Βιβλίο | Νέα

Η ελληνική λογοτεχνία ταξιδεύει στη Μόσχα 06 Σεπτεμβρίου 2017

Το ελληνικό περίπτερο θα παρευρίσκεται στην 30η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας.

Με πνεύμα συνεργασίας και ανταλλαγής, η ελληνική λογοτεχνία ταξιδεύει στη Ρωσία και συμμετέχει στην 30η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας. Ανάμεσα στις 35 ξένες χώρες που θα παραβρίσκονται στη Μόσχα, η ελληνική συμμετοχή έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής που αντανακλά την προσπάθεια ανάδειξης των σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων.

Στο ελληνικό περίπτερο θα παρουσιάζονται περισσότερες από 150 νέες εκδόσεις σύγχρονης πεζογραφίας και ποίησης καλύπτοντας μία ευρεία θεματική: από παιδική λογοτεχνία, ιστορικά δοκίμια, λευκώματα αρχαιοελληνικής και βυζαντινής τέχνης, τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, μέχρι και βιβλία με μεθόδους εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Ανάμεσα στους 150 τίτλους, ξεχωριστή θέση θα έχει η πρόσφατη έκδοση-λεύκωμα «Εικονογράφοι από την Ελλάδα» με έργα 81 καλλιτεχνών, αλλά και η ανθολογία: «10+1 σύγχρονοι έλληνες λογοτέχνες – για τη χαρά της ανάγνωσης», που φιλοδοξεί να συστήσει στο ρωσικό κοινό τη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία.

Η έκδοση περιλαμβάνει τους συγγραφείς: Μάρω Δούκα, Τόλης Καζαντζής, Θωμάς Κοροβίνης, Χρήστος Οικονόμου, Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος, Γιάννης Παλαβός, Δημοσθένης Παπαμάρκου, Άγης Πετάλας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Νίκος Χουλιαράς και Κάλλια Παπαδάκη.

Η 30η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας θα πραγματοποιηθεί στις 6-10 Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά λογοτεχνικά δείγματα της κάθε χώρας που συμμετέχει.

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_2_preview_(1) Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση είναι για όλους! «H ελληνική παιδεία είναι σημαντική, γιατί μπορεί να μας ενώνει όλους». Main_slider Οι νικητές των βραβείων της Εταιρείας Συγγραφέων Και οι υποψήφιοι πρωτοεμφανιζόμενοι. Main_eric_vuillard_9935.jpeg_north_760x_white Στον Ερίκ Βουιγιάρ το λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ Για το βιβλίο του «L' ordre du jour» (Η ημερήσια διάταξη). Main_36388739_304 Ασλί Ερντογάν: Η γυναίκα-σύμβολο της αντίστασης στο Μέγαρο Η «Γραφή ως αντίσταση και ανάσταση». Main_main_original_slider_(1) Τα «Ελληνικά Γράμματα» επιστρέφουν Θα λειτουργούν παράλληλα με το «Πεδίο», τον εκδοτικό οίκο που ίδρυσε ο Παπαχριστοφίλου το 2009. Main_book-bazaar-benaki-museum2 Bazaar βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη 246 τίτλοι βιβλίων, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο και καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία του.
#load_content_with_ajax