ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

Κόκκινος Ουρανός 2011, της Λάγιας Γιούργου

Dvd_large_3303_7_0527
Σκηνοθεσία
της Λάγιας Γιούργου

Ένα ερωτικό τρίγωνο με φόντο το καλοκαιρινό τοπίο της Κρήτης, θέα στο Λιβυκό Πέλαγος και άφθονα πλάνα στα καλογυμνασμένα κορμιά των δυο πρωταγωνιστών. Το τέλειο κινηματογραφικό αναψυκτικό για τις ζεστές μέρες.

Ευτυχώς που η Λάγια Γιούργου είναι καλή σκηνοθέτης. Μόνο έτσι κατορθώνει να διασώσει την εξιστόρηση ενός τετριμμένου ερωτικού τριγώνου μαζί με όλα τα παιχνίδια αποπλάνησης και τις δραματικές συνέπειες που επιφέρει στα νεαρά μέλη του –δυο στενούς φίλους με οικολογικές ανησυχίες και διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες, που έχουν μετακομίσει τις ζωές τους στην Κρήτη, και τη γερμανίδα τουρίστρια που γλιστρά ανάμεσά τους. 
Οπωσδήποτε ελκυστικός χάρη στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρά του, το μεσογειακό σκηνικό, τις πάντα προσφιλείς υποθέσεις της καρδιάς που εξερευνά και το φιλόξενο παρουσιαστικό των τριών βασικών πρωταγωνιστών του, ο «Κόκκινος Ουρανός» διατηρεί στο μεγαλύτερο μέρος του έναν ευχάριστο καρτποσταλικό αέρα και μια καλόγουστη ματιά. Αποφεύγει, επίσης, όσο μπορεί τις γραφικότητες, αν και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον διανοούμενο ήρωα του Ορφέα Αυγουστίδη μοιάζει να έχει προκύψει από τη φωτογράφιση μόδας κάποιου γυναικείου περιοδικού. Κατά βάθος, όμως, στερείται του οποιουδήποτε στοιχείου έκπληξης, διαπράττει το σοβαρό λάθος τού να μην κάνει συμπαθείς τους ήρωές του (με εξαίρεση τον χαρακτήρα του Αποστόλη Τότσικα) και αδυνατεί να καταλάβει ότι, αν υπάρχει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ερωτική ιστορία κρυμμένη μέσα στο φιλμ, αυτή αφορά τους δυο άντρες πρωταγωνιστές. Και παραμένει, δυστυχώς, λανθάνουσα και ανεκδήλωτη μέχρι τέλους.
Extras: Ένα τρέιλερ και ένα τυπικό ρεπορτάζ από τα γυρίσματα της ταινίας.

[Λουκάς Κατσίκας]

 

Φωτογραφίες

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011