ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Βιβλίο | Νέα

Αυτό το Booker ποιος θα το πάρει; 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε τη βραχεία λίστα των υποψηφίων.

Ανακοινώθηκε λοιπόν η βραχεία λίστα με τους συγγραφείς που θα «κονταροχτυπηθούν» για το φετινό βραβείο Man Booker Prize for Fiction, ένα από τα πιο γνωστά στην παγκόσμια λογοτεχνία, ξαφνιάζοντας όσους θεωρούσαν σχεδόν σίγουρο μέχρι πρότινος ότι θα περιλάμβανε το βιβλίο «The Underworld Railroad» του Αμερικανού συγγραφέα Κόλσον Γουάιτχεντ που έχει σαρώσει τα σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία των ΗΠΑ.

Δύο πασίγνωστοι κύριοι των γραμμάτων βρίσκονται ωστόσο ανάμεσα στους έξι υποψηφίους: το φαβορί Τζωρτζ Σώντερς με το «Lincoln at the Bardo» (αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ικαρος με τον τίτλο «Λήθη και Λίνκολν») και ο Πολ Ωστερ με το «4 3 2 1», ένα μυθιστόρημα που η κριτική επιτροπή χαρακτήρισε «επιβλητικό». Μια παλιά γνώριμη του βραβείου, η Αλι Σμιθ, θα διαγωνιστεί με το «Autumn», μια νουβέλα για τη βρετανική κοινωνία μετά το Brexit, ενώ ο Αγγλοπακιστανός Μοχσίν Χαμίντ, που έχει υπάρξει και στο παρελθόν υποψήφιος, βρήκε μια θέση στην τελική εξάδα χάρη στο βιβλίο «Exit West», στο οποίο οι πρόσφυγες έχουν τη δυνατότητα να δραπετεύουν σε άλλα μέρη του κόσμου περνώντας μέσα από παράξενες, μαύρες πόρτες. Τη σημαντική διάκριση θα διεκδικήσουν και δύο πρωτοεμφανιζόμενες συγγραφείς: η 29χρονη Bρετανίδα Φιόνα Μόζλι με το «Elmet» και η Αμερικανίδα Εμιλι Φρίντλαντ με το «History of Wolves». 

O νικητής ή η νικήτρια, που θα λάβει το χρηματικό έπαθλο των 50.000 λιρών, θα αναδειχθεί στο Λονδίνο στις 17 Οκτωβρίου.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_1 Βιβλία με… ρόδες Η Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων είναι μια δράση που φιλοδοξεί να φέρει την ανάγνωση σε κάθε γειτονιά της πόλης Main_unnamed «Το Δώρο» του Στέφανου Ξενάκη Μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας. Main_slider Στον «Αγγλο Ασθενή» το Χρυσό Μπούκερ! Πριν από 26 χρόνια το βιβλίο είχε ισοψηφίσει με την «Ιερή Πείνα». Main_slider Το χαμένο ημερολόγιο του Ζοζέ Σαραμάγκου βρέθηκε τυχαία! Ο έκτος και τελευταίος τόμος των "Τετραδίων του Λανθαρότε". Main_werkraum_agathophron_site_2 Μια βιβλιοθήκη ως άτλαντας της μνήμης που ταξιδεύει ανάμεσά μας Μια βιωματική εγκατάσταση στο Μπενάκη. Main_slider Καιροσκόπος παρά τη... θέλησή του Η κωμωδία του Μαρσέλ Πανιόλ «Τοπάζ» σε μετάφραση Νεκτάριου – Γεώργιου Κωνσταντινίδη.
#load_content_with_ajax