Κινηματογράφος | Ταινίες

Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα , 2017 (Lasciati Andare)

Αξιολόγηση

Id

Σκηνοθεσία
Φραντσέσκο Αμάτο
Σενάριο
Φραντσέσκο Αμάτο, Φραντσέσκο Μπρούνι, Ντάβιντε Λαντιέρι
Πρωταγωνιστούν
Τόνι Σερβίλο, Κάρλα Σινιόρις, Βερόνικα Ετσέγκι, Λούκα Μαρινέλι, Πιέτρο Σερμόντι, Βαλεντίνα Καρνελούτι
Διάρκεια
Χώρα
Ιταλία
Είδος
Κωμωδία
Πρεμιέρα
15 Ιουνίου 2017

Ένας εγωκεντρικός τσιγκούνης ψυχίατρος, μια εντελώς χύμα προσωπική γυμνάστρια, η εν διαστάσει σύζυγος του πρώτου, και η οικογενειακή κατάσταση της δεύτερης, μπλέκουν σε μια μαξιμαλιστική κωμωδιο-περιπέτεια με καλές στιγμές.

Μια σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ιταλιάνικης screwball κωμωδίας παραδίδει ο Αμάτο, έχοντας ως βασικό ατού την ερμηνεία του Σερβίλο, στο ρόλο του Ελία, ενός πετυχημένου Εβραίου ψυχιάτρου, που ζει στη Ρώμη σε ένα μεγάλο διαμέρισμα που φιλοξενεί ταυτόχρονα το ιατρείο του, το σπίτι του, μα και το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, Τζοβάνα (Σινιόρις), με την οποία ο ίδιος είναι ακόμα ερωτευμένος. Κάτι καρδιακές μικροενοχλήσεις και η «εντολή γιατρού» ρίχνουν τον καθόλου αθλητικό Ελία στα χέρια της Κλάουντια (Ετσέγκι) μιας Ισπανίδας personal trainer, που εκτός από νόστιμη και η χαρά της ζωής, είναι και καραμπλεγμένη στα προσωπικά της. Το σενάριο, σε αγαστή συνεργασία με την σπιντάτη σκηνοθεσία, παρακολουθεί συγχρόνως
α) τα αθλητικά ευτράπελα που προκύπτουν καθώς η Κλάουντια προσπαθεί να γυμνάσει τον ψυχίατρο,
β) την αγωνία του Ελία να ξανακερδίσει την γυναίκα του,
γ) καλογραμμένες μικροσκηνές με ασθενείς του ψυχιάτρου,
δ) την σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ γυμνάστριας και γιατρού, και, κυρίως,
δ) ένα μπλέξιμο που θα προκύψει με τον Έτορε, τον φυλακόβιο νυν γκόμενο της Κλάουντια, που έχει κρύψει κάτι κλεμμένα πανάκριβα κοσμήματα, αλλά δεν θυμάται πού. Παρεμπιπτόντως, ο Μαρινέλι, στο ρόλο του ολίγον βραδύγλωσσου και ψυχάκια εγκληματία είναι εξαιρετικός, αποδεικνύοντας τη μεγάλη υποκριτική του γκάμα (μετά το πρόσφατο «Με λένε Τζιγκ»).

Με τον σπουδαίο Σερβίλο να λάμπει και στην κωμωδία, με ζουμερούς δεύτερους ρόλους σε καίριες σκηνές, και με φόντο μια πολύ αληθινή Αιώνια Πόλη πέρα από τουριστικές ωραιοποιήσεις, η ταινία του Αμάτο, χωρίς να διεκδικεί τίποτα δάφνες πρωτοτυπίας, υπηρετεί σωστά τους κανόνες της εξωφρενικής κωμωδίας –και ενδείκνυται για θερινή σινεμαδιά.

Τατιάνα Καποδίστρια

Φωτογραφίες