Εικαστικά | Εκθέσεις

Η αντιπολεμική κραυγή των γελοιογράφων 16 Μαΐου 2018

«Πόλεμος Α.Ε. – WAR S.A» είναι ο τίτλος έκθεσης με σατυρικά σκίτσα στο Μετρό Συντάγματος

Για τρίτη εφέτος χρονιά η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων (σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ) έρχεται για να μας κάνει να γελάσουμε, να προβληματιστούμε και να συγκινηθούμε.

Τίτλος της μεγάλης έκθεσης που παρουσιάζει, «Πόλεμος Α.Ε. – WAR S.A.», και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του γελοιογράφου Βαγγέλη Παυλίδη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η διοργάνωση φιλοξενείται ως τις 20 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μία καυστική – καταγγελτική ματιά στους πολέμους που γίνονται γύρω μας, αλλά και ως μία «φιλειρηνική, διεθνιστική κραυγή αγωνίας και συμπαράστασης, ένα εικονογραφημένο μήνυμα φιλίας των λαών κόντρα στον μιλιταρισμό, τις βόμβες και τον θάνατο».

Συνολικά παρουσιάζονται 182 σκίτσα, ενώ συμμετέχουν 32 μέλη της Λέσχης καθώς και 9 Πορτογάλοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι παρουσιάζουν ελεύθερο θέμα. Είχαν προηγηθεί, τις προηγούμενες χρονιές οι εκθέσεις «Μετέωρο Βήμα» (2016) και «Sweet Europe» (2017) που είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον χιλιάδων Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών. Εφέτος, μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι: Στάθης, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Εφη Ξένου, Βασίλης Μητρόπουλος, Σπύρος Ορνεράκης, Ανδρεάς Πετρουλάκης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πέτρος Ζερβός, Soloup, Αλεξία Οθωναίου κλπ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
*(λεζάντα: Γελοιογραφία της Εφης Ξένου)

Τospirto team

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_hightech_2 «Τhe Champion»: Ανακαλύψτε τον «πρωταθλητή» που κρύβεται μέσα σας Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Main_kontellis_the_walls_1 Δίνοντας σάρκα και οστά στους τοίχους των Εξαρχείων Από τον Μάη του ’68, στο χρονικό έντασης των Εξαρχείων. Main__lks3323 «Η αγγελιοφόρος» θεά Ίρις του Sam Jinks στο Μουσείο Μπενάκη Έργο με ρίζες στην κλασική γλυπτική και τη μυθολογία. Main_01 9η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων στο Μουσείο Μπενάκη Από τις 26/10 έως 25/11 Main_3 Γνωστά και άγνωστα σχέδια της ζωγραφικής πορείας του Νίκου Χουλιαρά Στην Πινακοθήκη Γκίκα. Main_slider Από την απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου στο Μουσείο Ακρόπολης 154 εκθέματα φωτίζουν τον ιδιαίτερο προσωπικό χώρο του Αυτοκράτορα.
#load_content_with_ajax