ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Βιβλίο | Νέα

Τον οβολό σας για το «Elysium Online» 15 Οκτωβρίου 2012

Το εντυπωσιακό graphic novel επιστημονικής φαντασίας του Ηλία Κυριαζή ζητά crowd funding προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που ο Ηλίας Κυριαζής κέρδισε το πρώτο βραβείο «Νέων Καλλιτεχνών»’ στον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς του «9» της «Ελευθεροτυπίας». Ακολούθησε η 8ετής συνεργασία του με το περιοδικό, που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετέτρεψε  τον έλληνα σχεδιαστή σε ένα pop comic «είδωλο». Οι σειρές του «Manifesto» που δημοσιεύτηκαν στο «9» και αργότερα κυκλοφόρησαν σε δυο άλμπουμ, το πρώτο το 2005 και το δεύτερο το 2009, αποτέλεσαν ένα είδος αντίδρασης και επανάστασης για το αναγνωστικό του κοινό που αυξανόταν και πλήθαινε με γοργό και εντυπωσιακό ρυθμό. Ακολούθησαν τα «Blood Opera», «Σε Βλέπω», «Blockbuster», «Ένα τσιγάρο χρόνος» αλλά και η συμμετοχή του στα Subart Comics, «Τούρτα» και «Blast Comics» των εκδόσεων Giganto. Από το 2008 η δουλειά του έχει δημοσιευθεί και στην Αμερική. Με σημαντικές συνεργασίες όπως αυτή με το περιοδικό «Dark Horse Presents», με το online τμήμα της D.C, την IDW, τη Dynamite και Zenescope κατάφερε να ξεχωρίσει και 11 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς έλληνες σχεδιαστές κόμικς.
Το καινούργιο του πόνημα, «Elysium Online»,  είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται τον Οκτώβριο του 2021. Είναι ο μήνας που πρόκειται να κυκλοφορήσει το επαναστατικό site κοινωνικής δικτύωσης, Elysium, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνομιλούν με τους νεκρούς αγαπημένους τους. Μόνο που αντί για αγάπη, δάκρυα και συγκίνηση αυτή η online συνάντηση θα φέρει οργή, μίσος και τον αγώνα των νεκρών να εκδικηθούν και να εξολοθρεύσουν τους ζωντανούς. Σε αυτόν τον εφιάλτη πρωταγωνιστές είναι ο Paul, ο προγραμματιστής του Elysium, η αδερφή του Anne και η goth έφηβη Zarya που ο θάνατος τη διασκεδάζει...Το graphic novel του Ηλία Κυριαζή προσφέρεται, για πρώτη φορά, μέσω της διαδικασίας του crowd funding. Αυτό σημαίνει οτι η χρηματοδότηση της έκδοσης θα γίνει απευθείας από τον αναγνώστη που καλείται  να δώσει όσα χρήματα επιθυμεί για την ολοκλήρωση του project και σε αντάλλαγμα θα πάρει ηλεκτρονικά και έντυπα αντίτυπα του comic, αυθεντικές σελίδες από τη δημιουργία του αλλά θα έχει και τη δυνατότητα να εμφανιστεί ο ίδιος στην ιστορία. Σε περίπτωση που, εντός δυο μηνών, δε συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την έκδοση του βιβλίου τα χρήματα θα επιστραφούν. Στην αυγή της μάχης που πρόκειται να ξεσπάσει ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς το μέλλον καθώς και η έκβασή της, αυτή τη φορά, είναι στο χέρι σου.

Η παρουσίαση (καθώς και η καμπάνια χρηματοδότησης) είναι στο ακόλουθο link:

http://www.indiegogo.com/elysiumonline

Γιώργος Βλαχογιάννης

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_unnamed Εκδηλώσεις λόγου στην Εθνική Βιβλιοθήκη Διακεκριμένοι επιστήμονες και συγγραφείς συζητούν για λογοτεχνία, φιλοσοφία και ιστορία. Main_0 Τα πρώτα βιβλία πήγαν «σπίτι» τους. Λαμβάνει χώρα πιλοτική μεταφορά των πρώτων 10.000 βιβλίων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Main_unnamed_(1) Καλοκαιρινή εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά σε Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας. Main_rtr2w7m7 Ακούστε την ομιλία του Μπομπ Ντίλαν για το Νόμπελ ΅Επέλεξε μάλιστα και έναν πρωτότυπο τρόπο...εκφώνησής της. Main_maria-by-callas-01.nocrop.w1800.h1330.2x Η άγνωστη Κάλλας στο... χαρτί Ενα νέο λεύκωμα φέρνει στο φως ανέκδοτες φωτογραφίες. Main_20141020_031947_music_bob_dylan Μπομπ Ντύλαν: Η ομιλία του αξίζει 800.000 ευρώ! Ο...άγνωστος όρος για να πάρει ο Ντίλαν το έπαθλο του βραβείου Νόμπελ.
#load_content_with_ajax