Εικαστικά | Εκθέσεις

Η αντιπολεμική κραυγή των γελοιογράφων 16 Μαΐου 2018

«Πόλεμος Α.Ε. – WAR S.A» είναι ο τίτλος έκθεσης με σατυρικά σκίτσα στο Μετρό Συντάγματος

Για τρίτη εφέτος χρονιά η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων (σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ) έρχεται για να μας κάνει να γελάσουμε, να προβληματιστούμε και να συγκινηθούμε.

Τίτλος της μεγάλης έκθεσης που παρουσιάζει, «Πόλεμος Α.Ε. – WAR S.A.», και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του γελοιογράφου Βαγγέλη Παυλίδη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η διοργάνωση φιλοξενείται ως τις 20 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μία καυστική – καταγγελτική ματιά στους πολέμους που γίνονται γύρω μας, αλλά και ως μία «φιλειρηνική, διεθνιστική κραυγή αγωνίας και συμπαράστασης, ένα εικονογραφημένο μήνυμα φιλίας των λαών κόντρα στον μιλιταρισμό, τις βόμβες και τον θάνατο».

Συνολικά παρουσιάζονται 182 σκίτσα, ενώ συμμετέχουν 32 μέλη της Λέσχης καθώς και 9 Πορτογάλοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι παρουσιάζουν ελεύθερο θέμα. Είχαν προηγηθεί, τις προηγούμενες χρονιές οι εκθέσεις «Μετέωρο Βήμα» (2016) και «Sweet Europe» (2017) που είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον χιλιάδων Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών. Εφέτος, μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι: Στάθης, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Εφη Ξένου, Βασίλης Μητρόπουλος, Σπύρος Ορνεράκης, Ανδρεάς Πετρουλάκης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πέτρος Ζερβός, Soloup, Αλεξία Οθωναίου κλπ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
*(λεζάντα: Γελοιογραφία της Εφης Ξένου)

Τospirto team

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_slider Οι «Γίδες» του Δαυίδ Μπενφοράδο διασταυρώνουν το βλέμμα τους με το κοινό Στην Kourd Gallery. Main_slider Τζόαν Λι Φέρμορ: «Φωτογράφος και αγαπημένη» του Μουσείου Μπενάκη Σύντροφος του συγγραφέα Πάτρικ Λι Φέρμορ. Main_emst_costas_tsoclis_nils_klinger2 Κώστας Τσόκλης: Από την Τήνο στο ΕΜΣΤ Σκοπός η γνωριμία του κοινού με μικρά μουσεία της χώρας. Main_%ce%9b%ce%99%ce%a4%ce%97_%ce%91%ce%a6%ce%a1%ce%9f%ce%94%ce%99%ce%a4%ce%97 «Νέοι Ορίζοντες» στο Μουσείο Ηλία Λαλαούνη Δημιουργίες που ανατρέπουν το κατεστημένο των συμβατικών κοσμημάτων. Main_%ce%a4%ce%bf_%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1._le_merveilleux_tableau_d_edvard_munch_a_paris «Δύο Κεντήματα» στην Κλωστοϋφαντουργία Μέντη Σε συνεργασία Στέφανου Ρόκου – Αντιόπης Πανταζή. Main_1 Ο άνθρωπος και ο George Condo στο Κυκλαδικής Η πρώτη μεγάλη ατομική μουσειακή έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα.
#load_content_with_ajax