Εικαστικά | Νέα

Ραντεβού με τη νέα γενιά αρχιτεκτόνων 25 Μαΐου 2017

45 Έλληνες αρχιτέκτονες μοιράζονται την πηγή έμπνευσής τους και τα κτίρια που ονειρεύονται.

Οι αρχιτέκτονες που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της αρχιτεκτονικής συνάντησης, είναι όλοι νέοι δημιουργοί. Μην έχοντας ξεπεράσει το 45ο έτος ηλικίας, η νέα γενιά αρχιτεκτόνων συναντιέται για να μοιραστεί με το κοινό και ωριμότερους συναδέλφους τους, το προσωπικό τους αρχιτεκτονικό όραμα.

Κτίρια διαφορετικής χρήσης, από τον καιρό της αρχαιότητας μέχρι σήμερα, παρουσιάζονται στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής συνάντησης «Ημερίδα ΔΟΜΕΣ Index5 | ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ», έτοιμα να αποκαλύψουν τα δομικά μυστικά τους στα μάτια του κοινού. Από τα Πλυντήρια Μετάλλων της αρχαιότητας, τις κατοικίες, τις πειραματικές δομές συλλογικής κατοίκησης, τα πάρκα, τους χώρους πολιτισμού και τα λουτρά, μέχρι τον Παρθενώνα και τα έργα μεγάλων αρχιτεκτόνων – Ικτίνος, Καλλικράτης, Andrea Palladio, Le Corbusier, Jean Nouvel, Eduardo Souto de Moura και Γιάννης Λιάπης-, η συλλογή των έργων αυτών στήνει ένα δημιουργικό ταξίδι στα μεγάλα αρχιτεκτονήματα όλου του κόσμου.

Πρόκειται για έναν μαραθώνιο διάλογο ανάμεσα στη νέα γενιά Ελλήνων αρχιτεκτόνων και τη διακεκριμένη διεθνή αρχιτεκτονική, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Η μέρα αυτή απευθύνεται σε όλους τους φίλους και τους επαγγελματίες της αρχιτεκτονικής και του design. Τις παρουσιάσεις θα συντονίζουν γνωστοί αρχιτέκτονες -δέκα καταξιωμένοι αρχιτέκτονες και καθηγητές Πανεπιστημίου θα παρευρίσκονται εκεί και θα σχολιάζουν..

Γιώτα Αργυροπούλου

Info

27 Μαΐου 2017
«Ημερίδα ΔΟΜΕΣ Index5 | ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ». Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138. Ώρες Διεξαγωγής: 09.30 - 19.00 | Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_new_0013 Αντίστροφη μέτρηση για την Art Athina 2017 Ενα από τα μεγαλύτερα ετήσια εικαστικά γεγονότα στην Ελλάδα στο TaeΚwonDo Παλαιού Φαλήρου. Main_pink-floyd How we wish, how we wish we were there Μία βόλτα στην έκθεση «The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains» στο μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου. Main_national-museum_0_0 Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων: Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις Πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες έχουν διοργανωθεί σε όλα τα μουσεία. Main_2050 Ο «Χρυσός Λέοντας» της Βενετίας στη Γερμανία Το μεγάλο βραβείο της 57ης Μπιενάλε κερδίζει το γερμανικό περίπτερο και η καλλιτέχνης Άνε Ίμχοφ. Main_unnamed_(1) Μουσείο Ακρόπολης - Γιορτάζει ανοίγοντας τις αποθήκες του! Εορταστικές δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων & την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων.
#load_content_with_ajax