ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Εικαστικά | Νέα

Ο Άι Γουέι Γουέι σηκώνει βότσαλα από τα λιμάνια της Μασσαλίας 27 Απριλίου 2017

Δύο καλλιτεχνικά πρότζεκτ με την υπογραφή του πιο ριζοσπαστικού Κινέζου καλλιτέχνη.

Δύο μνημειακών διαστάσεων πρότζεκτ δημιούργησε ο Κινέζος εικαστικός και ακτιβιστής Άι Γουέι Γουέι, ένας από τους σημαντικότερους και πιο ριζοσπαστικούς καλλιτέχνες των τελευταίων δεκαετιών, γνωστός για τη δριμύτατη δημόσια κριτική στην κινεζική κυβέρνηση. 

Έναν ειδυλλιακό αμπελώνα, στον νότο της Γαλλίας, το Château La Coste, διάλεξε ο Άι Γουέι Γουέι για να παρουσιάσει τα νέα του καλλιτεχνικά... τέκνα. Τα έργα που εκτίθενται δημιουργήθηκαν πριν το καλοκαίρι του 2015, όταν του επεστράφη το διαβατήριο, μετά την κράτησή του και την επί τέσσερα χρόνια απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του.

Στον χώρο του υπαίθριου μουσείου του château ο Κινέζος καλλιτέχνης δημιούργησε το «Μονοπάτι Ruyi». Για τη δημιουργία του δούλευε εδώ και δύο χρόνια, σχεδιάζοντας προσεκτικά ένα μοναδικό πέτρινο μονοπάτι στο δάσος. Πρόκειται για μια μόνιμη διαδρομή από βότσαλα, τα οποία περισώθηκαν από τα προσφάτως ανακαινισθέντα λιμάνια της Μασσαλίας. Δίνοντας νέα πνοή στα βότσαλα που έχουν πατήσει αμέτρητοι ταξιδιώτες που πέρασαν από τη Μασσαλία, ο Γουέι Γουέι ενώνει δύο αρχαίες διαδρομές μέσα στο château. Στο κέντρο δεσπόζει ένα σκήπτρο, σύμβολο εξουσίας και καλής τύχης στην κινεζική παράδοση.

Το δεύτερο σκέλος του καλλιτεχνικού του πονήματος είναι η έκθεση με τίτλο «Βουνά και θάλασσες», που φιλοξενείται μέσα στο château. Από την οροφή, είναι κρεμασμένη μία μεγαλύτερου του φυσικού μεγέθους φιγούρα, που διατρέχει όλο το μήκος της αίθουσας, πλαισιωμένη στους τοίχους από προσεκτικά φιλοτεχνημένους «χαρακτήρες». Εδώ ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τις παραδοσιακές κινεζικές τεχνικές κατασκευής χαρταετών, ενώ είναι προφανείς οι αναφορές στη μυθολογία και τις εμπειρίες της ζωής του.

Η έκθεση διαρκεί έως τις 17 Ιουνίου.

Tospirto Team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_abaad-beirut 31 άδεια νυφικά αιωρούνται σαν νεκρά σώματα στην παραλία της Βηρυτού Ακτιβίστριες στη Βηρυτό κρεμούν νυφικά στο δρόμο για την κατάργηση του νόμου που αθωώνει τους βιαστές εφόσον παντρευτούν το θύμα τους. Main_1 Εξαφανίζοντας την πλατεία Ομονοίας Ο Γκρέγκορ Σνάιντερ με το Invisible City παρεμβαίνει στο αστικό τοπίο, μετατοπίζοντας το κέντρο του. Main_18010939_1265494980233572_8544494606652598301_n Τιμώντας τον κύκλο της ζωής Ο εικαστικός Περικλής Πραβήτας ανοίγει για πρώτη φορά το προσωπικό του εργαστήριο στο κοινό. Main_ashley_hans_scheirl_%c2%a9_mathias_voelzke Ελεύθερη είσοδος στη Documenta 14 λόγω... Πάσχα Στους κύριους εκθεσιακούς της χώρους την Πέμπτη 20 Απριλίου. Main_14l1023257-custom-960x639 Cycladic Talks: Συνομιλώντας με την Κατερίνα Ευαγγελάτου Η γνωστή σκηνοθέτης θα μιλήσει για τις δύο νέες μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της:.
#load_content_with_ajax