ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Βιβλίο | Νέα

Αυτό το Booker ποιος θα το πάρει; 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε τη βραχεία λίστα των υποψηφίων.

Ανακοινώθηκε λοιπόν η βραχεία λίστα με τους συγγραφείς που θα «κονταροχτυπηθούν» για το φετινό βραβείο Man Booker Prize for Fiction, ένα από τα πιο γνωστά στην παγκόσμια λογοτεχνία, ξαφνιάζοντας όσους θεωρούσαν σχεδόν σίγουρο μέχρι πρότινος ότι θα περιλάμβανε το βιβλίο «The Underworld Railroad» του Αμερικανού συγγραφέα Κόλσον Γουάιτχεντ που έχει σαρώσει τα σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία των ΗΠΑ.

Δύο πασίγνωστοι κύριοι των γραμμάτων βρίσκονται ωστόσο ανάμεσα στους έξι υποψηφίους: το φαβορί Τζωρτζ Σώντερς με το «Lincoln at the Bardo» (αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ικαρος με τον τίτλο «Λήθη και Λίνκολν») και ο Πολ Ωστερ με το «4 3 2 1», ένα μυθιστόρημα που η κριτική επιτροπή χαρακτήρισε «επιβλητικό». Μια παλιά γνώριμη του βραβείου, η Αλι Σμιθ, θα διαγωνιστεί με το «Autumn», μια νουβέλα για τη βρετανική κοινωνία μετά το Brexit, ενώ ο Αγγλοπακιστανός Μοχσίν Χαμίντ, που έχει υπάρξει και στο παρελθόν υποψήφιος, βρήκε μια θέση στην τελική εξάδα χάρη στο βιβλίο «Exit West», στο οποίο οι πρόσφυγες έχουν τη δυνατότητα να δραπετεύουν σε άλλα μέρη του κόσμου περνώντας μέσα από παράξενες, μαύρες πόρτες. Τη σημαντική διάκριση θα διεκδικήσουν και δύο πρωτοεμφανιζόμενες συγγραφείς: η 29χρονη Bρετανίδα Φιόνα Μόζλι με το «Elmet» και η Αμερικανίδα Εμιλι Φρίντλαντ με το «History of Wolves». 

O νικητής ή η νικήτρια, που θα λάβει το χρηματικό έπαθλο των 50.000 λιρών, θα αναδειχθεί στο Λονδίνο στις 17 Οκτωβρίου.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_%ce%9f_%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82_%cf%84%cf%89%ce%bd_%ce%95%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bd_%cf%84%ce%bf%cf%85_%ce%94%ce%b9%ce%b4%cf%85%ce%bc%cf%8c%cf%84%ce%b5%ce%b9%cf%87%ce%bf%cf%85__%ce%9c%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%82_1943 Αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα από την Εθνική Βιβλιοθήκη Εκθέσεις, ομιλίες, προβολές και συναυλίες Main_slider Βιβλία μόλις με 1 ευρώ στην πλατεία Κοτζιά! Mε κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου». Main_main_slider Δείτε ποιοι πήραν τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου Στον Κώστα Πούλο για το έργο του με τίτλο «Παππού;» το Κρατικό Βραβείο. Main_slider Ημερολόγια 2018: Γιατί ο χρόνος είναι... χρήμα! Ένα χρήσιμο και οικονομικό δώρο Main_016 Το μεγαλείο του Νίκου Καζαντζάκη «απλώνεται» σε τρία μουσεία Μεγάλο αφιέρωμα για το 2017 - «Έτος Νίκου Καζαντζάκη». Main_slider Οι υποψηφιότητες για το Athens Prize for Literature 2016 Τα υποψήφια λογοτεχνικά έργα, δέκα σε κάθε κατηγορία, διακρίνονται για την πρωτοτυπία, τους χαρακτήρες, τη ροή και τον τρόπο γραφής τους.
#load_content_with_ajax