ΤΡΙΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Εικαστικά | Νέα

Ένα εκατομμύριο βολτ θα «χτυπήσουν» την Μαρίνα Αμπράμοβιτς 16 Απριλίου 2018

Για τις ανάγκες του νέου της πρότζεκτ .

Όσο μεγαλώνει, τόσο πιο αιρετική φαίνεται πως γίνεται η 71χρονη σήμερα Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Έτσι, τώρα ετοιμάζει  ένα πρότζεκτ  που θα σοκάρει όσους «τολμηρούς» θεατές θελήσουν να το παρακολουθήσουν. Πιο συγκεκριμένα, θα αποτελέσει η ίδια ένα ζωντανό έργο τέχνης, και θα εκτεθεί σ’ ένα εκατομμύριο βολτ που θα διαπεράσουν το σώμα της. Για ποιο λόγο; Για να σβήσει ένα κερί με ηλεκτρισμό από τις άκρες των δακτύλων της.

Για τις ανάγκες του νέου αυτού πρότζεκτ – που μοιάζει περισσότερο με επιστημονικό πείραμα, παρά με καλλιτεχνική δημιουργία-  η εταιρεία Factum Arte βρίσκεται ήδη στη διαδικασία δημιουργίας ενός ειδικού μηχανήματος επεξεργασίας του ηλεκτρισμού, το οποίο στηρίζεται στις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στη φωτογραφία Kirlian του 19ου αιώνα.  Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Adam Lowe, σημειώνει πως «αν διοχετευθεί σωστά το ηλεκτρικό ρεύμα που θα διέρχεται από τα ακροδάχτυλά της, θα μπορεί να σβήσει ένα κερί από απόσταση ενός μέτρου», ενώ σημειώνει πως το όλο εγχείρημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς αν κάτι πάει στραβά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ολέθριο.

Η παρουσίαση του πρότζεκτ προγραμματίζεται για το 2020 στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου.
Σημειώστε πως η Σέρβα καλλιτέχνιδα είναι η πρώτη γυναίκα στην οποία θα παραχωρηθούν οι χώροι του πολιτιστικού ιδρύματος στα 250 χρόνια ιστορίας του.

Tospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Επίθεση στην Αμπράμοβιτς: Της πέρασαν κολάρο το πορτρέτο της Η καλλιτέχνιδα αντέδρασε πολύ ψύχραιμα στην επίθεση αυτή. Main_slider Εγκαινιάστηκε το Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά Στο Κολωνάκι. Main_acropolis_museum_by_night Ξεπέρασε ακόμη και το Λούβρο το Μουσείο Ακρόπολης Δείτε αναλυτικά τη λίστα. Main_1 Ο Ανδρέας Λόλης δημιουργεί στον κήπο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών Η Βρετανική Σχολή Αθηνών ανοίγει τον κήπο της. Main_diachronicmuseum-2 Βράβευση δύο ελληνικών μουσείων στον διαγωνισμό «Museums in Short 2018» Πρόκειται για το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το To Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων. Main_%ce%a6%ce%a9%ce%a4%ce%9f%ce%93%ce%a1%ce%91%ce%a6%ce%99%ce%91_4 Εντυπωσιακά ευρήματα σε ανασκαφή στο Αλιβέρι Η ανασκαφή έρχεται να προσθέσει πολύτιμες πληροφορίες για τους κατοίκους του οικισμού.
#load_content_with_ajax