ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

MM – Personal: From the Private Archive of Marilyn Monroe των Lois Banner & Mark Anderson (εκδόσεις: Abrams Publications)

Dvd_large_1562_1_0851
Σκηνοθεσία
των Lois Banner & Mark Anderson (εκδόσεις: Abrams Publications)

Μία νέα βιογραφία βασισμένη σε προσωπικά αρχεία της Μέριλιν Μονρόε, μόλις κυκλοφόρησε και υπόσχεται να αποκαλύψει όσα δεν ξέραμε για τη γυναίκα-μετενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου.

Το άστρο της Μέριλιν Μονρόε έσβησε απότομα στις 5 Αυγούστου του 1962. Η ανάμνηση της όμως πέντε δεκαετίες μετά παραμένει ζωντανή, ενώ η επιρροή της εικόνας της στην ποπ κουλτούρα κάτι παραπάνω από αισθητή. Αμέτρητα βιβλία, αφιερώματα και βιογραφίες προσπάθησαν να προσεγγίσουν την αλήθεια του μύθου της. Κάποια το κατάφεραν. Μέσα σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το άρτι αφιχθέν «MM – Personal: From the Private Archive of Marilyn Monroe». Χωρίς να διεκδικεί Νόμπελ Λογοτεχνίας, το βιβλίο αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος του. Μια προσπάθεια δηλαδή να ρίξει φώς στην αθέατη προσωπική ζωή της σταρ, αυτή τη φορά όμως μέσα από αρχειακό υλικό και ντοκουμέντα της ίδιας που μέχρι πρότινος θεωρούνταν χαμένα. Η έμπειρη βιογράφος Λόις Μπάνερ μαζί με το φωτογράφο Μαρκ Άντερσον επέλεξαν προσεχτικά σημειώσεις, καρτ-ποστάλ , γράμματα, ημερολόγιο, προσωπικές φωτογραφίες όπως και πολλά αναμνηστικά μέσα από ένα όγκο δέκα χιλιάδων τέτοιων ντοκουμέντων σε ένα βιβλίο που απέσπασε θετικές κριτικές και εισχωρεί έξυπνα στην καθημερινότητα της Μονρόε. Σε στιγμές ρουτίνας, χαλάρωσης, σε καλές και κακές μέρες, σε προσωπικές ανησυχίες για τον εαυτό της αλλά και την καριέρα της και φυσικά στις σχέσεις της. Καταφέρνει έτσι να αποδώσει πολύ πιο πειστικά από άλλα παρόμοια βιβλία – όσο αυτό είναι πραγματοποιήσιμο - την ουσία του μύθου της γνωστής Μέριλιν Μονρόε και της άγνωστης Νόρμα Τζιν.

Θανάσης Βλαχόπουλος

 

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011