Εικαστικά | Εκθέσεις

Video Art Μηδέν, στην Καλαμάτα 02 Ιουλίου 2018

Το ευφάνταστο «φεστιβάλ επιστρέφει στους κεντρικούς δρόμους και στην παραλία της πόλης, από τις 5 ως τις 7 Ιουλίου.

Στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας και στην ανοιχτόκαρδη παραλία της η τέχνη των βίντεο έρχεται για να προσθέσει και άλλες εικόνες στις ήδη υπάρχουσες και για να κάνει το τοπίο πιο… σουρεαλιστικό!

Η ομάδα του Μηδέν επανέρχεται με δημόσιες προβολές σύγχρονης βιντεοτέχνης απ’ όλο τον κόσμο, από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου, μεταφέροντας τη «γιορτή» κάθε μέρα σε ένα διαφορετικό σημείο της πόλης. Video Art Μηδέν, λοιπόν: Εδώ και 14 χρόνια συγκεντρώνει και παρουσιάζει τα πιο ενδιαφέροντα έργα της ελληνικής και διεθνούς βιντεοτέχνης. Με τη φετινή διοργάνωση να δίνει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερα από 170 έργα. Πληθωρικό το πρόγραμμα! Το οποίο εκτείνεται σε πολλές διαφορετικές ενότητες και σε πρωινές αλλά και βραδινές προβολές.

Εναρξη  το βράδυ της Πέμπτης (5/7) στο Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας, στο κέντρο της Καλαμάτας. Το επόμενο βράδυ το φεστιβάλ κατηφορίζει προς την παραλία («Thalassa Lounge», 6/7) με προβολές μουσικών βίντεο παρά θιν’ αλός, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Το βράδυ του Σαββάτου (7/7) επιστρέφει στο κέντρο, αυτή τη φορά στον πεζόδρομο Αναγνωσταρά, με προβολές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί τις προβολές χωρίς να πληρώνει εισιτήριο. Ανάμεσα στα θέματα που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνονται ενότητες αφιερωμένες στις παραστατικές τέχνες, στα animation, μουσικά βίντεο, ενότητες για τη μόδα, το γυμνό σώμα, την πολιτική μας στάση στον σύγχρονο κόσμο… Θα παρουσιαστούν και δύο αφιερώματα στο Διεθνές Φεστιβάλ Βιντεοτέχνης Now and After της Μόσχας, και στο Φεστιβάλ Βίντεο του Καΐρου. Καλλιτεχνική διεύθυνση Γιούλα Παπαδοπούλου και Μαργαρίτα Σταυράκη.

Νίκος Πρίντεζης

Info

05 Ιουλίου 2018
Εως 7 Ιουλιου στους κεντρικούς δρόμους και στην παραλία της πόλης

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_34984151_1092837177552049_9067688023654662144_n Εικονογραφήσεις βιβλίων και τυπογραφία διά χειρός Γιάννη Τσαρούχη Στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη. Main_slider Τα στροβιλιζόμενα γλυπτά του Paul Chan στο Κυκλαδικής Από τις 5 Ιουλίου. Main_slider Το «βλέμμα» του Χρόνη Μπότσογλου μέσα από σχέδια και προσωπικές σημειώσεις του Στο Kαφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Main_37-red-lake_copy San: ένα άφυλο πλάσμα μεταξύ ανθρώπου, μηχανής, θεού και ζώου "Days of San" της Λητώ Κάττου στο Μπενάκη. Main_nektarios_kontovrakhs_ Διαφορετικές εικαστικές οπτικές «Μεταξύ φίλων» Σύγχρονα έργα γλυπτικής. Main_thumbnail_k.varotsos_horis_titlo_2018_gypsos_kai_gyali_ypsos_070_x_050_m._mikos_125_m Ο γυάλινος... κόσμος του Κώστα Βαρώτσου Από την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο Ιδρυμα Θεοχαράκη.
#load_content_with_ajax