Εικαστικά | Νέα

Ένα εκατομμύριο βολτ θα «χτυπήσουν» την Μαρίνα Αμπράμοβιτς 16 Απριλίου 2018

Για τις ανάγκες του νέου της πρότζεκτ .

Όσο μεγαλώνει, τόσο πιο αιρετική φαίνεται πως γίνεται η 71χρονη σήμερα Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Έτσι, τώρα ετοιμάζει  ένα πρότζεκτ  που θα σοκάρει όσους «τολμηρούς» θεατές θελήσουν να το παρακολουθήσουν. Πιο συγκεκριμένα, θα αποτελέσει η ίδια ένα ζωντανό έργο τέχνης, και θα εκτεθεί σ’ ένα εκατομμύριο βολτ που θα διαπεράσουν το σώμα της. Για ποιο λόγο; Για να σβήσει ένα κερί με ηλεκτρισμό από τις άκρες των δακτύλων της.

Για τις ανάγκες του νέου αυτού πρότζεκτ – που μοιάζει περισσότερο με επιστημονικό πείραμα, παρά με καλλιτεχνική δημιουργία-  η εταιρεία Factum Arte βρίσκεται ήδη στη διαδικασία δημιουργίας ενός ειδικού μηχανήματος επεξεργασίας του ηλεκτρισμού, το οποίο στηρίζεται στις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στη φωτογραφία Kirlian του 19ου αιώνα.  Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Adam Lowe, σημειώνει πως «αν διοχετευθεί σωστά το ηλεκτρικό ρεύμα που θα διέρχεται από τα ακροδάχτυλά της, θα μπορεί να σβήσει ένα κερί από απόσταση ενός μέτρου», ενώ σημειώνει πως το όλο εγχείρημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς αν κάτι πάει στραβά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ολέθριο.

Η παρουσίαση του πρότζεκτ προγραμματίζεται για το 2020 στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου.
Σημειώστε πως η Σέρβα καλλιτέχνιδα είναι η πρώτη γυναίκα στην οποία θα παραχωρηθούν οι χώροι του πολιτιστικού ιδρύματος στα 250 χρόνια ιστορίας του.

Tospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Πέθανε ο Άγγελος Δεληβορριάς, πρώην διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Σε ηλικία 81 ετών. Main_%ce%9c%ce%ad%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1 Ορθοπεταλιά στην... τέχνη Έκθεση μεταλλοτεχνίας από ποδήλατα της Καίτης Χόρτη στον κήπο του Black Duck. Main_%ce%95%ce%b9%ce%ba.032 Ο Νέος της Μαντίνειας αποκαλύπτεται στο Αθέατο Μουσείο Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Main_hollein3 Ποιος παίρνει το τιμόνι του Metropolitan Museum στη Νέα Υόρκη Ο Αυστριακός Μαξ Χολάιν είναι ο διάδοχος του Τόμας Κάμπελ. Main_slider Θερινό ωράριο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους Πώς θα λειτουργήσουν τα μουσεία τις ημέρες του Πάσχα. Main_slider Εορταστικές βόλτες στα μουσεία Προτάσεις για τις εκθέσεις που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο και δεν πρέπει να χάσετε.
#load_content_with_ajax