ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | At Home

The Lord of the Rings Motion Picture Trilogy: Extended Edition 2001-2003, του Πίτερ Τζάκσον

Dvd_large_3061_1_0934
Σκηνοθεσία
του Πίτερ Τζάκσον

Δεκαπέντε δισκάκια και περισσότερες από 26 ώρες σπέσιαλ υλικού συνοδεύουν τη μεγαλεπήβολη blu-ray κυκλοφορία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» σε συλλεκτικό Box Set, με καθεμιά από τις ταινίες της τριλογίας να συναντά την πιο εκτενή και πλήρη έκδοσή της.

Μετά από 17 βραβεία Όσκαρ που κέρδισε συνολικά και περίπου τρία δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως μέχρι σήμερα, η επική τριλογία φαντασίας του Πίτερ Τζάκσον, βασισμένη στο ογκώδες μυθιστορηματικό έργο του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν, κρατά τη δική της θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς δημιουργίες από καταβολής κινηματογράφου. Μόνο που, σε πείσμα του κανόνα που επιμένει ότι το δημοφιλές δεν συνάδει απαραιτήτως και με το σημαντικό, η μεγαλεπήβολη τριλογία του Νεοζηλανδού σκηνοθέτη αποτελεί τη φωτεινή εξαίρεση. Πίσω από την αποστομωτική παραγωγή, το εύρος του όλου κινηματογραφικού σχεδίου, τα γυρίσματα που από μόνα τους αποτέλεσαν έναν πραγματικό άθλο, τον απολύτως επιτυχή συνδυασμό θεάματος και περιεχομένου και την αφοσίωση όσων ανθρώπων συμμετείχαν στην υλοποίησή του, ο φιλμικός «Άρχοντας» παραμένει ένα γνήσιο προϊόν πάθους. Ο Τζάκσον το άντλησε από τα εκατομμύρια θαυμαστών του βιβλίου, ένας από τους οποίους ήταν εξαρχής κι ο ίδιος, και το μετέφρασε σε ένα παράτολμο και δύσκολο στην πραγματοποίησή του κινηματογραφικό σχέδιο που αποτυπώθηκε εν τέλει στην οθόνη και στάθηκε καλύτερο από κάθε προσδοκία. Από τις λίγες φορές που λογοτεχνική διασκευή στο σινεμά κατόρθωσε να φερθεί με τόσο σεβασμό απέναντι στις πηγές της, ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» απολαμβάνει αποδοχής από σύσσωμο το φανατικό αναγνωστικό κοινό του Τόλκιν. Ένα ακόμη επίτευγμα για το οποίο οφείλει κανείς να ευχαριστήσει τον Πίτερ Τζάκσον και το bigger than life όραμά του.

Extras: Εκτός του γεγονότος ότι κάθε ταινία είναι απλωμένη σε δύο δισκάκια, φορτωμένη με τα δικά της ατομικά ντοκιμαντέρ και ηχητικούς σχολιασμούς, ψηφιακά επεξεργασμένη στην εντέλεια και πλημμυρισμένη σκηνές και λεπτομέρειες που δεν χώρεσαν στις κινηματογραφικές βερσιόν των φιλμ, στο σύνολό της η έκδοση περιλαμβάνει 15 δίσκους που κλείνουν μέσα τους τέτοιον πλούτο πρόσθετων υλικών και extras, ώστε χρειάζεται κανείς αρκετές ώρες από τη ζωή του για να τα απολαύσει στην ολοκληρία τους. Για οποιονδήποτε θεατή αποφασίσει να επενδύσει τον χρόνο του, πάντως, τον περιμένουν πολυάριθμα και αναλυτικά ντοκιμαντέρ που καλύπτουν με εξονυχιστικό τρόπο τη διαδικασία σχεδιασμού, προετοιμασίας και πραγματοποίησης της τριλογίας, άκρως διασκεδαστικοί και διαφωτιστικοί σχολιασμοί από τον σκηνοθέτη, τους σεναριογράφους, τους παραγωγούς και τους ηθοποιούς, παρασκηνιακά αφιερώματα, τρέιλερ, φωτογραφίες, χάρτες της Μέσης Γης και πολλά άλλα. Από τις ψηφιακές εκδόσεις ταινιών που αληθινά αξίζουν όσα χρήματα επενδύσει κανείς σε αυτές.

[Λουκάς Κατσίκας]
 
(Εταιρία: Odeon / Με ελληνικούς υπότιτλους)


 

 

Κυκλοφορίες Μαΐου 2013

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2012

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Αυγούστου 2011

Κυκλοφορίες Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2011