ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

Το Χόλιγουντ σε ένα ποδήλατο: κάνοντας ποδήλατο με τους σταρ 2012

Dvd_large_8611_1_1044

Με συνεπιβάτες τους σταρ, μέσα από ένα νοσταλγικό coffee table book του Steven Rea με τίτλο «Hollywood Rides a Bike: Cycling With the Stars».

«Κάθε φορά που βλέπω έναν ενήλικο σε ποδήλατο, σταματάω να απελπίζομαι για το μέλλον της ανθρώπινης φυλής» έλεγε ο συγγραφέας H. G. Wells. Το ποδήλατο είναι ένα μεταφορικό μέσο αλλά και ένα αρχέτυπο. Και, εκτός από αγαπημένο αντικείμενο του Steven Rea, κριτικού κινηματογράφου της «Philadelphia Inquirer» που υπογράφει αυτό το βιβλίο, υπήρξε και φετίχ πολλών σταρ. Ο τίτλος «Hollywood Rides a Bike: Cycling With the Stars» («Το Χόλιγουντ σε ένα ποδήλατο: κάνοντας ποδήλατο με τους σταρ») κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Angel City Press. 
Το coffee table book αποτελείται από 160 σελίδες, γεμάτες με 125 φωτογραφίες χολιγουντιανών σταρ, κυρίως από τις δεκαετίες του ’30 ως του ’50. Ως μια πρωτότυπη, νοσταλγική και ολίγον εκκεντρική σύλληψη, έχει αναμφισβήτητα τη γοητεία του. Επιπλέον, είναι η προφανής απόδειξη ότι οι σταρ του Χόλιγουντ λάτρευαν το ποδήλατο πολύ πριν αυτό γίνει αστική μόδα. Ο Rea παρουσιάζει μια μοναδική συλλογή… σταρ αλλά και ποδηλάτων του 20ου αιώνα. Οι Shirley Temple, Betty Grable, Brigitte Bardot, Humphrey Bogart, Clark Gable, Lauren Bacall, Sean Connery, Alfred Hitchcock (στην Κρουαζέτ των Καννών παρακαλώ), Elizabeth Taylor, Rita Hayworth και Sophia Loren είναι μερικά μόνο ενδεικτικά ονόματα από όσους ποζάρουν με το αγαπημένο τους δίτροχο. Ακόμα και όσοι όμως δεν ενδιαφέρονται για τους διάσημους αναβάτες, υπάρχει ένας ειδικός οδηγός που αναφέρεται στα ποδήλατα ενώ φυσικά υπάρχει και ο αντίστοιχος οδηγός των σταρ. 
Ο συγγραφέας πάντως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει και συνέχεια: «Υπάρχουν και πολλοί σύγχρονοι σταρ που λατρεύουν το ποδήλατο» λέει σε σχετική συνέντευξή του. «Οι Zach Galifiankis, Ewan McGregor, Rachel McAdams, Robin Williams, Russel Crowe, Natalie Portman, Zoe Deschanel και Bryce Dallas Howard είναι μερικοί από αυτούς». Επιπλέον έχει στοιχεία για φωτογραφίες που ξέρει ότι υπάρχουν αλλά ακόμα αναζητά, όπως μία ενσταντανέ του Errol Flynn. Πάνω απ’ όλα όμως είναι ο ίδιος λάτρης του ποδηλάτου -έχει μια συλλογή, ενώ δεν έχει αυτοκίνητο- και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει. Και θεωρεί ότι οι σταρ είναι ένα μέσο για να κάνει το μήνυμά του ακόμα πιο γνωστό. 
 

Ελίνα Μπέη

 

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011