ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

Clint Eastwood: A Biography Ο Κλιντ Ιστγουντ στην ψηφιακή εποχή

Dvd_large_1775_1_1045
Σκηνοθεσία
Ο Κλιντ Ιστγουντ στην ψηφιακή εποχή

Το βιβλίο του Ρίτσαρντ Σίκελ για το πάλαι ποτέ μάτσο των γουέστερν επανακυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή. Τα παιδικά χρόνια, οι κατακτήσεις στο άλλο φύλο και εν τέλει η αλλαγή του ρόλου από «χαζός ξανθός» σε «έναν από τους μεγαλύτερες είρωνες της εποχής μας».

Τον Νοέμβριο του 1996 κυκλοφόρησε η βιογραφία του Κλιντ Ιστγουντ από τον Ρίτσαρντ Σίκελ (εκδόσεις Knopf). Δεκαπέντε χρόνια μετά, το πάλαι ποτέ λακωνικό μάτσο των γουέστερν μετατράπηκε σε έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της εποχής. Κι επειδή οι νέοι έχουν δικαίωμα στη γνώση περισσότερο από τον καθένα, το βιβλίο επανακυκλοφορεί στην πλέον δημοφιλή ψηφιακή μορφή, το Kindle, και από τις 27 Απριλίου θα διατίθεται στο Amazon.
Ο Σίκελ, κριτικός κινηματογράφου του περιοδικού «Time», ερευνά τη ζωή και την καριέρα μιας συμβολικής μορφής του Χόλιγουντ: Από την τηλεοπτική σειρά «Rawhide» που τον έκανε γνωστό σε όλη την Αμερική και τον οδήγησε στον Σέρτζιο Λεόνε και στον ιστορικό ρόλο του ανώνυμου πιστολέρο στο «Για μια χούφτα δολάρια», την επιτυχία του «Dirty Harry» και τη διανοουμενίστικη μεταστροφή του στους «Ασυγχώρητους» που του χάρισαν το Όσκαρ. Ο συγγραφέας καταγράφει τα χρόνια που ο Ιστγουντ μεγάλωσε σε μια μεσοαστική οικογένεια του Οκλαντ, μιλά με λεπτομέρειες για τις κατακτήσεις του στο άλλο φύλο και εν τέλει για την αλλαγή του ρόλου του από «χαζός ξανθός» σε «έναν από τους μεγαλύτερους είρωνες της εποχής μας».
Η περίπτωση του Ιστγουντ είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο περίεργες των καιρών μας. Το γεγονός ότι ο Σίκελ είναι φίλος του Ιστγουντ πάντως δεν επηρεάζει την κρίση του. Αν και  θαυμαστής του, φαίνεται να τεκμηριώνει πειστικά τα όσα λέει γι’ αυτόν. Το βιβλίο περιγράφει με λεπτομέρειες τις σημαντικότερες ταινίες του Ιστγουντ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση του συγγραφέα για το «Dirty Harry». Είναι μια ενδόμυχη μελέτη ενός άντρα που κατάφερε το φαινομενικά ακατόρθωτο: να γίνει ταυτόχρονα λαϊκό είδωλο και ένας ιδιαίτερα ιντελεκτουέλ καλλιτέχνης.

Ελίνα Μπέη

 

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011