ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

Εγώ, ο Απαισιότατος 2010, των Πιερ Κόφιν, Κρις Ρενό (Εταιρεία: Sony Pictures Ηοme Entertainment Hellas. Κυκλοφορεί και σε blu-ray)

Dvd_large_1210_1_1238
Σκηνοθεσία
των Πιερ Κόφιν, Κρις Ρενό (Εταιρεία: Sony Pictures Ηοme Entertainment Hellas. Κυκλοφορεί και σε blu-ray)

Τρία κοριτσάκια ξεσκεπάζουν την αγαθή ψυχή του απαισιότατου Γκρου: του πρώτου αντιήρωα των κινουμένων σχεδίων.

Ως προς το στόρι: Ο πανούργος Γκρου καταστρώνει το μεγαλεπήβολο σχέδιο να κλέψει το φεγγάρι (μάταια εδώ και χρόνια προσπαθεί να γίνει ο διασημότερος κακός του κόσμου). Σε αυτήν την εκστρατεία τον στηρίζουν κάτι παράξενα, εξαιρετικά κωμικά πλάσματα, τα λεγόμενα μίνιονς καθώς και τρία ορφανά κορίτσια που αναγκάζεται στην πορεία να υιοθετήσει για να εκπληρώσει τον στόχο του. Δυστυχώς για τον «σούπερ κακό» Γκρου, δεν εμπνέει καθόλου φόβο στα τρία κοριτσάκια. Τον αγαπούν όσο και ο θεατής. Οι «εραστές» των κινουμένων σχεδίων καταρχήν θα δοκιμαστούν με αυτό το σχετικά στιλιζαρισμένο, ιδιότυπο animation που πλάθει έναν κόσμο διαστημικό, κατασκοπικό, με αρκετές «ενήλικες» αναφορές -μεταξύ άλλων, στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όταν ο Γκρου (με ρώσικη προφορά στα αγγλικά...) δυσκολεύεται να πάρει δάνειο από την «κακιά τράπεζα» (υπαινίσσεται τη Lehman Brothers). Τα κωμικά στοιχεία μετριάζονται από τα πιο «εγκεφαλικά» χαρακτηριστικά της ταινίας. Το «Εγώ, ο Απαισιότατος» λειτουργεί αν μη τι άλλο ως παραβολή. Το καλό υπερνικά το κακό. Τα αθώα μάτια των κοριτσιών βλέπουν πέρα από το τρομακτικό εξωτερικό του Γκρου, δείχνουν πως θέλουν πατρική φροντίδα, κερδίζουν την καρδιά του και ο σκοτεινός κόσμος φωτίζεται με την επικράτηση της αγάπης. Το «Εγώ, ο Απαισιότατος» έχει σημασία και για τη θέση του στην κινηματογραφική βιομηχανία: Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα της Universal  να κατακτήσει την αγορά του τρισδιάστατου animation. Πλάθει τον πρώτο αντιήρωα των κινουμένων σχεδίων. Η ταινία ήταν φέτος υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και βραβείο BAFTA.
* Με τις φωνές των: Στιβ Κάρελ, Τζέισον Σίγκελ, Ράσελ Μπραντ, Τζούλι Άντριους, Κρίστεν Γουίγκ, Μιράντα Κόσγκροουβ, Γουίλ Αρνετ. Και στα ελληνικά με τις φωνές των: Γιάννη Ζουγανέλη και Θανάση Τσαλνταμπάση.
* Extras: 3 Νέες Ταινίες Μικρού Μήκους, Ο Απίθανος Κόσμος του «Εγώ, ο Απαισιότατος», σχολιασμός από τους σκηνοθέτες.

 

Κατερίνα Δαφέρμου

 

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011