Εικαστικά | Νέα

Ο κόσμος του Γουίνι "παίρνει" σάρκα και οστά σε μια μεγάλη έκθεση στο V&A 08 Σεπτεμβρίου 2017

Η πρώτη διοργάνωση του V&A που στοχεύει καθαρά στο ενδιαφέρον των οικογενειών με μικρά παιδιά.

Περισσότερα από 300.000 εισιτήρια έχουν ήδη πουληθεί για την έκθεση «Pink Floyd: Their Mortal Remains» στο Victoria & Albert Museum του Λονδίνου, η οποία θα ρίξει τελικά αυλαία στις 15 Οκτωβρίου. 480.000 επισκέπτες είχαν δει το 2015 στον ίδιο χώρο το μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Αλεξάντερ ΜακΚουίν.

Αυτά είναι δύο μόνο από τα πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι το βρετανικό μουσείο ξέρει να επιλέγει σοφά τα θέματα που θα προκαλέσουν τα πλήθη να το επισκεφτούν και το επόμενο «χτύπημά» του δύσκολα θα αποτελέσει την εξαίρεση.
Στις 9 Δεκεμβρίου θα εγκαινιαστεί η μεγάλη ρετροσπεκτίβα «Winnie-the-Pooh: Exploring a Classic», η πρώτη διοργάνωση του V&A που στοχεύει καθαρά στο ενδιαφέρον των οικογενειών με μικρά παιδιά. Ο Γουίνι το αρκουδάκι, αυτό ο κοσμαγάπητος ήρωας, δημιουργήθηκε από τον άγγλο συγγραφέα Α. Α. Μιλν. Το πρώτο βιβλίο με τις περιπέτειές του κυκλοφόρησε το 1924 και έγινε αμέσως πολύ δημοφιλές. Για την αθάνατη εικονογράφησή του ευθύνεται ο Ε. Χ. Σέπραντ.

Ο Μιλν ονόμασε τον ήρωα Γουίνι, αντλώντας έμπνευση από ένα λούτρινο αρκουδάκι που αγαπούσε ο γιος του, Κρίστοφερ. Στα βιβλία, ο Γουίνι παρουσιάζεται ως αφελής, κοινωνικός και συμπονετικός. Παρόλο που δεν διακρίνεται για την ευστροφία του, το αρκουδάκι έχει πολύ έξυπνες ιδέες, οι οποίες βασίζονται στη κοινή λογική. Κάποιοι θεωρούν την απλοϊκή φιλοσοφία του το κλειδί για την ευτυχία στη ζωή.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν στο κοινό φωτογραφίες, εικονογραφήσεις, αυθεντικά σχέδια με μολύβι (κάποια τόσο εύθραυστα που δεν έχουν εκτεθεί δημοσίως τα τελευταία 40 χρόνια), καθώς επίσης και πολλά σχετικά αντικείμενα και παιχνίδια - ακόμη κι ένα παιδικό σερβίτσιο που είχε δοθεί ως δώρο στην βασίλισσα Ελισάβετ Β', όταν ήταν ακόμη μια μικρή πριγκίπισσα. Στο πωλητήριο θα υπάρχει μάλιστα διαθέσιμο και εκλεκτό μέλι, φτιαγμένο από μελίσσια τοποθετημένα στην ταράτσα του Μουσείου.

Γιώργος Νάστος

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_imagehandler Ανεκτίμητος πίνακας του Τζόρτζιο ντε Κίρικο «έκανε»... φτερά Πρόκειται τη "Σύνθεση με αυτοπροσωπογραφία" που φιλοτέχνησε ο ντε Κίρικο το 1926. Main_untitled Ντα Βίντσι - Η ιστορία του «χρυσού» πίνακα και η αποκατάστασή του Πωλήθηκε στην αστρονομική για τον πλανήτη της τέχνης τιμή των 450,3 εκατ. δολαρίων. Main_7515101_graphic-stories-cyprus-2016--visual-communication_ta56f1644 Διεθνής διαγωνισμός αφίσας από το Graphic Stories Cyprus Εκτός από τις διακρίσεις οι νικητές θα λάβουν και χρηματικά έπαθλα. Main_2_tsoklis Κώστας Τσόκλης - Wolf Vostell τιμώμενοι καλλιτέχνες της 2ης Art Thessaloniki Fair Από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Main_eik-1 Αδριανός κι Αντίνοος: μια συνάντηση 19 αιώνες μετά Tο Αθέατο Μουσείο υποδέχεται τον αυτοκράτορα Αδριανό και τον πορτρέτο του Αντίνοου. Main_cny-f17-vangogh-28a Στη... μόδα ο Van Gogh - 81 εκατ. δολάρια ο πίνακας με τον ζευγά Εδώ βλέπαμε τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μέγαρο και στη Νέα Υόρκη ο πίνακάς του έσπασε ρεκόρ.
#load_content_with_ajax