ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Βιβλίο | Νέα

Η ελληνική λογοτεχνία ταξιδεύει στη Μόσχα 06 Σεπτεμβρίου 2017

Το ελληνικό περίπτερο θα παρευρίσκεται στην 30η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας.

Με πνεύμα συνεργασίας και ανταλλαγής, η ελληνική λογοτεχνία ταξιδεύει στη Ρωσία και συμμετέχει στην 30η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας. Ανάμεσα στις 35 ξένες χώρες που θα παραβρίσκονται στη Μόσχα, η ελληνική συμμετοχή έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής που αντανακλά την προσπάθεια ανάδειξης των σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων.

Στο ελληνικό περίπτερο θα παρουσιάζονται περισσότερες από 150 νέες εκδόσεις σύγχρονης πεζογραφίας και ποίησης καλύπτοντας μία ευρεία θεματική: από παιδική λογοτεχνία, ιστορικά δοκίμια, λευκώματα αρχαιοελληνικής και βυζαντινής τέχνης, τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, μέχρι και βιβλία με μεθόδους εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Ανάμεσα στους 150 τίτλους, ξεχωριστή θέση θα έχει η πρόσφατη έκδοση-λεύκωμα «Εικονογράφοι από την Ελλάδα» με έργα 81 καλλιτεχνών, αλλά και η ανθολογία: «10+1 σύγχρονοι έλληνες λογοτέχνες – για τη χαρά της ανάγνωσης», που φιλοδοξεί να συστήσει στο ρωσικό κοινό τη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία.

Η έκδοση περιλαμβάνει τους συγγραφείς: Μάρω Δούκα, Τόλης Καζαντζής, Θωμάς Κοροβίνης, Χρήστος Οικονόμου, Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος, Γιάννης Παλαβός, Δημοσθένης Παπαμάρκου, Άγης Πετάλας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Νίκος Χουλιαράς και Κάλλια Παπαδάκη.

Η 30η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας θα πραγματοποιηθεί στις 6-10 Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά λογοτεχνικά δείγματα της κάθε χώρας που συμμετέχει.

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_%ce%9f_%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82_%cf%84%cf%89%ce%bd_%ce%95%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bd_%cf%84%ce%bf%cf%85_%ce%94%ce%b9%ce%b4%cf%85%ce%bc%cf%8c%cf%84%ce%b5%ce%b9%cf%87%ce%bf%cf%85__%ce%9c%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%82_1943 Αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα από την Εθνική Βιβλιοθήκη Εκθέσεις, ομιλίες, προβολές και συναυλίες Main_slider Βιβλία μόλις με 1 ευρώ στην πλατεία Κοτζιά! Mε κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου». Main_main_slider Δείτε ποιοι πήραν τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου Στον Κώστα Πούλο για το έργο του με τίτλο «Παππού;» το Κρατικό Βραβείο. Main_slider Ημερολόγια 2018: Γιατί ο χρόνος είναι... χρήμα! Ένα χρήσιμο και οικονομικό δώρο Main_016 Το μεγαλείο του Νίκου Καζαντζάκη «απλώνεται» σε τρία μουσεία Μεγάλο αφιέρωμα για το 2017 - «Έτος Νίκου Καζαντζάκη». Main_slider Οι υποψηφιότητες για το Athens Prize for Literature 2016 Τα υποψήφια λογοτεχνικά έργα, δέκα σε κάθε κατηγορία, διακρίνονται για την πρωτοτυπία, τους χαρακτήρες, τη ροή και τον τρόπο γραφής τους.
#load_content_with_ajax