ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

Riο 2011, του Κάρλος Σαλντάνια

Dvd_large_4246_4_1150
Σκηνοθεσία
του Κάρλος Σαλντάνια

Ο δημιουργός του «Robots» και των τριών πετυχημένων εισπρακτικά καρτούν της «Εποχής των Παγετώνων» υπογράφει την καλύτερη ταινία του: ένα χαριτωμένο και πολύ παιχνιδιάρικο κινούμενο σχέδιο.

Ένας βραζιλιάνικης καταγωγής οικόσιτος παπαγάλος, που κατέληξε να μεγαλώνει στο παγερό κλίμα της Μινεσότα και να κρατά συντροφιά σε μια καλόκαρδη μοναχική γυναίκα, χρειάζεται να ταξιδέψει μέχρι την ηλιόλουστη και εξωτική γενέτειρά του, επειδή είναι ο τελευταίος αρσενικός επιζώντας του είδους του και πρέπει να ζευγαρώσει το συντομότερο με μια θηλυκή παπαγάλο που ανήκει στην ίδια ράτσα. Η χημεία του «ζεύγους» δεν επιτυγχάνεται ωστόσο με την πρώτη ματιά, ενώ το γεγονός ότι ο παπαγάλος ήρωας δεν μπορεί να πετάξει δυσχεραίνει τα πράγματα όταν τα δυο πτηνά χρειαστεί να ξεφύγουν από τα χέρια μιας ομάδας λαθρεμπόρων.
Ως καρτούν απευθυνόμενο θεωρητικά σε όλη την οικογένεια, ιδανικότερα όμως σε θεατές μεταξύ εφτά και δέκα ετών, το «Rio» ακολουθεί αναπόφευκτα την δοκιμασμένη φόρμουλα όλων των χολιγουντιανών κινουμένων σχεδίων που συστήνουν ως ήρωες αξιαγάπητα ζωάκια, συνδυάζουν δράση με χιούμορ και μουσική και επιδεικνύουν προσεγμένη δουλειά στον τομέα των τριών διαστάσεων. Έχει όμως αρκετή εξυπνάδα, πλουμιστή διάθεση και εκθαμβωτική εικονογραφική δουλειά, ικανά να κρατήσουν ευχαριστημένους μικρούς και μεγάλους εξίσου. Όσο για τον Τζέσι Άιζενμπεργκ, ο εξαιρετικός νεαρός ηθοποιός του «The Social Network» παραδίδει μια απολαυστική φωνητική ερμηνεία στον πρωταγωνιστικό ρόλο του δειλού παπαγάλου που δεν μπορεί να πετάξει. Στις αίθουσες το «Rio» προβλήθηκε σε τρεις διαστάσεις. Στη μικρή οθόνη προσαρμόζεται αναγκαστικά στις δυο διαστάσεις. Σε κάθε περίπτωση η ταινία παραμένει εξίσου απολαυστική.
Extras: Κομμένες σκηνές και ένα σύντομο αφιέρωμα στα γυρίσματα της ταινίας. 

Λουκάς Κατσίκας

 

Φωτογραφίες

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011