ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

Αν... 26 Απριλίου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Dvd_large_an_dvd
Σκηνοθεσία
Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Σενάριο
Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Διανομή
Village
Πρωταγωνιστούν
Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Σολωμού, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Τάκης Σπυριδάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Ακύλας Καραζήσης
Διάρκεια
111'
Χώρα
Ελλάδα

Με 35 λεπτά επιπλέον ταινία και πολλές έξτρα παροχές το διπλό DVD και Blu-ray της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, κυκλοφόρησε.

Αν ανήκετε σε αυτούς που την αγάπησαν τόσο, ώστε να θέλουν να αποκτήσουν μια για πάρτη τους... Αν συγκαταλέγεστε σε αυτούς (τους σαφώς λιγότερους) που δεν την έχουν δει... Αν τρελαίνεστε για DVD με έξτρα μπόνους, σινεματικά παρασκήνια, κομμένες σκηνές κι ευτράπελες στιγμές στο πλατό ... Αν απλά είστε συλλέκτης καλών ταινιών του νέου ελληνικού κινηματογράφου... Αν... Υπάρχουν, αλήθεια, υπεράφθονοι λόγοι που κάνουν ενδιαφέρουσα την κυκλοφορία σε διπλό DVD και Blu-ray του «Αν...», της άκρως επιτυχημένης παρθενικής ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Το «ιδανικό» ερωτικό δράμα μεταξύ Δημήτρη (Παπακαλιάτης) και Χριστίνας (Μαρίνα Καλογήρου) στην ειδυλλιακή Πλάκα της κρίσης, που κέρδισε το κοινό και δυο βραβεία (μοντάζ και ήχου) στα φετινά Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, διανθίζεται σε αυτή τη διπλή έκδοση με συνεντεύξεις των συντελεστών, καθώς και με ρεπορτάζ με γνώμες θεατών in situ.

Σε μια ωραιότατα φιλμαρισμένη Πλάκα, ο Δημήτρης (Παπακαλιάτης), σκηνοθέτης με βραχύβιες ερωτικές σχέσεις, αποφασίζει να βγάλει βόλτα για κατούρημα το λυκόσκυλό του  ονόματι Μοναξιά. Κι ένα παρ’ολίγον ατύχημα τον κάνει να γνωρίσει την Χριστίνα (πολύ καλή και με εύρος η Καλογήρου), μια παρορμητική αρχιτεκτόνισσα. Cut. Κι αν ο Δημήτρης δεν υπέκυπτε στις γαυγιστικές πιέσεις της Μοναξιάς, εκείνο το βράδυ, κι απλά την έβγαζε στην αυλή για κατούρημα; Δεν θα είχε γνωρίσει τη Χριστίνα –προφανώς. Άσε που θα είχε ξυλοκοπηθεί κι από τους διαρρήκτες που μπούκαραν στο σπίτι του... Πάνω σε αυτό το διπλό μοτίβο, παρακολουθούμε την εξέλιξη δυο παράλληλων μα εντελώς διαφορετικών εκδοχών της ζωής του πρωταγωνιστή. Κάθε τόσο, εμβόλιμα, η Κοντού και ο Κωνσταντίνου, ως Ελενίτσα και Αντωνάκης Κοκοβίκου από την κλασική ασπρόμαυρη ηθογραφία του Τζαβέλλα «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», λένε στην κάμερα τα περί γνωριμίας τους, σχέσης και έρωτος γενικά. Η εξήγηση αυτής της φαινομενικά αμήχανης παρουσίας του κλασικού ζεύγους στη θέση άτυπων αφηγητών έρχεται προς το τέλος της ταινίας και βάζει τα πράματα στη θέση τους μια χαρά. Η δε εξέλιξη και της μιας (γνωριμία-έρωτας-συγκατοίκηση-παιδί-καυγάδες-απιστία-χωρισμός) και της άλλης (μοναχικότητα-ρηχή σεξοσχέση με την παντρεμένη Μαρία Σολωμού-γνωριμία από σπόντα με τη Χριστίνα, η οποία επίσης έχει προχωρήσει αλλιώς στη ζωή της) εκδοχής χρωματίζονται διαρκώς εύστοχα από τα ζοφερά χρώματα της οικονομικής κρίσης. Φυσικοί διάλογοι –ειδικά στους καυγάδες του ζεύγους–, δουλεμένη σκηνοθεσία, πολύ καλή φωτογραφία (Γιάννης Δασκαλοθανάσης).

 

Φωτογραφίες

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011