ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

The Artist 2011, του Μισέλ Χαζαναβίσιους

Dvd_large_9265_1_0718
Σκηνοθεσία
του Μισέλ Χαζαναβίσιους

Η ταινία που τιμήθηκε με πέντε Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας – Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου – Κοστουμιών, Μουσικής Επένδυσης) κυκλοφορεί σε dvd από 30 Απριλίου.

Πρωτότυπος φόρος τιμής σε ένα είδος σινεμά και σε μια εποχή τα οποία χάθηκαν ανεπιστρεπτί, η γοητευτική ταινία του Μισέλ Χαζαναβίσιους είναι βουβή και ασπρόμαυρη, όπως και οι δημιουργίες στις οποίες αναφέρεται. Εκπέμπει, ωστόσο, μια ασταμάτητη εφευρετικότητα και είναι τόσο καλόγουστη και προσεγμένη σε τεχνικό επίπεδο, ώστε η παρακολούθησή της κάνει πολύ γρήγορα τον θεατή να ξεχάσει ότι βλέπει ένα φιλμ χωρίς ήχο και χωρίς χρώμα. Ο ήρωάς της, ένας λαμπερός και αυτάρεσκος σούπερ σταρ ονόματι Ζορζ Βαλεντίν θεωρείται ο πιο σημαντικός ηθοποιός του Χόλιγουντ την εποχή του βωβού και συναντά φιλόδοξη, ανερχόμενη στάρλετ η οποία είναι σφόδρα ερωτευμένη μαζί του. Οι ζωές των δυο ηθοποιών μπλέκονται κι ενώ το άστρο της ελκυστικής στάρλετ διαρκώς ανέρχεται, η δόξα του Βαλεντίν γκρεμίζεται μαζί με το πέρας του βωβού σινεμά και της έλευση του ομιλούντος. 
Μη μπορώντας να κρύψει την τρυφερότητά του για μια μυθική εποχή του κινηματογράφου, που πλέον μοιάζει τόσο μακρινή, ο γάλλος σκηνοθέτης δανείζεται από αυτήν την αισθητική και την ατμόσφαιρα, τυλίγοντας μέσα τους ένα μικρό κόσμημα ταινίας το οποίο διατρέχει όλα σχεδόν τα είδη του κλασικού σινεμά, αντλεί σεναριακά δάνεια από το «Ένα Αστέρι Γεννιέται», κλείνει το μάτι σε πολυάριθμες αναφορές και κατορθώνει να μετατρέψει την κινηματογραφοφιλία του σε φινετσάτη ψυχαγωγία. Οπωσδήποτε μια από τις πιο απολαυστικές φιλμικές εμπειρίες της σεζόν, το «The Artist» είναι μια χειρονομία κινηματογραφικής αγάπης στην οποία η απουσία του ήχου έρχεται να χρησιμεύσει ως μια πανηγυρική αποθέωση της εικόνας.
 

 

Φωτογραφίες

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011