Εικαστικά | Νέα

Ένα εκατομμύριο βολτ θα «χτυπήσουν» την Μαρίνα Αμπράμοβιτς 16 Απριλίου 2018

Για τις ανάγκες του νέου της πρότζεκτ .

Όσο μεγαλώνει, τόσο πιο αιρετική φαίνεται πως γίνεται η 71χρονη σήμερα Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Έτσι, τώρα ετοιμάζει  ένα πρότζεκτ  που θα σοκάρει όσους «τολμηρούς» θεατές θελήσουν να το παρακολουθήσουν. Πιο συγκεκριμένα, θα αποτελέσει η ίδια ένα ζωντανό έργο τέχνης, και θα εκτεθεί σ’ ένα εκατομμύριο βολτ που θα διαπεράσουν το σώμα της. Για ποιο λόγο; Για να σβήσει ένα κερί με ηλεκτρισμό από τις άκρες των δακτύλων της.

Για τις ανάγκες του νέου αυτού πρότζεκτ – που μοιάζει περισσότερο με επιστημονικό πείραμα, παρά με καλλιτεχνική δημιουργία-  η εταιρεία Factum Arte βρίσκεται ήδη στη διαδικασία δημιουργίας ενός ειδικού μηχανήματος επεξεργασίας του ηλεκτρισμού, το οποίο στηρίζεται στις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στη φωτογραφία Kirlian του 19ου αιώνα.  Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Adam Lowe, σημειώνει πως «αν διοχετευθεί σωστά το ηλεκτρικό ρεύμα που θα διέρχεται από τα ακροδάχτυλά της, θα μπορεί να σβήσει ένα κερί από απόσταση ενός μέτρου», ενώ σημειώνει πως το όλο εγχείρημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς αν κάτι πάει στραβά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ολέθριο.

Η παρουσίαση του πρότζεκτ προγραμματίζεται για το 2020 στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου.
Σημειώστε πως η Σέρβα καλλιτέχνιδα είναι η πρώτη γυναίκα στην οποία θα παραχωρηθούν οι χώροι του πολιτιστικού ιδρύματος στα 250 χρόνια ιστορίας του.

Tospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_afrewe Άγνωστες πτυχές του Μπάνκσι στο Λονδίνο Κανένα από τα έργα που εκτίθενται στη γκαλερί Lazinc δεν φιλοτεχνήθηκε στον δρόμο. Main_%ce%95%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c_%ce%9c%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf_%ce%a3%cf%8d%ce%b3%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b7%cf%82_%ce%a4%ce%ad%cf%87%ce%bd%ce%b7%cf%82 Ένα… μη-μουσείο υποψήφιο για βράβευση; Κι όμως γίνεται! Το ΕΜΣΤ μπήκε, διαβάζουμε, στη βραχεία λίστα για το βραβείο Leading Culture Destinations. Main_fa_49_62 Τι θα δούμε το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη Οι εκθέσεις από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο. Main_naxos__michaloudis__limited_souls 4 κυκλαδονήσια γεμίζουν με σύγχρονη τέχνη Άνδρος, Κουφονήσι, Μήλος και Νάξος. Main_agrafi-vivliothiki-judith-westerveld-1200x675 Αγραφη βιβλιοθήκη: Μία μεγάλη εικαστική τριλογία στο Μέγαρο Δείτε αναλυτικά τους άξονες της έκθεσης που επιμελείται η Αννα Καφετσή. Main_1 «Οδύσσεια» από τον… 3ο μ.Χ. Συγκινητικό τόσους αιώνες μετά να βλέπεις χαραγμένα τα ίχνη της ανθρώπινης σκέψης!
#load_content_with_ajax