ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Εικαστικά | Εκθέσεις

Οι «Γίδες» του Δαυίδ Μπενφοράδο διασταυρώνουν το βλέμμα τους με το κοινό 25 Μαΐου 2018

Στην Kourd Gallery.

“Γίδες and the abstract truth” φέρει ως τίτλο η έκθεση ζωγραφικής του Δαυίδ Μπενφοράδο που παρουσιάζεται στην Kourd Gallery.

Η κριτικός και επιμελήτρια της έκθεσης Ελένη Βαροπούλου σημειώνει: «Παρατεταγμένες στη σειρά, οι φιγούρες με τα ανομοιογενή χαρακτηριστικά, παράγουν μια ακολουθία από ατομικότητες, η οποία αναφέρεται στη σειριακή διαδικασία της Ποπ Αρτ. Οι γίδες, ζωγραφισμένες κατά κανόνα επάνω σε μιαν επιφάνεια, χρωματικά αδρή- ένα είδος σελίδας με κυρίαρχο το ποπ χρώμα- και κάπου κάπου αναδυόμενες μέσα από ένα μυστηριακό φόντο, ατμοσφαιρικό τοπίο, χώρο της φαντασίας ή του θεάτρου, μοιάζει να φτάνουν στο παρόν έχοντας ως αφετηρία το χρόνο των παραμυθιών.
Μοιάζει να επιστρέφουν στο σήμερα προερχόμενες από την εποχή του τράγου και της τραγωδίας. Μοιάζει να καταλήγουν εδώ έχοντας εγκαταλείψει τις περιοχές του μύθου. Αρχαϊκά και μοντέρνα, αθώα και μαγικά,
άγρια και δαμασμένα, εμβαίνουν στους πίνακες του Benforado τα πλάσματα αυτά προκειμένου να έρθουν
αντιμέτωπα με τον κόσμο του θεατή.
Οι γίδες, τις οποίες ο ζωγράφος έχει δουλέψει με χρωστικές σκόνες και παλιές τεχνικές, ασκούν ένα είδος σαγήνης που προκύπτει κυρίως από την αίσθηση ενός αναπάντεχου δραματικού συμβάντος, τη στιγμή κατά την οποία το έκπληκτο και έντονο βλέμμα τους συναντάει το βλέμμα του θεατή, κοινοποιώντας του ένα "μικρό δράμα".»


Ο David Benforado γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική / εγκατάσταση στο Πανεπιστήμιο Brandeis (ΗΠΑ) υπό τον Graham Campbell, τον Susan Lichman, τον Tom Bills και τον Enrico Gatson. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Ουγγαρίας (Βουδαπέστη) υπό τον Άκο Μπίρκα. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις, έργα και παραστάσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.

Oι φωτογραφίες των εσωτερικών χώρων της έκθεσης και της πρόσκλησης αυτής, είναι του Μανώλη Τσάφου.

Tospirto Team

Info

24 Μαΐου 2018
Έως τις 7 Ιουλίου. Kourd Gallery: Κασσιανής 2 και Φαναριωτών, τηλ. 210 6426573. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη-Παρασκευή: 11.00 - 19.00 - Σάββατο: 11.00 - 15.00

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_slider Το «βλέμμα» του Χρόνη Μπότσογλου μέσα από σχέδια και προσωπικές σημειώσεις του Στο Kαφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Main_37-red-lake_copy San: ένα άφυλο πλάσμα μεταξύ ανθρώπου, μηχανής, θεού και ζώου "Days of San" της Λητώ Κάττου στο Μπενάκη. Main_nektarios_kontovrakhs_ Διαφορετικές εικαστικές οπτικές «Μεταξύ φίλων» Σύγχρονα έργα γλυπτικής. Main_thumbnail_k.varotsos_horis_titlo_2018_gypsos_kai_gyali_ypsos_070_x_050_m._mikos_125_m Ο γυάλινος... κόσμος του Κώστα Βαρώτσου Από την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο Ιδρυμα Θεοχαράκη. Main_padelis_makkas_press_3_photo_alex_kat Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου γίνεται video art project Στο Φεστιβάλ Αθηνών από τις 10 Ιουνίου Main_neon_koufonisi_school Καλοκαιρινοί αστερισμοί στο... χώμα Έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Κουφονήσι.
#load_content_with_ajax