ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

All About Eve 1950, του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς (Εταιρεία: Odeon / Με ελληνικούς υπότιτλους)

Dvd_large_907_1_0502
Σκηνοθεσία
του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς (Εταιρεία: Odeon / Με ελληνικούς υπότιτλους)

Ένα δηλητηριώδες γράμμα σε όλες τις αναρριχώμενες νεαρές αυτού του κόσμου. Ταυτόχρονα ένα από τα πιο καυστικά κινηματογραφικά σχόλια που έχουν γίνει πάνω στον απατηλό κόσμο του θεάματος. Κυκλοφορεί σε επετειακή Blu-ray έκδοση.

Ταινίες με τη διαχρονική ισχύ και τη μυθική αχλή που περιβάλλει το «Όλα για την Εύα» δεν χρειάζονται συστάσεις, μόνο επιβεβαίωση της αξίας τους. Και το βιτριολικό δράμα που σκαρφίστηκε ο Τζόζεφ Μάνκιεβιτς γύρω από την αντιπαράθεση μιας πρώην βεντέτας του θεάτρου με μια πρώην θαυμάστρια και νυν συνεργάτιδά της που εποφθαλμιά τη φήμη, την επιτυχία και τον κοινωνικό κύκλο της εξακολουθεί, πενήντα χρόνια μετά την πρεμιέρα του, να επιδεικνύει περήφανα τη σπιρτάδα του, τη φαρμακερή του γλώσσα και την οξυδέρκειά του. Αντιπροσωπευτικό δείγμα τού πιο έξοχα ψυχαγωγικού σινεμά που παρήγαγε ποτέ το Χόλιγουντ, η ταινία του Μάνκιεβιτς περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αιχμηρά και πνευματώδη διαλογικά μέρη που έχουν γραφτεί, κινείται σε ιλιγγιώδεις αφηγηματικούς ρυθμούς, χρησιμοποιεί τον θεατρικό μικρόκοσμο ως ιδανική παρομοίωση για το ίδιο το περιβάλλον του σινεμά και ρουφά ασταμάτητα τους χυμούς ενός πληθωρικού σεναρίου, το οποίο αντιλαμβάνεται τις λέξεις ως θανατηφόρα όπλα σε έναν ακήρυχτο πόλεμο που εκτυλίσσεται μέσα σε αστραφτερά σαλόνια.
Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία που θα μπορούσε κάλλιστα κανείς να απολαύσει με τα μάτια κλειστά και τα αυτιά του τεντωμένα, αν αυτό δεν του στερούσε την ηδονή τού να παρακολουθεί την Μπέτι Ντέιβις να σαρώνει τα πάντα στο διάβα της σαν θηλυκός ανεμοστρόβιλος, τον Τζορτζ Σάντερς να σκορπίζει το ακριβό δηλητήριό του στον ρόλο του πικρόχολου κριτικού και την Αν Μπάξτερ να παίζει κρυφτούλι με το όλο υποκρισία ερπετό που κατοικεί πίσω από τα αθώα και καλοκάγαθα χαρακτηριστικά της.
Extras: Ηχητικός σχολιασμός από την ηθοποιό Σελέστ Χολμ, τον συγγραφέα Σαμ Σταγκς, τον γιο και τον βιογράφο του σκηνοθέτη, ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Τζόζεφ Μάνκιεβιτς, αρχειακό υλικό από την τελετή απονομής των Όσκαρ, τη χρονιά που η ταινία διαγωνιζόταν με 14 υποψηφιότητες: ορίστε μερικές από τις πρόσθετες παροχές που περιλαμβάνει η επετειακή αυτή έκδοση με την εξαιρετική οπτικοακουστική απόδοση.

Λουκάς Κατσίκας

 

Φωτογραφίες

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011