ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Βιβλίο | Νέα

Αυτό το Booker ποιος θα το πάρει; 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε τη βραχεία λίστα των υποψηφίων.

Ανακοινώθηκε λοιπόν η βραχεία λίστα με τους συγγραφείς που θα «κονταροχτυπηθούν» για το φετινό βραβείο Man Booker Prize for Fiction, ένα από τα πιο γνωστά στην παγκόσμια λογοτεχνία, ξαφνιάζοντας όσους θεωρούσαν σχεδόν σίγουρο μέχρι πρότινος ότι θα περιλάμβανε το βιβλίο «The Underworld Railroad» του Αμερικανού συγγραφέα Κόλσον Γουάιτχεντ που έχει σαρώσει τα σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία των ΗΠΑ.

Δύο πασίγνωστοι κύριοι των γραμμάτων βρίσκονται ωστόσο ανάμεσα στους έξι υποψηφίους: το φαβορί Τζωρτζ Σώντερς με το «Lincoln at the Bardo» (αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ικαρος με τον τίτλο «Λήθη και Λίνκολν») και ο Πολ Ωστερ με το «4 3 2 1», ένα μυθιστόρημα που η κριτική επιτροπή χαρακτήρισε «επιβλητικό». Μια παλιά γνώριμη του βραβείου, η Αλι Σμιθ, θα διαγωνιστεί με το «Autumn», μια νουβέλα για τη βρετανική κοινωνία μετά το Brexit, ενώ ο Αγγλοπακιστανός Μοχσίν Χαμίντ, που έχει υπάρξει και στο παρελθόν υποψήφιος, βρήκε μια θέση στην τελική εξάδα χάρη στο βιβλίο «Exit West», στο οποίο οι πρόσφυγες έχουν τη δυνατότητα να δραπετεύουν σε άλλα μέρη του κόσμου περνώντας μέσα από παράξενες, μαύρες πόρτες. Τη σημαντική διάκριση θα διεκδικήσουν και δύο πρωτοεμφανιζόμενες συγγραφείς: η 29χρονη Bρετανίδα Φιόνα Μόζλι με το «Elmet» και η Αμερικανίδα Εμιλι Φρίντλαντ με το «History of Wolves». 

O νικητής ή η νικήτρια, που θα λάβει το χρηματικό έπαθλο των 50.000 λιρών, θα αναδειχθεί στο Λονδίνο στις 17 Οκτωβρίου.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Ο Δημήτρης Σωτάκης στην Τουρκία Είναι προσκεκλημένος στην Τουρκία στο πλαίσιο της προώθησης του έργου του. Main_slider Συγγραφείς και καλλιτέχνες σε ποιήματα των αγαπημένων τους ποιητών Μία μέρα μετά την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης στο θέατρο Σταθμός. Main_slider Η ζωή είναι (σαν) ποίηση «Αν δεν μου ΄δινες την ποίηση, Κύριε,/ δε θα ΄χα τίποτα για να ζήσω…» Νικηφόρος Βρεττάκος. Main_muller-750 Η «απαγορευμένη» Χέρτα Μύλερ στην Αθήνα Στο πλαίσιο του «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου». Main_digital_poetry_digital_nights_site ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ - DIGITAL NIGHTS: ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ Main_slider 70 άνθρωποι του πνεύματος απαγγέλουν το ποίημα που αγαπούν Την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 19:00, στον ΙΑΝΟ.
#load_content_with_ajax