ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Εικαστικά | Νέα

Ο κόσμος του Γουίνι "παίρνει" σάρκα και οστά σε μια μεγάλη έκθεση στο V&A 08 Σεπτεμβρίου 2017

Η πρώτη διοργάνωση του V&A που στοχεύει καθαρά στο ενδιαφέρον των οικογενειών με μικρά παιδιά.

Περισσότερα από 300.000 εισιτήρια έχουν ήδη πουληθεί για την έκθεση «Pink Floyd: Their Mortal Remains» στο Victoria & Albert Museum του Λονδίνου, η οποία θα ρίξει τελικά αυλαία στις 15 Οκτωβρίου. 480.000 επισκέπτες είχαν δει το 2015 στον ίδιο χώρο το μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Αλεξάντερ ΜακΚουίν.

Αυτά είναι δύο μόνο από τα πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι το βρετανικό μουσείο ξέρει να επιλέγει σοφά τα θέματα που θα προκαλέσουν τα πλήθη να το επισκεφτούν και το επόμενο «χτύπημά» του δύσκολα θα αποτελέσει την εξαίρεση.
Στις 9 Δεκεμβρίου θα εγκαινιαστεί η μεγάλη ρετροσπεκτίβα «Winnie-the-Pooh: Exploring a Classic», η πρώτη διοργάνωση του V&A που στοχεύει καθαρά στο ενδιαφέρον των οικογενειών με μικρά παιδιά. Ο Γουίνι το αρκουδάκι, αυτό ο κοσμαγάπητος ήρωας, δημιουργήθηκε από τον άγγλο συγγραφέα Α. Α. Μιλν. Το πρώτο βιβλίο με τις περιπέτειές του κυκλοφόρησε το 1924 και έγινε αμέσως πολύ δημοφιλές. Για την αθάνατη εικονογράφησή του ευθύνεται ο Ε. Χ. Σέπραντ.

Ο Μιλν ονόμασε τον ήρωα Γουίνι, αντλώντας έμπνευση από ένα λούτρινο αρκουδάκι που αγαπούσε ο γιος του, Κρίστοφερ. Στα βιβλία, ο Γουίνι παρουσιάζεται ως αφελής, κοινωνικός και συμπονετικός. Παρόλο που δεν διακρίνεται για την ευστροφία του, το αρκουδάκι έχει πολύ έξυπνες ιδέες, οι οποίες βασίζονται στη κοινή λογική. Κάποιοι θεωρούν την απλοϊκή φιλοσοφία του το κλειδί για την ευτυχία στη ζωή.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν στο κοινό φωτογραφίες, εικονογραφήσεις, αυθεντικά σχέδια με μολύβι (κάποια τόσο εύθραυστα που δεν έχουν εκτεθεί δημοσίως τα τελευταία 40 χρόνια), καθώς επίσης και πολλά σχετικά αντικείμενα και παιχνίδια - ακόμη κι ένα παιδικό σερβίτσιο που είχε δοθεί ως δώρο στην βασίλισσα Ελισάβετ Β', όταν ήταν ακόμη μια μικρή πριγκίπισσα. Στο πωλητήριο θα υπάρχει μάλιστα διαθέσιμο και εκλεκτό μέλι, φτιαγμένο από μελίσσια τοποθετημένα στην ταράτσα του Μουσείου.

Γιώργος Νάστος

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_4__rania_bellou_dreamsandrealityix_2017_kalfayangalleries Έλληνες καλλιτέχνες ταξιδεύουν στο Πεκίνο Μία έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ταξιδεύει στην 7η Μπιενάλε του Πεκίνου. Main__oul1811 Μια νύχτα γεμάτη εmotions στην Ακρόπολη Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της μεγάλης καλλιτεχνικής δράσης των atenistas «Art Night Athens». Main_p1aevb8dlfa8hq2g1ej31t8n141kh_900 Το αραβικό Λούβρο είναι γεγονός Αυτό το φθινόπωρο πρόκειται να κάνει εγκαίνια το πληθωρικό Λούβρο του Άμπου Ντάμπι στα Αραβικά Εμιράτα. Main_slider Η Αθήνα ξαγρυπνά με... τέχνη Λευκή Νϋχτα Πολιτισμού στις 23 Σεπτεμβρίου. Main_frida-kahlo-with-olmeca-figurine Η ντουλάπα της Φρίντα Κάλο στο V&A Museum Προσωπικά αντικείμενα και ρούχα της σπουδαίας ζωγράφου σε μεγάλη έκθεση στο Λονδίνο. Main_khvay_samnang_%c2%a9_mathias_voelzke_-_copy Τελικά η Αθήνα «έριξε» έξω την documenta 14; Σχόλια περί «χρεοκοπίας» της μεγάλης εικαστικής διοργάνωσης στον διεθνή Τύπο.
#load_content_with_ajax