ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Εικαστικά | Νέα

11 απογεύματα του Ιουλίου δωρεάν στο Λούβρο! 02 Ιουλίου 2018

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για την έκθεση «Delacroix 1798 - 1863».

Η έκθεση «Delacroix 1798 - 1863» (έως τις 23 Ιουλίου) έχει δεχτεί μέχρι σήμερα 300.000 και πλέον επισκέπτες, μια δηλαδή από τις μεγαλύτερες επισκεψιμότητες που έχει σημειώσει προσωρινή έκθεση στο Λούβρο τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια.
Αυτή ακριβώς η επιτυχία της έκθεσης - αφιέρωμα στο έργο του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά προέτρεψε τη διεύθυνση του Λούβρου να προγραμματίσει να ανοίξει τις πύλες του μουσείου 11 απογεύματα του Ιουλίου δωρεάν για το κοινό.

Οι ημέρες για τις δωρεάν επισκέψεις που θα πραγματοποιούνται από τις 18.00 έως τις 21.45 αναγράφονται στην ιστοσελίδα του μουσείου, το οποίο καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν κρατήσεις θέσεων για καλύτερη ξενάγηση (www.ticketlouvre.frτο).

Μέσα από έργα που σπάνια εκτίθενται στο κοινό μαζί με εμβληματικούς πίνακες όπως «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» (1826), «Η Μάχη του Νανσύ» (1831), «Γυναίκες του Αλγερίου στο διαμέρισμά τους» (1834) και «Η Μήδεια πριν σκοτώσει τα παιδιά της» (1838), η έκθεση του Met εξερευνά έναν καλλιτέχνη που θεωρείται πρόδρομος του ιμπρεσιονισμού. «Σκηνές από τη Σφαγή της Χίου», «Ο θάνατος του Σαρδανάπαλου», τα περισσότερα διάσημα έργα του ζωγράφου φιλοτεχνήθηκαν την πρώτη δεκαετία της μακράς σταδιοδρομίας του.

Στο σύνολο του έργου αυτού αφιερώνεται η έκθεση που διοργανώνει και το Met της Νέας Υόρκης (από 17 Σεπτεμβρίου 2018 έως 6 Ιανουαρίου 2019) σε συνεργασία με το Λούβρο. Γι’ αυτή την πρώτη αναδρομική έκθεση μετά το 1963, συγκεντρώθηκαν 180 έργα του Ντελακρουά, κυρίως ζωγραφικής, πολλά από τα οποία ουδέποτε έχουν εκτεθεί στις ΗΠΑ.

Tospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_bowb_2 «Η παράδοση εκ νέου» στην πρώτη Μπιενάλλε Δυτικών Βαλκανίων Ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Χρήστος Δερμεντζόπουλος μιλά στο www.tospirto.net. Main_slider Επίθεση στην Αμπράμοβιτς: Της πέρασαν κολάρο το πορτρέτο της Η καλλιτέχνιδα αντέδρασε πολύ ψύχραιμα στην επίθεση αυτή. Main_slider Εγκαινιάστηκε το Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά Στο Κολωνάκι. Main_acropolis_museum_by_night Ξεπέρασε ακόμη και το Λούβρο το Μουσείο Ακρόπολης Δείτε αναλυτικά τη λίστα. Main_1 Ο Ανδρέας Λόλης δημιουργεί στον κήπο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών Η Βρετανική Σχολή Αθηνών ανοίγει τον κήπο της. Main_diachronicmuseum-2 Βράβευση δύο ελληνικών μουσείων στον διαγωνισμό «Museums in Short 2018» Πρόκειται για το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το To Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων.
#load_content_with_ajax