ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

Danny Elfman & Tim Burton 25th Anniversary Music Box

Dvd_large_1593_1_0333

Η συνεργασία του αλλόκοτου σκηνοθέτη Tim Burton με τον συνθέτη Danny Elfman που κρατάει πάνω από 25 χρόνια «κλείστηκε» σε μια εντυπωσιακή κασετίνα με 16 cd, ένα υπέροχο βιβλίο κι άλλα υπέροχα δωράκια…

Υπάρχουν κάποιες εκδόσεις τόσο κομψές, φροντισμένες, ιδιαίτερες, πλήρεις και ευφάνταστες που είναι αντικείμενα του πόθου πριν καν κυκλοφορήσουν. Η συνεργασία του αλλόκοτου σκηνοθέτη Tim Burton με τον συνθέτη Danny Elfman κρατάει πάνω από 25 χρόνια (από την εποχή που ξεκίνησαν οι περιπέτειες του αδέξιου Pee Wee) κι ακόμη συνεχίζεται (φτάνοντας ως την πρόσφατη «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»). Ενδιάμεσα υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες συνεργασίες τους όπως ο «Ψαλιδοχέρης», ο «Μπάτμαν», το «Big Fish», το «Mars Attacks!», o «Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», η «Νεκρή Νύφη» και πάει λέγοντας… Αυτή η μόνιμη συνεργασία –όπως είναι φυσικό- έχει αποδώσει καρπούς καθώς ο ένας έχει εισχωρήσει στο δημιουργικό πνεύμα του άλλου και το αποτέλεσμα –κάθε φορά- το αποδεικνύει.
Και να ‘μαστε τώρα εμείς μπροστά στο αντικείμενο του πόθου που προήλθε απ’ αυτή τη συνεργασία και κυκλοφορεί σε λίγες μέρες. Μια εντυπωσιακή κασετίνα με 16 cd, ένα υπέροχο βιβλίο, ένα ειδικά σχεδιασμένο USB κι όλα αυτά φροντισμένα από τον ίδιο τον σκηνοθέτη αλλά και τον (βραβευμένο με Grammy) Matt Taylor, κάνουν αυτή την έκδοση επιθυμητή όχι μόνο για το μουσικό της περιεχόμενο αλλά και ως γκάτζετ. Το 250 σελίδων (δερματόδετο, χρυσόδετο, κλπ.) βιβλίο περιλαμβάνει πρόλογο του Johnny Depp, σπάνιες φωτογραφίες, ιστορίες για τον Danny Elfman από την εποχή που ήταν μέλος των Oingo Boingo και συνεντεύξεις από πολλούς γνωστούς μουσικούς και ηθοποιούς που έχουν συνεργαστεί μαζί του, από τον Φίλιπ Γκλας ως τον Τομ Τζόουνς κι από τον Γκας Βαν Σαντ μέχρι τον Μπενίθιο ντελ Τόρο, ενώ υπάρχει κι ένα dvd με συνομιλία του Μπάρτον με τον Ελφμαν για τη μακροχρόνια συνεργασία τους.
Τα 16 cd περιλαμβάνουν τη μουσική από τις 13 ταινίες που έχουν κάνει μαζί καθώς και όλο το υλικό που δεν χρησιμοποιήθηκε, σπάνιες ηχογραφήσεις, ειδικές εκτελέσεις μόνο με ορχήστρα καθώς και τα demos από όταν άρχιζε να ηχογραφεί τις πρώτες ιδέες για κάθε ταινία. Όλο αυτό το υλικό είναι περασμένο και στο ειδικό Skeleton USB, που από μόνο του είναι ένα θαυμάσιο γκάτζετ.

Μάκης Μηλάτος

 

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011