ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Εικαστικά | Εκθέσεις

Η αντιπολεμική κραυγή των γελοιογράφων 16 Μαΐου 2018

«Πόλεμος Α.Ε. – WAR S.A» είναι ο τίτλος έκθεσης με σατυρικά σκίτσα στο Μετρό Συντάγματος

Για τρίτη εφέτος χρονιά η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων (σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ) έρχεται για να μας κάνει να γελάσουμε, να προβληματιστούμε και να συγκινηθούμε.

Τίτλος της μεγάλης έκθεσης που παρουσιάζει, «Πόλεμος Α.Ε. – WAR S.A.», και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του γελοιογράφου Βαγγέλη Παυλίδη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η διοργάνωση φιλοξενείται ως τις 20 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μία καυστική – καταγγελτική ματιά στους πολέμους που γίνονται γύρω μας, αλλά και ως μία «φιλειρηνική, διεθνιστική κραυγή αγωνίας και συμπαράστασης, ένα εικονογραφημένο μήνυμα φιλίας των λαών κόντρα στον μιλιταρισμό, τις βόμβες και τον θάνατο».

Συνολικά παρουσιάζονται 182 σκίτσα, ενώ συμμετέχουν 32 μέλη της Λέσχης καθώς και 9 Πορτογάλοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι παρουσιάζουν ελεύθερο θέμα. Είχαν προηγηθεί, τις προηγούμενες χρονιές οι εκθέσεις «Μετέωρο Βήμα» (2016) και «Sweet Europe» (2017) που είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον χιλιάδων Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών. Εφέτος, μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι: Στάθης, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Εφη Ξένου, Βασίλης Μητρόπουλος, Σπύρος Ορνεράκης, Ανδρεάς Πετρουλάκης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πέτρος Ζερβός, Soloup, Αλεξία Οθωναίου κλπ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
*(λεζάντα: Γελοιογραφία της Εφης Ξένου)

Τospirto team

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_prosklisi Εκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου στην Πάρο Με χαρτί και ψαλίδι. Main_unnamed_(3) H «Aνατομία της πολιτικής μελαγχολίας» στη Σάμο Με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Main_slider Σέντρικ Μπουτελιέ και «Spirituel Inspitation» στην Πάτμο Φωτογραφικές συνθέσεις σε αλουμίνιο εμπλουτισμένες με κολάζ. Main_lavdas_3 Τα ποδήλατα του Απόστολου Λάβδα στις Σπέτσες Από τις 27 Ιουλίου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts. Main_mykonos_orlinski Ο πολύχρομος κόσμος του Ρίτσαρντ Ορλίνσκι στη Μύκονο Ο Γάλλος σύγχρονος καλλιτέχνης με τις περισσότερες πωλήσεις έργων στον κόσμο. Main_%ce%93%ce%99%ce%91%ce%9d%ce%9d%ce%97%ce%a3_%ce%9a%ce%9f%ce%a5%ce%a4%ce%a3%ce%9f%ce%a5%ce%a1%ce%97%ce%a3_ «Το Αιγαίο τραγουδάει τα μπλουζ» στην Πάρο Συμμετέχουν σημαντικοί σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί καλλιτέχνες.
#load_content_with_ajax