ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

«1001 ταινίες που πρέπει να δεις προτού πεθάνεις» 2011, του Steven Jay Schneider

Dvd_large_5589_1_1007
Σκηνοθεσία
του Steven Jay Schneider

Ένας τόμος 960 σελίδων με τις καλύτερες ταινίες του τελευταίου αιώνα και με λεπτομέρειες που ο κάθε λάτρης του κινηματογράφου θα πρέπει να γνωρίζει.

Λένε ότι προτού πεθάνεις πρέπει να έχεις διαβάσει κάποια συγκεκριμένα βιβλία, να έχεις επισκεφθεί κάποια συγκεκριμένα μέρη και να έχεις βιώσει κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Κατά την ίδια λογική, πρέπει να έχεις δει και κάποιες συγκεκριμένες ταινίες. Ειδάλλως το ταξίδι σου σε αυτή τη σύντομη ζωή θα είναι ανολοκλήρωτο... Για να μη γίνει όμως η συζήτηση μακάβρια, ας έρθουμε στο θέμα. Το «1001 Movies You Must See Before You Die» που μόλις κυκλοφόρησε (εκδόσεις Barron) είναι η τέταρτη και ανανεωμένη έκδοση μιας σειράς βιβλίων με το ίδιο θέμα. Ένας τόμος 960 σελίδων με τις καλύτερες ταινίες του τελευταίου αιώνα και με λεπτομέρειες που ο κάθε λάτρης του κινηματογράφου θα πρέπει να γνωρίζει. 
Καταγράφοντας χρονικά την ιστορία του κινηματογράφου, η έρευνα αυτή ξεκινά από την εποχή του βωβού σινεμά, με κλασικές ταινίες όπως «Η γέννηση ενός έθνους» του D. W. Griffith's και ο «Αλήτης» του Charlie Chaplin και προχωρά με blockbusters του παρελθόντος, όπως το «Όσα παίρνει ο άνεμος» και ο «Δόκτωρ Ζιβάγκο». Περιγράφει τα πιο αξιομνημόνευτα μιούζικαλ, δράματα, κωμωδίες, ταινίες του νέου κύματος, ασπρόμαυρες ταινίες, γουέστερν, περιπέτειες, ακόμα και ντοκιμαντέρ. Και φυσικά υπάρχουν οι νέες προσθήκες, ανάμεσά τους «Ο λόγος του βασιλιά», το «Slumdog Millionaire», το « The Social Network», το « Avatar» και «Ο μαύρος κύκνος» που κοσμεί και το εξώφυλλο. 
Κάθε παρουσίαση περιλαμβάνει τον σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς, την υπόθεση και τους παραγωγούς, ενώ παραθέτει και κάποιες μικρές αλλά πικάντικες λεπτομέρειες σχετικά με την ταινία. Φοιτητές κινηματογράφου, ταινιοφάγοι και συλλέκτες, όλοι θα βρουν κάτι ενδιαφέρον στην έκδοση. Και αν κάποιος αναγνώστης διαπιστώσει ότι έχει ξεχάσει κάποια ταινία της λίστας που θεωρεί και ο ίδιος σημαντική, δεν έχει παρά να τρέξει στο κοντινότερο βιντεοκλάμπ. Διότι η ζωή είναι πολύ σύντομη και οι καλές ταινίες τόσο πολλές…

Ελίνα Μπέη

 

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011