ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Εικαστικά | Εκθέσεις

Video Art Μηδέν, στην Καλαμάτα 02 Ιουλίου 2018

Το ευφάνταστο «φεστιβάλ επιστρέφει στους κεντρικούς δρόμους και στην παραλία της πόλης, από τις 5 ως τις 7 Ιουλίου.

Στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας και στην ανοιχτόκαρδη παραλία της η τέχνη των βίντεο έρχεται για να προσθέσει και άλλες εικόνες στις ήδη υπάρχουσες και για να κάνει το τοπίο πιο… σουρεαλιστικό!

Η ομάδα του Μηδέν επανέρχεται με δημόσιες προβολές σύγχρονης βιντεοτέχνης απ’ όλο τον κόσμο, από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου, μεταφέροντας τη «γιορτή» κάθε μέρα σε ένα διαφορετικό σημείο της πόλης. Video Art Μηδέν, λοιπόν: Εδώ και 14 χρόνια συγκεντρώνει και παρουσιάζει τα πιο ενδιαφέροντα έργα της ελληνικής και διεθνούς βιντεοτέχνης. Με τη φετινή διοργάνωση να δίνει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερα από 170 έργα. Πληθωρικό το πρόγραμμα! Το οποίο εκτείνεται σε πολλές διαφορετικές ενότητες και σε πρωινές αλλά και βραδινές προβολές.

Εναρξη  το βράδυ της Πέμπτης (5/7) στο Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας, στο κέντρο της Καλαμάτας. Το επόμενο βράδυ το φεστιβάλ κατηφορίζει προς την παραλία («Thalassa Lounge», 6/7) με προβολές μουσικών βίντεο παρά θιν’ αλός, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Το βράδυ του Σαββάτου (7/7) επιστρέφει στο κέντρο, αυτή τη φορά στον πεζόδρομο Αναγνωσταρά, με προβολές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί τις προβολές χωρίς να πληρώνει εισιτήριο. Ανάμεσα στα θέματα που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνονται ενότητες αφιερωμένες στις παραστατικές τέχνες, στα animation, μουσικά βίντεο, ενότητες για τη μόδα, το γυμνό σώμα, την πολιτική μας στάση στον σύγχρονο κόσμο… Θα παρουσιαστούν και δύο αφιερώματα στο Διεθνές Φεστιβάλ Βιντεοτέχνης Now and After της Μόσχας, και στο Φεστιβάλ Βίντεο του Καΐρου. Καλλιτεχνική διεύθυνση Γιούλα Παπαδοπούλου και Μαργαρίτα Σταυράκη.

Νίκος Πρίντεζης

Info

05 Ιουλίου 2018
Εως 7 Ιουλιου στους κεντρικούς δρόμους και στην παραλία της πόλης

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_3 Γνωστά και άγνωστα σχέδια της ζωγραφικής πορείας του Νίκου Χουλιαρά Στην Πινακοθήκη Γκίκα. Main_slider Από την απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου στο Μουσείο Ακρόπολης 154 εκθέματα φωτίζουν τον ιδιαίτερο προσωπικό χώρο του Αυτοκράτορα. Main_''leonardo_da_vinci''_photo_1 Ο κόσμος του Λεονάρντο ντα Βίντσι παίρνει σάρκα κι οστά στην Αθήνα Τρεις μεγάλες εκθέσεις για τη ζωή και το έργο του Λεονάρντο Nτα Βίντσι ενώνονται για πρώτη φορά, δημιουργώντας μία έκθεση – σταθμό. Main_pasieka_simon__pulp__2008__mixed_media_on_canvas__180x300cm «Αισθήσεων πράξεις» στους νέους ορίζοντες του Μουσείου Φρυσίρα Οι σύγχρονες εικόνες της έκθεσης, προκαλούν τον θεατή να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές της πραγματικότητας, γεμάτες συναισθήματα. Main_van_gogh_3 Οι πίνακες του Van Gogh «ζωντανεύουν» στη Θεσσαλονίκη Από τις 23 Νοεμβρίου 2018 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2019 στο χώρο της ΔΕΘ. Main_slider «Κούρος…εκ του φυσικού» της Αλεξάνδρας Μιχάλη Εμβληματικοί αρχαϊκοί κούροι παρατίθενται δίπλα σε νέους της εποχής μας.
#load_content_with_ajax