Βιβλίο | Νέα

Βιβλία με… ρόδες 12 Ιουλίου 2018

Η Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων είναι μια δράση που φιλοδοξεί να φέρει την ανάγνωση σε κάθε γειτονιά της πόλης

Υπάρχουν και βιβλιοθήκες που… τσουλάνε. Ο λόγος για την Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων, η οποία, όταν στάθμευσε έξω από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων δέχτηκε την επίσκεψη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη. Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων Κωνσταντίνο Μπιτζάνη, ο δήμαρχος ξεναγήθηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης, ενημερώθηκε για τη λειτουργία της, έγινε μέλος της και δήλωσε: «Το σύνθημα ΄Η πόλη διαβάζει - Βιβλία παντού!’ και ο πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης, να φέρει το βιβλίο και την ανάγνωση σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε όλους τους κατοίκους της, κάθε ηλικίας και να κάνει το διάβασμα προσιτό, ευχάριστο και δημιουργικό για όλους, υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο μέσω της κινητής βιβλιοθήκης».

Πώς μπορείτε να ακολουθήσετε το παράδειγμά του; Πολύ απλά: Χάρη σε ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα, αν είστε κάτοικος της Αθήνας,  μπορείτε με την ταυτότητά σας να γίνετε μέλη της βιβλιοθήκης και να δανείζεστε δωρεάν μέχρι δύο βιβλία κάθε φορά. Υπάρχουν περίπου 3000 τίτλοι ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων - στα αγγλικά και γαλλικά -  για ενήλικες αλλά και για παιδιά. Οι χρήστες μπορούν να δανειστούν ελληνική και ξένη λογοτεχνία, βιβλία ειδικού ενδιαφέροντος, ενώ μπορεί κανείς εύκολα να αναζητήσει τα βιβλία που διατίθενται προς δανεισμό στην ιστοσελίδα. Τα βιβλία μπορούν να τα επιστρέφετε σε όποιο μέρος βρίσκεται κάθε φορά η Κινητή Βιβλιοθήκη ή και στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Σταθμό Λαρίσης.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης, τηλ. 210 8846011). Τον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://mobilelibrary.opanda.gr/webopac/Vubis.csp

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_stack_of_books Λογοτεχνικός και κινηματογραφικός περίπατος στην Πλάκα Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου. Main_books_b2 Συνάντηση με ευρωπαίους λογοτέχνες στον Πύργο Βιβλίων Στις 29 Σεπτεμβρίου στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Main_ade Λογοτεχνία στο instagram; Γιατί όχι; Οι χρήστες μπορούν πλέον να διαβάζουν Insta Novels! Main_library-books Μελοποιημένη Ποίηση στο φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο Από τις 31 Αυγούστου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου 2018. Main_slider Λογοτεχνικός Περίπατος στην Πλάκα Την Τετάρτη 1η Αυγούστου. Main_original_slider_(1) Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους Ένα ποιήμα του Γιάννη Ρίτσου μάς θυμίζει η Εταιρεία Συγγραφέων.
#load_content_with_ajax