ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Εικαστικά | Εκθέσεις

Οι «Πορείες» της Μάτως Ιωαννίδου στο Αρχαιολογικό 08 Σεπτεμβρίου 2017

Μέσα από σινική, λάδια & μικτές τεχνικές αποπειράται να αποδώσει τη ρευστότητα της εποχής.

Στο φιλόξενο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση της Μάτως Ιωαννίδου με τίτλο «Πορείες».

Η εικαστικός Μάτω Ιωαννίδου, μέσα από έργα με σινική, λάδια και μικτές τεχνικές, αποπειράται να αποδώσει την κίνηση και τη ρευστότητα της εποχής. Πορείες μοναχικές όπου απουσιάζει η ανθρώπινη φιγούρα και πρωταγωνιστούν οι δρόμοι, αλλά και πορείες-καραβάνια ανθρώπων που μας ακινητοποιούν με το βλέμμα τους. Μοναδικός προορισμός η συνάντηση με τον Άλλον. Όπως σημειώνει η ίδια:
«Όλα σε κίνηση, μεταβατική εποχή με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Έργα πολύπτυχα που διαστέλλονται, με γρήγορες χειρονομίες, πυκνώματα και αραιώσεις του υλικού, μελάνια με λάδι: βίαια περάσματα από το σκοτάδι στο φως. Τα πρόσωπα μόνο ξεφεύγουν: λεπτοί χειρισμοί με πενάκι, για τη μέγιστη, κατά το δυνατόν, ακρίβεια στην έκφραση.»

Η Μάτω Ιωαννίδου σπούδασε γαλλική φιλολογία και θεατρολογία (Σορβόννη) και ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού (εργαστήρια R. Plin και J. Bertholle), ενώ έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την έκθεση επιμελείται η Μαρία Ξυπολοπούλου.

 

 

Tospirto Team

Info

07 Σεπτεμβρίου 2017
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Τ.Κ.:10682, Αθήνα
Τηλ.: 213 214 4890 - 213 214 4800
Στο Καφέ του Μουσείου. Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 18:00. Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 08:00-20:00 Πληροφορίες: www.namuseum.gr.

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_vois Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2017: Δείτε τα ομορφότερα κτίρια της χώρας Απονομή και έκθεση των κτιρίων που ξεχώρισαν στην ελληνική αρχιτεκτονική δράση των πέντε τελευταίων χρόνων. Main__13_into_the_unknown Παμε στο άγνωστο με βάρκα τη Στέγη Η έκθεση «Επιστημονική φαντασία: ένα ταξίδι στο άγνωστο» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 9 Οκτωβρίου. Main_aikaterini.gegisian.2 Δίνοντας ζωή σ΄ένα εγκαταλελειμμένα κτίριο της Κυψέλης Εννέα καλλιτέχνες μέσα στο κτίριο Ζαρίφη των οδών Επτανήσου και Άνδρου. Main_1._kypella_apo_alouminio__mavro_ifasma__1993 Έργα του Alfredo Romano σε διάλογο με το Βυζαντινό Μουσείο H έκθεση «Angelis suis mandavit de te» παρουσιάζεται από τις 12 Σεπτεμβρίου. Main_05 Τα Μητροπαράδοτα του Βολανάκη στη Σχολή Υφαντουργικής Τήνου Ο καλλιτέχνης κατοίκησε σε μία δράση φιλοξενίας του KINONO Tinos Art Gathering. Main_1000_kisses Στον πολύχρωμο κόσμο του Ντέιβιντ Γκερστάιν Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης δημιουργεί ‘ζωντανά’ Pop Art έργα.
#load_content_with_ajax