ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

Wall Street – Money Never Sleeps

Dvd_large_1457_1_0342

Η ευκολία του Όλιβερ Στόουν, τα τελευταία χρόνια, να κάνει πρόχειρες ταινίες χωρίς πνοή αντικατοπτρίζεται και στο σάουντρακ της ταινίας παρ’ ότι θεωρητικά υπογράφεται από τρία σπουδαία ονόματα: τον David Byrne, τον Brian Eno και τον Craig Armstrong.

Πριν από 23 χρόνια ο Ολιβερ Στόουν έκανε μια μεγάλη επιτυχία με το Wall Street αλλά η πρόσφατη συνέχεια με τον ίδιο πρωταγωνιστή (Μάϊκλ Ντάγκλας) δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά, γιατί τότε είμαστε –σχεδόν- όλοι υπνωτισμένοι από την επιτυχία των γιάπηδων κι έτοιμοι να πατήσουμε επί πτωμάτων για να βγάλουμε πολλά λεφτά, να ζήσουμε τη μεγάλη ζωή, να δοξαστούμε ως πλούσιοι, να ρουφήξουμε κοκαΐνη και να ‘χουμε δίπλα μας όποια γυναίκα θέλουμε. Τώρα που όλοι μαζί πληρώνουμε αυτό το πρότυπο του life style (παρ’ ότι δεν τα φάγαμε τα λεφτά όλοι μαζί κι ας λέει ο Πάγκαλος), το θέμα δεν τραβάει παρ’ ότι διαπραγματεύεται τον ξεπεσμό του σούπερ-γιάπη.
Η ευκολία του Στόουν, τα τελευταία χρόνια, να κάνει πρόχειρες ταινίες χωρίς πνοή, δύναμη και συναρπαστική πλοκή, αντικατοπτρίζεται και στο σάουντρακ της ταινίας, παρ’ ότι θεωρητικά υπογράφεται από τρία σπουδαία ονόματα: τον David Byrne, τον Brian Eno και τον Craig Armstrong. Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι αφού στην ουσία χρησιμοποιούνται τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο (με περιορισμένο ενδιαφέρον) του Byrne και του Eno: «Everything That Happens Will Happen Today», από προσωπικά άλμπουμ του David Byrne, ένα παλιό τραγούδι των Talking Heads και τρεις συνθέσεις του Craig Armstrong. Ο Στόουν θέλησε να επαναλάβει με αυτό τον τρόπο, αυτό που είχε κάνει στην πρώτη ταινία χρησιμοποιώντας τραγούδια από την τότε μυθική συνεργασία του Eno με τον Byrne και το περίφημο «My Life In The Bush Of Ghosts», μόνο που τα δύο άλμπουμ δεν έχουν καμία σχέση. Με άλλα λόγια ο πραγματικός μουσικόφιλος δεν θα βρει εδώ κάτι που δεν γνωρίζει ήδη, οι υπόλοιποι όμως θα ακούσουν συνθέσεις και τραγούδια αξιοπρεπούς επιπέδου και σε 2-3 περιπτώσεις κάτι λίγο ακόμη καλύτερο.

Μάκης Μηλάτος

 

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011