Βιβλίο | Νέα

Ο Δημήτρης Σωτάκης στην Τουρκία 23 Μαρτίου 2018

Είναι προσκεκλημένος στην Τουρκία στο πλαίσιο της προώθησης του έργου του.

Με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του «Η ιστορία ενός Σούπερ Μάρκετ» στα τουρκικά, ο Δημήτρης Σωτάκης είναι προσκεκλημένος στην Τουρκία στο πλαίσιο της προώθησης του έργου του.
Αρχικά θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη από τις 11 έως τις 13 Απριλίου, προσκεκλημένος για οργανωμένες παρουσιάσεις σε σχολεία και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ.
Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Σμύρνη από τις 14 έως τις 17 Απριλίου, προσκεκλημένος στην έκθεση βιβλίου IZMIR BOOK FAIR και σε οργανωμένες επισκέψεις σε σχολεία της περιοχής.

«Η ιστορία ενός Σούπερ Μάρκετ» είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί στα τουρκικά, μετά «Το θαύμα της αναπνοής», ενώ θα ακολουθήσει και το τελευταίο του βιβλίο, «Ο κανίβαλος που έφαγε έναν Ρουμάνο», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τουρκικά μέσα στο 2019.

Η υποδοχή του τουρκικού Τύπου για την έκδοση των βιβλίων του στα τουρκικά είναι εξαιρετικά θερμή.
Συγκεκριμένα έχουν γράψει μεταξύ άλλων:

«Ο Δημήτρης Σωτάκης με αξιοθαύμαστο τρόπο περιγράφει  τη μετάβαση του σύγχρονου ανθρώπου από τα εικονικά πλήθη στην πραγματική υπαρξιακή μοναξιά». – Εφημερίδα Hürriyet

«Ο Έλληνας συγγραφέας Δημήτρης Σωτάκης, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής και αγαπημένος των Ευρωπαίων κριτικών, παρουσιάζει μια σύγχρονη αφήγηση του Ροβινσώνα Κρούσου, εστιάζοντας στις επιθυμίες και στη βαθιά μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου». - D&R Kultur

«Οι ήρωες του Σωτάκη έρχονται αντιμέτωποι με τα πάθη και τις κρυφές επιθυμίες όλων μας». - KayipRihtim

Tospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_1788ce6989ed91226f414a69f2b4bb68 9 λεπτά την ημέρα αφιερώνουν οι Ελληνες στα βιβλία Η Ελλάδα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά βιβλιόφιλων στην Ευρώπη. Main_slider Ο Ίαν ΜακΓιούαν στην Αθήνα Θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ο εαυτός: Η λογοτεχνική επινόηση του εαυτού». Main_poster_1 Δεκάδες ήρωες βιβλίων «προσγειώνονται» στις βιβλιοθήκες Μία πρωτότυπη δράση. Main_35under35_fbcover To ΥΠΠΟ συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου Δράσεις αφιερωμένες στην ποίηση, τη γραφή και τη θεατρική έκφραση. Main_slider Τα απομνημονεύματα του Κώστα Γαβρά σ΄ένα βιβλιο Επίκεντρό του η Γαλλία. Main_slider Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018- Το βιβλίο στις γειτονιές της πόλης! Την Δευτέρα 23/4 ξεκινούν οι εκδηλώσεις..
#load_content_with_ajax