιηγητές, δημιουργούν την εικαστική ποπ γλώσσα του Γκερστάιν και συνθέτουν την ευτυχισμένη παλέτα του.

Η τέχνη του απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιεί ως ‘όπλα’ της το παιχνίδι, το χιούμορ, την ανατροπή και την αισιοδοξία. Στόχος του, να διαφοροποιήσει την τέχνη του από εκείνη των μουσείων, να πάει κόντρα στο «μην αγγίζετε» που θέτουν τα μεγάλα ινστιτούτα απέναντι στα έργα τέχνη. Αντίθετα, καλωσορίζει μία πιο ελαστική προσέγγιση της τέχνης θέλοντας να προσεγγίσει περισσότερο το κοινό του. «Η φιλοσοφία μου είναι ότι η τέχνη πρέπει να αγγίζει τη ζωή» σχολιάζει ο ίδιος ο Γκερστάιν. «Δεν πρέπει να είναι κάτι που βλέπετε μία φορά το χρόνο όταν πηγαίνετε σε ένα μουσείο».

Η ατομική έκθεση του Ντέιβιντ Γκερστάιν θα πραγματοποιηθεί στις 4-17 Αυγούστου στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο. 

Tospirto.team

Info

04 Αυγούστου 2017
Kapopoulos Fine Arts, Μύκονος. Ώρες λειτουργίας: 11.00-15.00, 19.00-1.00

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_slider «Στα όρια της γραμμής» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μια σύγχρονη ματιά με το ρυθμό των καλλιτεχνών της αρχαιότητας. Main_sonke_5 Οι ασπρόμαυρες μορφές του Sonke έχουν κόκκινη καρδιά Εγκαινιάζεται ο νέος χώρος τέχνης «The Art Dose» στη Γλυφάδα. Main_partenon2_render Μία διαδραστική περιήγηση στην Ακρόπολη της Εποχής του Περικλή Από τις 24 Μαρτίου στη «ΘΟΛΟ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Main_530 Η Τράπεζα της Ελλάδος και οι εντυπωσιακοί Τόποι Αναφοράς της- Φωτογραφίες Μία εντυπωσιακή έκθεση με 160 έργα τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών, επιλεγμένα από τη Συλλογή της Τράπεζας. Main_slider Ταξιδεύοντας στον κόσμο της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας Η εξέλιξη της σκέψης των Αρχαίων Ελλήνων μέσα από επιτεύγματα του Αρχαίου Κόσμου. Main_liomazema Η τέχνης της ελαιοκομίας σε μία έκθεση Η έκθεση συνδυάζεται με σχετική επιστημονική ημερίδα.
#load_content_with_ajax