Εικαστικά | Νέα

Εγκαινιάστηκε το Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά 20 Σεπτεμβρίου 2018

Στο Κολωνάκι.

Tο Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά παρουσιάζει έναν νέο μόνιμο εκθεσιακό χώρο  στην καρδιά της Αθήνας, σε ελάχιστη απόσταση από το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.

Σε ένα μοναδικό ιστορικό αρ νουβό κτίριο, Πινδάρου 6 και Ακαδημίας στο Κολωνάκι (το οποίο κάποτε ανήκε στην οικογένεια της βασίλισσας Ασπασίας Μάνου, συζύγου του Αλέξανδρου Α'), συνολικής επιφάνειας 700 τ.μ.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μια σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού μέσα από την έκθεση «Οι Hi-Tech Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων», η οποία περιλαμβάνει 100 περίπου επιλεγμένα εκθέματα, από το ρομπότ-υπηρέτρια και τον «κινηματογράφο» του Φίλωνος μέχρι το αυτοκίνητο-κουκλοθέατρο του Ήρωνος, κι από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι το Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Το φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις, διοργανώνει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ζωής της πρωτεύουσας, ως μέλος του Athens Culture Νet και του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM.

Το Μουσείο εγκαινίασαν, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, ο ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ και πρόεδρος της ΕΜΑΕΤ, Θεοδόσης Τάσιος, και ο Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξενοφών Μουσάς.

Info: Πινδάρου 6, Κολωνάκι, τηλ. 211 4110044, 6907 292002
Ώρες λειτουργίας: 09:00-17:00 καθημερινά
 

Tospirto Team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_bowb_3%c2%a9katerinasarisavva «Η παράδοση εκ νέου» στην Μπιενάλλε Δυτικών Βαλκανίων Μια νέα καλλιτεχνική και πολιτιστική διοργάνωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί πρώτη φορά στα Ιωάννινα τον Οκτώβριο του 2018. Main_acropolis_museum_by_night Ξεπέρασε ακόμη και το Λούβρο το Μουσείο Ακρόπολης Δείτε αναλυτικά τη λίστα. Main_1 Ο Ανδρέας Λόλης δημιουργεί στον κήπο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών Η Βρετανική Σχολή Αθηνών ανοίγει τον κήπο της. Main_diachronicmuseum-2 Βράβευση δύο ελληνικών μουσείων στον διαγωνισμό «Museums in Short 2018» Πρόκειται για το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το To Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων. Main_%ce%a6%ce%a9%ce%a4%ce%9f%ce%93%ce%a1%ce%91%ce%a6%ce%99%ce%91_4 Εντυπωσιακά ευρήματα σε ανασκαφή στο Αλιβέρι Η ανασκαφή έρχεται να προσθέσει πολύτιμες πληροφορίες για τους κατοίκους του οικισμού.
#load_content_with_ajax