ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Βιβλίο | Νέα

Ολονύχτια συμμετοχική ανάγνωση της Οδύσσειας- Θες να πάρεις μέρος; 18 Σεπτεμβρίου 2017

Δηλώστε συμμετοχή δωρεάν.

Το ταξίδι του Οδυσσέα για την Ιθάκη ξαναρχίζει από τον Κήπο του Μεγάρου, με 200 αναγνώστες να ζωντανεύουν με τις φωνές τους την «Οδύσσεια» σε μια Ολονύχτια Συμμετοχική Ανάγνωση που θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν την ανάγνωση, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δωρεάν στην ακόλουθη ειδικά διαμορφωμένη online πλατφόρμα: https://www.eventora.com/el/Events/odysseia-2017-odyssey-2017-1.

Μια πολιτιστική δράση με επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα σε συνεργασία με τον διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό EllinikoThεatro στο πλαίσιο της δράσης του «Θέατρο Ειρήνης / Theatre of Peace» και με τον οργανισμό «Διεθνείς Αναγνώστες του Ομήρου / International Readers of Homer».

Η νεοελληνική μετάφραση της «Οδύσσειας» που θα προβάλλεται επί σκηνής κατά τη διάρκεια της Ανάγνωσης, πλαισιωμένη από εικόνες, φέρει την υπογραφή των Καζαντζάκη-Κακριδή, καθώς το 2017 έχει ανακηρυχθεί «Έτος Καζαντζάκη», με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου έλληνα λογοτέχνη. Η αγγλική μετάφραση είναι του Stanley Lombardo.

Η Ολονύχτια Ανάγνωση της «Οδύσσειας» θα αρχίσει το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 8:00 το βράδυ και θα διαρκέσει έως τις 6:00 το πρωί της Κυριακής 24/9 (είσοδος ελεύθερη).

Τη σκηνή του Κήπου θα μοιραστούν αναγνώστες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων που θα διαβάσουν ή/και θα τραγουδήσουν σε όποια γλώσσα επιθυμούν ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με τη συνοδεία της μουσικής υπόκρουσης που σχεδιάζει ζωντανά ο συνθέτης Thanos. Κοινός στόχος των αναγνωστών –ανάμεσά τους και γνωστές προσωπικότητες– είναι να αποδώσουν την «Οδύσσεια» μέχρι την αυγή, σε μια αναβίωση της αρχαίας προφορικής παράδοσης ποίησης, μύθων και ιστοριών, τιμώντας έτσι αυτό το αριστούργημα της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια της Ανάγνωσης, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα εισόδου και εξόδου ανά πάσα στιγμή (έναρξη προσέλευσης: 6:30 μ.μ.).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) και είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη οδύσσεια των προσφύγων που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες και εντάσσεται στη διοργάνωση «Art Night Athens» που πραγματοποιούν oι Αtenistas στις 23/9 σε όλη την Αθήνα, καλώντας τους κατοίκους της πόλης να ανακαλύψουν διαφορετικές εκφράσεις της σε πλήθος οργανισμών τέχνης και πολιτισμού από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Tospirto Team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Ο Κήπος του Μεγάρου «γεμίζει» ποίηση Φιλοξενεί την έναρξη του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών. Main_slider Αυτό το Booker ποιος θα το πάρει; Δείτε τη βραχεία λίστα των υποψηφίων. Main_slider Η ελληνική λογοτεχνία ταξιδεύει στη Μόσχα Το ελληνικό περίπτερο θα παρευρίσκεται στην 30η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας. Main_slider Λογοτεχνικός περίπατος υπό το φως της Πανσεληνου Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στην Ακρόπολη. Main_3425_(1) Πέθανε ο Τζον Άσμπερι Ηταν ένα από τα λαμπρότερα ονόματα της σύγχρονης αμερικανικής ποίησης
#load_content_with_ajax