Κινηματογράφος | Ταινίες

Το Διάστημα Ανάμεσά Μας , 2017 (The Space Between Us)

Αξιολόγηση

Id

Σκηνοθεσία
Πίτερ Τσέλσομ
Σενάριο
Άλαν Λεμπ
Πρωταγωνιστούν
Έισα Μπάτερφιλντ, Γκάρι Όλντμαν, Μπριτ Ρόμπερτσον, Κάρλα Γκουτζίνο, Τζάνετ Μοντγκόμερι
Διάρκεια
121
Χώρα
Ηνωμένες Πολιτείες
Είδος
Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας
Πρεμιέρα
09 Φεβρουαρίου 2017

Ένα κλισαρισμένο εφηβικό ρομάντζο και μια ρηχή κατήχηση για τις χαρές της επί Γης ζωής, αμπαλαρισμένα σε μια ιστορία διαπλανητικής επιστημονικής φαντασίας, γεμάτη από σεναριακές τρύπες και αφελείς αμερικανιές.

Στην παρθενική διαστημική αποστολή για τον σχεδιαζόμενο εποικισμό του Άρη, που διοργανώνει σε συνεργασία με την NASA ο τύπου Μπράνσον άγγλος μεγαλοεπιχειρηματίας, Ναθάνιελ Σέπαρντ (Όλντμαν, αρπαχτή με σούπερ κόμη), προκύπτει, ουπς!, εγκυμοσύνη. Η αστροναύτης Σάρα Έλιοτ (Μοντγκόμερι) γεννάει μεν στην επιστημονική βάση-αποικία στον Κόκκινο Πλανήτη, αλλά πεθαίνει από εκλαμψία. Για να μη γίνει ντόρος, η ύπαρξη του μωρού αποκρύπτεται από τη γήινη ειδησεογραφία. 16 χρόνια αργότερα, όταν ο Γκάρντνερ Έλιοτ (ο Μπάτερφιλντ του σκορσέζειου «Hugo»), ο γιός της άτυχης κοσμοναύτισσας, έχει γίνει ένας ψιλόλιγνος πανέξυπνος έφηβος που μεγάλωσε στον Άρη εν μέσω επιστημόνων και προχώ τεχνολογίας. Ε, κι ως έφηβος τις έχει τις ανησυχίες του. Θέλει να βρει τον άγνωστο πατέρα του, ας πούμε. Ή να γνωρίσει από κοντά την Τάλσα (η Ρόμπερτσον της «Χώρας του αύριο»), την ρέμπελη ορφανή συνομήλική του από το Κολοράντο των ΗΠΑ, με την οποία «μιλάνε» καθημερινά ονλάιν.

Τώρα, πώς διάολο μιλάνε σε πραγματικό χρόνο, ο ένας στη Γη, ο άλλος στον Άρη, όταν το ταξίδι επαναπατρισμού –που οσονούπω θα πραγματοποιήσει, βέβαια, ο Γκάρντνερ– διαρκεί επτά μήνες, μη ρωτάτε. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για ένα σενάριο που ντύνει ένα χιλιοειδωμένο εφηβικό ρομάντζο με αμπελοφιλοσοφίες («Το θάρρος είναι φόβος που έχει κάνει την προσευχή του», κι έτσι), σπουδαιοφανείς επιστημονικούρες (ξέρετε, ας πούμε, τι είναι η τροπονίνη, που απειλεί στα ίσα την ζωή του «αρειανού»;), και βέρες αμερικανιές, όταν Τάλσα και Γκάρντνερ θα αρχίσουν ένα ταξίδι με κλεμμένο αυτοκίνητο ανά την (υπέροχα φωτογραφημένη από τον Μπάρι Πίτερσον) αμερικανική φύση, στην προσπάθεια να εντοπίσουν τον πατέρα του νεαρού, αλλά και να ξεφύγουν από τον Ναθάνιελ και τους λοιπούς ανησυχούντες επιστήμονες που τους ψάχνουν. Το δε φινάλε, ας το αφήσουμε καλύτερα. Είναι κυριολεκτικά από άλλον πλανήτη.

Τατιάνα Καποδίστρια

Φωτογραφίες