Βιβλίο | Νέα

Περί τυφλότητος: Διαβάστε για όσους δεν μπορούν! 18 Μαΐου 2018

Για να ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας!

Tο «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός που έχει στόχο να αποτελέσει τα μάτια όσων δεν μπορούν να διαβάσουν μόνοι τους, είτε λόγω κάποιου προβλήματος όρασης (π.χ. τυφλοί, ηλικιωμένοι) είτε επειδή δεν γνωρίζουν ανάγνωση (μικρά παιδιά, αναλφάβητοι), είτε εξαιτίας κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας (π.χ. τετραπληγικοί). 

Όραμά του οργανισμού είναι η ισότητα πρόσβασης στη γνώση και στην εκπαίδευση από όλους, βλέποντες ή μη! Γι' αυτό, κύριο μέλημα του «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι η ηχογράφηση πανεπιστημιακών και λογοτεχνικών βιβλίων ώστε να εμπλουτιστεί η ακουστική βιβλιοθήκη για τους τυφλούς και εντυποανάπηρους.

Ταυτόχρονα οι εθελοντές μας διαβάζουν ζωντανά σε ανθρώπους που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία και φυλακές. Σήμερα, το Διαβάζω για τους άλλους βρίσκεται σε 4 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης) και έχει στο δυναμικό του πάνω από 3.245 εγγεγραμμένους εθελοντές.

Δημιουργία του ιδιόκτητου studio ηχογραφήσεων – το μεγάλο στοίχημα
Το «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι πιστοποιημένος φορέας παραγωγής ακουστικών βιβλίων για τυφλούς από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και έχει -μέσα στα τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του- ηχογραφήσει 123 ακουστικά βιβλία σε χορηγούμενα στούντιο με τη βοήθεια εθελοντών αναγνωστών.
Οι υπεύθυνοι του οργανισμού ωστόσο, θέλουν να παράγουν 123 βιβλία τον χρόνο και για να το καταφέρουν αυτό χρειάζονται το δικό τους στούντιο.

Τα διαθέσιμα ακουστικά βιβλία για τους τυφλούς σήμερα είναι ελάχιστα και για τους τυφλούς φοιτητές ΔΕΝ υπάρχουν καν τα πανεπιστημιακά συγγράμματα που χρειάζονται για να αποφοιτήσουν!

Μέσω της Crowdfunding Καμπάνια μας (Διαδικτυακή μικρό-χρηματοδότηση, ή αλλιώς χρηματοδότηση από το πλήθος). Το Crowdfunding  αποτελεί μια νέα μορφή χρηματοδότησης νέων ιδεών και επιχειρήσεων που δεν έχουν πρόσβαση στις παραδοσιακές επενδυτικές δομές. Στόχος μας θα είναι να συγκεντρώσουμε περίπου 25.000 ευρώ για να καλύψουμε το κόστος κατασκευής του πρώτου μας στούντιο ηχογραφήσεων.

Χρήσιμα Links:
Καμπάνια Χρηματοδότησης: https://bit.ly/2KRHKWo
Ιστοσελίδα του Διαβάζω για τους Άλλους: www.giatousallous.gr
Facebook του Διαβάζω για τους Άλλους: https://www.facebook.com/giatousallous/

Τospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_ap_18289757082712- Στην Άννα Μπερνς το φετινό Booker Κέρδισε το βραβείο με το βιβλίο της «Milkman» . Main_slider Τα μυστικά συντήρησης ενός παλιού σκισμένου βιβλίου Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης την Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Main_slider Επανέρχεται η Ενιαία Τιμή στο βιβλίο Είχε καταργηθεί το 2014 για όλες τις κατηγορίες βιβλίων πλην των λογοτεχνικών. Main_''to_teleytaio_antio''_______exwfyllo «Το τελευταίο αντίο» του Βασίλη Βασιλικού επανεκδίδεται Μια συλλογή ερωτικών διηγημάτων με κεντρικό άξονα την απώλεια. Main_slider Πού θα συναντήσετε την Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων Εκτός από ελληνικά βιβλία για ενήλικες και για παιδιά, υπάρχουν και ξενόγλωσσα βιβλία, αγγλικά και γαλλικά. Main_slider «Ποίηση on the road»: Οι ποιητές σε μετρό και λεωφορεία Αναγνώσεις και συζητήσεις.
#load_content_with_ajax