ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
Βιβλίο | Νέα

Όταν το πνεύμα ενδύεται με... στυλ 17 Ιουλίου 2017

Ένα βιβλίο αποκαλύπτει τη σχέση σημαντικών συγγραφέων με το προσωπικό στυλ και το ντύσιμο τους.

Είναι μύθος ότι οι άνθρωποι του πνεύματος δεν ενδιαφέρονται για το ντύσιμο και το στυλ που αποπνέουν. Η Βιρτζίνια Γουλφ, άλλωστε, έλεγε χαρακτηριστικά πως τα ρούχα είναι ικανά να «αλλάξουν την άποψή μας για τον κόσμο και την άποψη του κόσμου για εμάς». Οπότε και κανέναν δεν αφήνουν αδιάφορο.

Ο δημοσιογράφος μόδας Terry Newman κάνει τις αντίστοιχες συνδέσεις μεταξύ μόδας και γνωστών συγγραφέων και συγκεντρώνει όλο το αποτέλεσμα της έρευνας του σ’ ένα βιβλίο που τιτλοφορεί «Legendary Authors and the Clothes They Wore» - («Θρυλικοί συγγραφείς και τα ρούχα που φορούσαν»). Προσωπικότητες, όπως η Simone de Beauvoir, η Susan Sontag και η Maya Angelou έχουν μείνει στη μνήμη μας μέσα από τα γραπτά τους, το ισχυρό μυαλό τους, αλλά και το στυλ που είχαν υιοθετήσει για τον εαυτό τους. Ο Terry Newman καταπιάνεται στις σελίδες του βιβλίου του με 50 γνωστές προσωπικότητες συγγραφέων και διεισδύει τόσο στην καριέρα όσο και τις συνήθειες και τις επιλογές που έκαναν μέσα στην ντουλάπα τους.

Και ο Terry Newman ανακαλύπτει συσχετισμούς και διασυνδέσεις μεταξύ του συγγραφικού ταλέντου και των επιλογών που έκαναν στο στυλ τους, ώστε η εικόνα τους να συνεχίζει το σύμπαν των έργων τους. Μας δίνει σαν παράδειγμα την Susan Sontag, που σύμφωνα με τον Newman, το στυλ και οι επιλογές της –για παράδειγμα η λευκή τούφα των μαλλιών της- την έκανε να ξεχωρίζει και φανέρωνε την ίδια τόλμη που είχαν και τα γραπτά της.

Το βιβλίο «Legendary Authors and the Clothes They Wore» του Terry Newman θα δημοσιευτεί στις 27 Ιουλίου από τις εκδόσεις HarperCollins.

 

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_kostas-mourselas_774_1387881521_480_355 Πέθανε ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς Ο δημιουργός των «Ω , τι κόσμος μπαμπά» και «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» πέθανε στα 85. Main_unnamed Εκδηλώσεις λόγου στην Εθνική Βιβλιοθήκη Διακεκριμένοι επιστήμονες και συγγραφείς συζητούν για λογοτεχνία, φιλοσοφία και ιστορία. Main_0 Τα πρώτα βιβλία πήγαν «σπίτι» τους. Λαμβάνει χώρα πιλοτική μεταφορά των πρώτων 10.000 βιβλίων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Main_unnamed_(1) Καλοκαιρινή εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά σε Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας. Main_rtr2w7m7 Ακούστε την ομιλία του Μπομπ Ντίλαν για το Νόμπελ ΅Επέλεξε μάλιστα και έναν πρωτότυπο τρόπο...εκφώνησής της.
#load_content_with_ajax