ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

The Social Network 2010, του Ντέιβιντ Φίντσερ (Sony Pictures Home Entertainment Hellas, κυκλοφορεί και σε blu-ray)

Dvd_large_920_1_0257
Σκηνοθεσία
του Ντέιβιντ Φίντσερ (Sony Pictures Home Entertainment Hellas, κυκλοφορεί και σε blu-ray)

Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και για πέντε ακόμη βραβεία, η σπουδαία δημιουργία του Ντέιβιντ Φίντσερ αναζητά στην dvd πρεμιέρα της τους θεατές που δεν την τίμησαν δεόντως στις αίθουσες.

Ο στακάτος ρυθμός της ταινίας θεμελιώνεται ακαριαία. Το φιλμ ανοίγει με έναν εξαιρετικά βιμπράτο διάλογο με γρήγορα κατ ανάμεσα στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ και την κοπέλα του, που οδηγεί στο να τον παρατήσει. Αμέσως λοιπόν έχουν τεθεί οι βασικοί παράμετροι της προσωπικότητας του πρωταγωνιστή σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ («Fight Club»): υπερφυσική υπεροψία και εγωιστική εμμονή να γίνει μέλος σε ένα από τα «αριστοκρατικά» φοιτητικά κλαμπ του Χάρβαρντ από τα οποία περνούν παραδοσιακά οι πλούσιοι και ισχυροί των ΗΠΑ. Παρότι βιογραφικό έργο, η αφήγηση δεν πραγματοποιείται με τον τρόπο των κοινών biopics. Παρακολουθούμε την πορεία του δημιουργού του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ (ο πιο νεαρός αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο) ενώ ανά διαστήματα διακτινιζόμαστε στο μέλλον, σε δύο παράλληλες δίκες εναντίον του (το παρόν και η εξέλιξή του σε παράλληλη δράση): Από το συμφοιτητή και πρώην κολλητό του Εντουάρντο Σάβεριν, επειδή θεωρεί ότι τον εξαπάτησε, και από τους «γαλαζοαίματους» αδελφούς Γουίνκελβος οι οποίοι (με έναν συνεργάτη τους) ισχυρίζονται ότι τους έκλεψε την πρωτότυπη ιδέα.
Ο Τζέσι Αιζενμπεργκ παίζει εξαίσια: Παραμένει ανέκφραστος και αφασικός, και έτσι αντανακλάται στο πρόσωπό του η αμφισημία του. Το ίδιο και το δαιδαλώδες μυαλό του. Ο σκηνοθέτης διατηρεί το παγωμένο και κοφτό ύφος μέχρι τέλους αναδεικνύοντας αυτήν την ηθική ρευστότητα χωρίς να παίρνει θέση. Και έτσι ο θεατής δεν ταυτίζεται υπέρμετρα με τον ήρωα και ταξιδεύει μέσα στην ανησυχητική αίσθηση ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι συγχρόνως ιδιοφυής και ατελής, ανάμεσα στο καλό και στο κακό.
Extras: Σχολιασμός από τον Ντέιβιντ Φίντσερ, τον σεναριογράφο και το καστ.

Κατερίνα Δαφέρμου

 

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011