ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

Robert Redford: The Biography

Dvd_large_1691_1_0356

Τα ταραγμένα παιδικά του χρόνια, η ανήσυχη εφηβεία και τα πρώτα βήματα στην υποκριτική, ο θάνατος του γιου του, ο πολιτικός ακτιβισμός του, οι φιλίες και φυσικά οι έρωτές… Σε λίγο, στις προθήκες των βιβλιοπωλείων!

Από τις πιο αγαπημένες μορφές του Χόλιγουντ, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έχει εμφανιστεί στη σκηνή και στο σινεμά, μπροστά και πίσω από τις κάμερες και έχει βραβευτεί με όλες τις μεγάλες διακρίσεις ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός. Οι ρόλοι του έχουν καθορίσει γενιές και το τελευταίο του «παιδί», το Sundance Film Festival, θεωρείται πλέον το σημαντικότερο ανεξάρτητο φεστιβάλ κινηματογράφου. Μια βιογραφία λοιπόν δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από το επιστέγασμα μιας καριέρας πολύπτυχης και μιας προσωπικότητας ξεχωριστής. Το βιβλίο του Μάικλ Φίνι Κάλαν «Robert Redford: The Biography» (εκδ. Knopf ), που αναμένεται στις 3 Μαΐου, επιχειρεί να αποκαλύψει τον άγνωστο Ρέντφορντ, τον πραγματικό άνθρωπο πίσω από τη μάσκα του χολιγουντιανού σταρ.
Ο Κάλαν, ο οποίος έχει γράψει βιογραφίες επίσης των Σον Κόνερι, Αντονι Χόπκινς και Ρίτσαρντ Χάρις, δούλεψε χρόνια μαζί με τον Ρέντφορντ για τη συγγραφή του βιβλίου. Μέσα από το προσωπικό αρχείο του ηθοποιού και εκατοντάδες μαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις, προσπαθεί να σκιαγραφήσει την προσωπικότητά του. Τα ταραγμένα παιδικά του χρόνια, η ανήσυχη εφηβεία και τα πρώτα βήματα στην υποκριτική, ο θάνατος του γιου του η σχέση του με τον Σίντνεϊ Πόλακ, η δημιουργία του Sundance, ο πολιτικός ακτιβισμός του, οι καλλιτεχνικές επιτυχίες και αποτυχίες, οι φιλίες και φυσικά οι έρωτές του καταγράφονται στις σελίδες του βιβλίου. Τι προκύπτει; Το πορτρέτο ενός άντρα που άφησε τη σφραγίδα του στη μεγάλη οθόνη με ρόλους όπως αυτό του ακριβοδίκαιου Σάντανς στους «Δυο ληστές», ή του «Υπέροχου Γκάτσμπι» και σκηνοθετικά «διαμαντάκια» όπως το «Συνηθισμένοι άνθρωποι» ή το «Quiz Show». Εν τέλει, το πορτρέτο ενός σταρ που όχι μόνο κατάφερε να ξεπεράσει την εξωτερική του εμφάνιση αλλά και το σταριλίκι του.

Ελίνα Μπέη

 

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011