ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

Restless 2011, του Γκας Βαν Σαντ

Dvd_large_7298_1_1046
Σκηνοθεσία
του Γκας Βαν Σαντ

Βλέποντας την καινούργια ταινία του Γκας Βαν Σαντ αναρωτιέται κανείς σε ποιο ακριβώς σημείο της βρίσκεται κρυμμένος ο σκηνοθέτης του «Milk», του «Drugstore Cowboy» και μερικών ακόμη από τις πιο σημαντικές ταινίες του μοντέρνου αμερικανικού σινεμά.

Στο «Restless» ένα μοναχικό ορφανό αγόρι που αρέσκεται να συχνάζει σε κηδείες γνωρίζει και ερωτεύεται ένα αξιαγάπητο κορίτσι το οποίο πάσχει από ανίατη ασθένεια και έχει ελάχιστο χρόνο ζωής. Δεδομένου ότι η συνάντησή τους γίνεται σε ένα από τα πρώτα πλάνα του φιλμ, η υπόλοιπη διάρκεια καλύπτεται με κρυπτο-λυρικά τσιτάτα περί ζωής, έρωτα και θανάτου και με δύο ήρωες που δεν πείθουν ποτέ ως ρεαλιστικά πλάσματα αλλά μοιάζουν με χάρτινες φιγούρες βγαλμένες από κάποια εξυπνακίστικη και απαίδευτη νεανική πένα. Η σχέση των δυο αυτών ηρώων καλλιεργείται μέσα από διαλόγους που πρέπει να φανείς καλοδιάθετος για να πάρεις στα σοβαρά και από μετέωρες σκηνές που προσπαθούν να γεμίσουν απεγνωσμένα τον χρόνο μέχρι την ώρα του προδιαγεγραμμένα συγκινητικού φινάλε. 
Ευαίσθητες κιθάρες ηχούν, εν τω μεταξύ, παντού και τρυφερά indie ακούσματα γεμίζουν το σάουντρακ όσο ο Γκας Βαν Σαντ διεκπεραιώνει υπάκουα μια ιστορία που χρειαζόταν οπωσδήποτε μια απόπειρα ανατροπής ή μια διάθεση ειρωνείας για να ανακουφιστεί από την υπέρμετρη μπαναλιτέ της. Όμορφο πρωταγωνιστικό δίδυμο αλλά- ως φαίνεται- εντελώς αβοήθητο σκηνοθετικά, η Μία Γουασικόφσκα και ο Χένρι Χόπερ (γιος του Ντένις) δεν καταφέρνουν να δώσουν στους ρόλους τους παραπάνω της μίας διάστασης. Απομένει η σπαρακτική Nico να τραγουδά το «The Fairest of the Seasons», λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους, κατορθώνοντας τουλάχιστον σε μένα όσα δεν πέτυχε στη μιάμιση ώρα της ολόκληρη η ταινία: ένα ξαφνικό βούρκωμα των ματιών. 
 
Η ταινία κυκλοφορεί με ελληνικούς υπότιτλους από τη Sony Pictures Ηοme Entertainment Hellas

 

Φωτογραφίες

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011