ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

Το Κύκλωμα 1987, του Τζέιμς Λ. Μπρουκς

Dvd_large_1500_1_0641
Σκηνοθεσία
του Τζέιμς Λ. Μπρουκς

Δύο φιλόδοξοι ρεπόρτερ και μία δαιμόνια παραγωγός πρωταγωνιστές στην ταινία που εισχώρησε όσο ελάχιστες στο σκληρό κόσμο των ΜΜΕ και της ματαιοδοξίας του. Με νέα ειδική επεξεργασία εικόνας και ήχου κυκλοφορεί τώρα σε dvd και σε blu-ray.

Αν υπολογίσει κανείς ότι «Το Κύκλωμα» γυρίστηκε σχεδόν 25 χρόνια πριν, μπορεί εύκολα να διανοηθεί γιατί οι περισσότεροι το κατατάσσουν στις πιο πρωτοποριακές και χαρακτηριστικές ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ για τον κόσμο της τηλεόρασης. Ένα ειδησεογραφικό δελτίο, τα παρασκήνιά του, μια υστερική και υπερδραστήρια παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων (Χόλι Χάντερ στο ρόλο που την έκανε οικείο όνομα στο Χόλιγουντ) και δύο φιλόδοξοι όσο και διαφορετικοί δημοσιογράφοι (Γουίλιαμ Χαρτ, Άλμπερτ Μπρουκς). Ένα ερωτικό τρίγωνο σε μία εποχή και ένα επάγγελμα που το χρήμα και η αναγνώριση είναι τα μόνα ιδανικά. Ο Τζέιμς Λ. Μπρούκς («Σχέσεις στοργής» -1983, «Καλύτερα Δεν Γίνεται» - 1997) υπογράφει εδώ ίσως την πιο αντιπροσωπευτική του ταινία αφού, έχοντας περάσει και ο ίδιος από το κόσμο της τηλεοπτικής παραγωγής («Μέρι Τάιλερ Μούρ», «Ταξί»), είναι ο ιδανικότερος άνθρωπος για να περιγράψει με τον πιο γλαφυρό τρόπο το μάταιο όσο και ανταγωνιστικό κόσμο των ΜΜΕ. Προσεγγίζει δε τον «πλανήτη» μίντια με την απαραίτητη δόση χιούμορ που αναλογεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον, χωρίς να το γελοιοποιεί αλλά να το σατιρίζει. Η ταινία απέσπασε επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ (οι περισσότερες για τις ερμηνείες και τη σκηνοθεσία) και χάρισε στην ομολογουμένως καταπληκτική Χόλι Χάντερ το Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.
Extras: Πλούσιο και ανανεωμένο. Νέα ακουστικά σχόλια από τον σκηνοθέτη Τζέιμς Λ. Μπρούκς αλλά και τον μοντέρ Ρίτσαρντ Μαρκς. Εναλλακτικό τέλος και κομμένες σκηνές με σχόλια του σκηνοθέτη. Ντοκιμαντέρ για την καριέρα και το έργο του σκηνοθέτη. Νέα συνέντευξη της Σούζαν Ζιρίνκσι, βετεράνου παραγωγού των ειδήσεων του CBS και πηγή έμπνευσης της Χόλι Χάντερ για το ρόλο της. Παρασκηνιακό υλικό και συνεντεύξεις από το σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές.
*** Εταιρεία: Criterion Collection, Χωρίς ελληνικούς υπότιτλους

Θανάσης Βλαχόπουλος

 

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011