ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

«How to Make a No Budget Movie» 2011, του Joel Miller

Dvd_large_5591_1_1119
Σκηνοθεσία
του Joel Miller

Ακόμα και αν δεν σκοπεύετε να γίνετε ο επόμενος Coppola, αν μη τι άλλο μια ιστορία no budget πάντα έχει ενδιαφέρον.

Μιας και η «κυρία» Κρίση περνά καθημερινά το κατώφλι μας, ιδού η φθηνότερη σχολή κινηματογράφου που θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε. Με ελάχιστα δολάρια  (η έκδοση Kindle κοστίζει μόλις 5,74 δολάρια στο Amazon) και χωρίς να κουνηθείτε καν από το γραφείο σας, το βιβλίο του Joel Miller «Πώς να κάνετε μια ταινία χωρίς καθόλου προϋπολογισμό» έρχεται απευθείας στον υπολογιστή σας, σε ψηφιακή μορφή. 
Όσο για το ποιος είναι ο Joel Miller που θα μας διδάξει; Δεν έχει κάνει ποτέ σπουδές στον κινηματογράφο, ούτε καν ένα σεμινάριο. Έχει σπουδάσει όμως Καλές Τέχνες και δούλευε ως καλλιτεχνικός σύμβουλος σε διάφορες ταινίες. Επιπλέον, έχει ένα πλούσιο μουσικό background, αφού έχει δουλέψει με πολλού γνωστούς μουσικούς σε στούντιο αλλά και με μπάντες (Red Hot Chili Peppers, Guns N' Roses, Cranberries κλπ) σε περιοδείες ως stage manager. Το 2007 παρουσίασε την ολοδική του ταινία «The Still Life», με πρωταγωνιστή _διόλου τυχαίο_ έναν καλλιτέχνη ο οποίος ισορροπεί ανάμεσα στη λεπτή γραμμή που χωρίζει την επιτυχία από την αποτυχία. Στην ταινία έκανε τα πάντα ο ίδιος, απ’ το σενάριο ως την παραγωγή και φυσικά την χρηματοδότηση, η οποία παρεμπιπτόντως ήταν ελάχιστη. Αποτέλεσμα; Το έργο του κατάφερε να βρει διανομή από την Warner Bros. Home Entertainment. 
Στο βιβλίο παρουσιάζει την εμπειρία του, μέσα από μια λίστα του τι πρέπει να κάνεις και τι δεν πρέπει σε μια ανεξάρτητη παραγωγή. Σταράτα, με αυτοσαρκασμό αλλά και πρακτικές συμβουλές, ο Miller περιγράφει όλες τις αντιξοότητες που έζησε μέχρι να τα καταφέρει. Με τον τρόπο του εισάγει κάθε επίδοξο κινηματογραφιστή στα μυστικά του επαγγέλματος. Επιπλέον, θέτει εαυτόν ως τέλειο παράδειγμα για το τι σημαίνει να κάνεις μια ανεξάρτητη και δη επιτυχημένη ταινία στην εποχή μας. 
Ακόμα και αν δεν σκοπεύετε να γίνετε ο επόμενος Coppola, αν μη τι άλλο μια ιστορία no budget πάντα έχει ενδιαφέρον.
 

Ελίνα Μπέη

 

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011