Βιβλίο | Νέα

Βιβλία με… ρόδες 12 Ιουλίου 2018

Η Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων είναι μια δράση που φιλοδοξεί να φέρει την ανάγνωση σε κάθε γειτονιά της πόλης

Υπάρχουν και βιβλιοθήκες που… τσουλάνε. Ο λόγος για την Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων, η οποία, όταν στάθμευσε έξω από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων δέχτηκε την επίσκεψη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη. Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων Κωνσταντίνο Μπιτζάνη, ο δήμαρχος ξεναγήθηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης, ενημερώθηκε για τη λειτουργία της, έγινε μέλος της και δήλωσε: «Το σύνθημα ΄Η πόλη διαβάζει - Βιβλία παντού!’ και ο πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης, να φέρει το βιβλίο και την ανάγνωση σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε όλους τους κατοίκους της, κάθε ηλικίας και να κάνει το διάβασμα προσιτό, ευχάριστο και δημιουργικό για όλους, υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο μέσω της κινητής βιβλιοθήκης».

Πώς μπορείτε να ακολουθήσετε το παράδειγμά του; Πολύ απλά: Χάρη σε ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα, αν είστε κάτοικος της Αθήνας,  μπορείτε με την ταυτότητά σας να γίνετε μέλη της βιβλιοθήκης και να δανείζεστε δωρεάν μέχρι δύο βιβλία κάθε φορά. Υπάρχουν περίπου 3000 τίτλοι ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων - στα αγγλικά και γαλλικά -  για ενήλικες αλλά και για παιδιά. Οι χρήστες μπορούν να δανειστούν ελληνική και ξένη λογοτεχνία, βιβλία ειδικού ενδιαφέροντος, ενώ μπορεί κανείς εύκολα να αναζητήσει τα βιβλία που διατίθενται προς δανεισμό στην ιστοσελίδα. Τα βιβλία μπορούν να τα επιστρέφετε σε όποιο μέρος βρίσκεται κάθε φορά η Κινητή Βιβλιοθήκη ή και στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Σταθμό Λαρίσης.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης, τηλ. 210 8846011). Τον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://mobilelibrary.opanda.gr/webopac/Vubis.csp

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Μαρία Ευθυμίου: Μόνο λίγα χιλιόμετρα... ιστορίας «Ιστορίες για την Ιστορία» σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά. Main_unnamed «Το Δώρο» του Στέφανου Ξενάκη Μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας. Main_slider Στον «Αγγλο Ασθενή» το Χρυσό Μπούκερ! Πριν από 26 χρόνια το βιβλίο είχε ισοψηφίσει με την «Ιερή Πείνα». Main_slider Το χαμένο ημερολόγιο του Ζοζέ Σαραμάγκου βρέθηκε τυχαία! Ο έκτος και τελευταίος τόμος των "Τετραδίων του Λανθαρότε". Main_werkraum_agathophron_site_2 Μια βιβλιοθήκη ως άτλαντας της μνήμης που ταξιδεύει ανάμεσά μας Μια βιωματική εγκατάσταση στο Μπενάκη. Main_slider Καιροσκόπος παρά τη... θέλησή του Η κωμωδία του Μαρσέλ Πανιόλ «Τοπάζ» σε μετάφραση Νεκτάριου – Γεώργιου Κωνσταντινίδη.
#load_content_with_ajax