Βιβλίο | Νέα

Αυτό το Booker ποιος θα το πάρει; 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε τη βραχεία λίστα των υποψηφίων.

Ανακοινώθηκε λοιπόν η βραχεία λίστα με τους συγγραφείς που θα «κονταροχτυπηθούν» για το φετινό βραβείο Man Booker Prize for Fiction, ένα από τα πιο γνωστά στην παγκόσμια λογοτεχνία, ξαφνιάζοντας όσους θεωρούσαν σχεδόν σίγουρο μέχρι πρότινος ότι θα περιλάμβανε το βιβλίο «The Underworld Railroad» του Αμερικανού συγγραφέα Κόλσον Γουάιτχεντ που έχει σαρώσει τα σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία των ΗΠΑ.

Δύο πασίγνωστοι κύριοι των γραμμάτων βρίσκονται ωστόσο ανάμεσα στους έξι υποψηφίους: το φαβορί Τζωρτζ Σώντερς με το «Lincoln at the Bardo» (αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ικαρος με τον τίτλο «Λήθη και Λίνκολν») και ο Πολ Ωστερ με το «4 3 2 1», ένα μυθιστόρημα που η κριτική επιτροπή χαρακτήρισε «επιβλητικό». Μια παλιά γνώριμη του βραβείου, η Αλι Σμιθ, θα διαγωνιστεί με το «Autumn», μια νουβέλα για τη βρετανική κοινωνία μετά το Brexit, ενώ ο Αγγλοπακιστανός Μοχσίν Χαμίντ, που έχει υπάρξει και στο παρελθόν υποψήφιος, βρήκε μια θέση στην τελική εξάδα χάρη στο βιβλίο «Exit West», στο οποίο οι πρόσφυγες έχουν τη δυνατότητα να δραπετεύουν σε άλλα μέρη του κόσμου περνώντας μέσα από παράξενες, μαύρες πόρτες. Τη σημαντική διάκριση θα διεκδικήσουν και δύο πρωτοεμφανιζόμενες συγγραφείς: η 29χρονη Bρετανίδα Φιόνα Μόζλι με το «Elmet» και η Αμερικανίδα Εμιλι Φρίντλαντ με το «History of Wolves». 

O νικητής ή η νικήτρια, που θα λάβει το χρηματικό έπαθλο των 50.000 λιρών, θα αναδειχθεί στο Λονδίνο στις 17 Οκτωβρίου.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_2_preview_(1) Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση είναι για όλους! «H ελληνική παιδεία είναι σημαντική, γιατί μπορεί να μας ενώνει όλους». Main_slider Οι νικητές των βραβείων της Εταιρείας Συγγραφέων Και οι υποψήφιοι πρωτοεμφανιζόμενοι. Main_eric_vuillard_9935.jpeg_north_760x_white Στον Ερίκ Βουιγιάρ το λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ Για το βιβλίο του «L' ordre du jour» (Η ημερήσια διάταξη). Main_36388739_304 Ασλί Ερντογάν: Η γυναίκα-σύμβολο της αντίστασης στο Μέγαρο Η «Γραφή ως αντίσταση και ανάσταση». Main_main_original_slider_(1) Τα «Ελληνικά Γράμματα» επιστρέφουν Θα λειτουργούν παράλληλα με το «Πεδίο», τον εκδοτικό οίκο που ίδρυσε ο Παπαχριστοφίλου το 2009. Main_book-bazaar-benaki-museum2 Bazaar βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη 246 τίτλοι βιβλίων, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο και καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία του.
#load_content_with_ajax