ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Βιβλίο | Νέα

Ιστορίες τρομοκρατίας 20 Ιανουαρίου 2017

Ο Ζακ Εμπραχίμ έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει την συγκλονιστική αυτοβιογραφία του «Γιος Τρομοκράτη».

Πώς νοιώθει ένα μικρό παιδί με πατέρα τρομοκράτη; Και πώς διαχειρίζεται το θέμα, μεγάλος πια, ως συγγραφέας; Ο 33χρονος Ζακ Εμπραχίμ είναι γιος του διαβόητου Ελ-Σέιντ Νοσέρ, τη δράση του οποίου εκθείαζε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο Εμπραχίμ ωστόσο πήρε τις αποστάσεις του και χάραξε τον δικό του δρόμο. Την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου (8 μ.μ.) θα βρίσκεται στην Αθήνα, στο Public Συντάγματος, και θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Γιος Τρομοκράτη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει για το βιβλίο του με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου, τον Curator TEDxAthens, και συνιδρυτή του Found.ation Δημήτρη Καλαβρό-Γουσίου, και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Στο βιβλίο του διηγείται μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία: την δική του. Την κρυφή ζωή ενός νεαρού Αμερικανού που μεγάλωσε με πατέρα τρομοκράτη. Ο Ζακ Εμπραχίμ ήταν μόλις εφτά χρονών όταν στις 5 Νοεμβρίου 1990 ο πατέρας του, ο Ελ-Σέιντ Νοσέρ, πυροβόλησε και σκότωσε τον αρχηγό του Συνδέσμου Εβραϊκής Άμυνας. Αλλά και όσο ήταν στη φυλακή, ο Νοσέρ βοήθησε στον σχεδιασμό του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 1993. Μάλιστα, σε ένα από τα διαβόητα διαγγέλματά του ο Οσάμα Μπιν Λάντεν προέτρεπε τον κόσμο: «Μην ξεχνάτε τον Ελ-Σέιντ Νοσέρ». Το μόνο που έμαθε στα παιδικά του χρόνια ο Εμπραχίμ ήταν να ζει κυνηγημένος εξαιτίας της τρομοκρατίας.

Μετά τη φυλάκιση του πατέρα του η οικογένειά του, αναγκάστηκε να αλλάξει τόπο κατοικίας περισσότερο από είκοσι φορές. Παρόλο που ο εξτρεμιστής Νοσέρ διακήρυττε τις φανατισμένες πεποιθήσεις του, οι ιδέες του δεν εισχώρησαν στο μυαλό του φοβισμένου παιδιού. Όσο μεγάλωνε ο Εμπραχίμ τόσο κατανοούσε τις αβυσσαλέες συνέπειες των πράξεων του πατέρα του και αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στην προώθηση της ειρήνης. Ο «Γιος Τρομοκράτη» είναι η ιστορία ενός παιδιού που γαλουχήθηκε στο δογματισμό και στο μίσος. Κι ενώ, όπως τόσα άλλα, αναμενόταν να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του, επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο. Ίσως αυτό ακριβώς να είναι το πιο ενδιαφέρον στην περίπτωσή του.

Ευάννα Βενάρδου

Info

23 Ιανουαρίου 2017
Ώρα: 20:00. Public Συντάγματος.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_photo Η Εθνική Βιβλιοθήκη μετακομίζει Η ιστορική μετεγκατάσταση στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο τρόπος με τον οποίο θα εξυπηρετείται το κοινό ώσπου να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Main_slider Στο όνομα του Προφήτη Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας Gilbert Sinoue βρίσκεται στην Ελλάδα για την παρουσίαση ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος βιβλίου. Main_img_8504_1 Ξένια Καλογεροπούλου, η παραμυθού Η γνωστή ηθοποιός παρουσιάζει το νέο παιδικό βιβλίο της. Main_galanaki-rea Μια «Ταπείνωση» για βραβείο Η γαλλική έκδοση του μυθιστορήματος «Η άκρα ταπείνωση» της Ρέας Γαλανάκη ανάμεσα στις υποψηφιότητες για το Prix Méditerranée Étranger. Main_library-books Παζάρι για βιβλιόφιλους Στην πλατεία Κοτζιά, για είκοσι τέσσερις μέρες, εκατοντάδες εκδόσεις για όλα τα γούστα σε πολύ φθηνές τιμές.
#load_content_with_ajax