ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Βιβλίο | Νέα

Η ελληνική λογοτεχνία ταξιδεύει στη Μόσχα 06 Σεπτεμβρίου 2017

Το ελληνικό περίπτερο θα παρευρίσκεται στην 30η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας.

Με πνεύμα συνεργασίας και ανταλλαγής, η ελληνική λογοτεχνία ταξιδεύει στη Ρωσία και συμμετέχει στην 30η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας. Ανάμεσα στις 35 ξένες χώρες που θα παραβρίσκονται στη Μόσχα, η ελληνική συμμετοχή έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής που αντανακλά την προσπάθεια ανάδειξης των σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων.

Στο ελληνικό περίπτερο θα παρουσιάζονται περισσότερες από 150 νέες εκδόσεις σύγχρονης πεζογραφίας και ποίησης καλύπτοντας μία ευρεία θεματική: από παιδική λογοτεχνία, ιστορικά δοκίμια, λευκώματα αρχαιοελληνικής και βυζαντινής τέχνης, τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, μέχρι και βιβλία με μεθόδους εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Ανάμεσα στους 150 τίτλους, ξεχωριστή θέση θα έχει η πρόσφατη έκδοση-λεύκωμα «Εικονογράφοι από την Ελλάδα» με έργα 81 καλλιτεχνών, αλλά και η ανθολογία: «10+1 σύγχρονοι έλληνες λογοτέχνες – για τη χαρά της ανάγνωσης», που φιλοδοξεί να συστήσει στο ρωσικό κοινό τη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία.

Η έκδοση περιλαμβάνει τους συγγραφείς: Μάρω Δούκα, Τόλης Καζαντζής, Θωμάς Κοροβίνης, Χρήστος Οικονόμου, Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος, Γιάννης Παλαβός, Δημοσθένης Παπαμάρκου, Άγης Πετάλας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Νίκος Χουλιαράς και Κάλλια Παπαδάκη.

Η 30η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας θα πραγματοποιηθεί στις 6-10 Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά λογοτεχνικά δείγματα της κάθε χώρας που συμμετέχει.

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_41d78c_ddfab567a6474bdcb7d17ab17dde1df6-mv2_d_2048_1363_s_2 Ολονύχτια συμμετοχική ανάγνωση της Οδύσσειας- Θες να πάρεις μέρος; Δηλώστε συμμετοχή δωρεάν. Main_slider Ο Κήπος του Μεγάρου «γεμίζει» ποίηση Φιλοξενεί την έναρξη του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών. Main_slider Αυτό το Booker ποιος θα το πάρει; Δείτε τη βραχεία λίστα των υποψηφίων. Main_slider Λογοτεχνικός περίπατος υπό το φως της Πανσεληνου Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στην Ακρόπολη. Main_3425_(1) Πέθανε ο Τζον Άσμπερι Ηταν ένα από τα λαμπρότερα ονόματα της σύγχρονης αμερικανικής ποίησης Main_dimitris_sotakis Το ελληνικό βιβλίο και ο Δημήτρης Σωτάκης στο Πεκίνο Προς τιμήν του πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις.
#load_content_with_ajax