Κινηματογράφος | Ταινίες

Ο Σύμβουλος , 2016 (The Headhunter's Calling / A Family Man)

Αξιολόγηση

Id

Σκηνοθεσία
Μαρκ Ουίλιαμς
Σενάριο
Μπιλ Ντουμπουκέ
Πρωταγωνιστούν
Τζέραρντ Μπάτλερ, Γκρέτσεν Μολ, Άλσον Μπρι, Ουίλεμ Νταφόε, Άλφρεντ Μολίνα, Μαξ Τζένκινς
Διάρκεια
108
Χώρα
Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς
Είδος
Δράμα
Πρεμιέρα
10 Αυγούστου 2017

Ο επιθετικός καρκίνος του 10χρονου γιού του αναγκάζει πετυχημένο, ελαφρώς αδίστακτο πωλητή σε γραφείο απασχόλησης να αναθεωρήσει συθέμελα τη ζωή του, σε αυτή την πολύ μέτρια πρώτη ταινία του Ουίλιαμς.

Ο Ντέιν Τζένσεν (Μπάτλερ, κακός) είναι θεοπετυχημένος πωλητής (προσωπικά, δεν πολυκατάλαβα πώς λειτουργεί η δουλειά τους) σε ταρατατζούμ γραφείο ευρέσεως εργασίας στο Σικάγο. Ζει για την δουλειά του και την ανέλιξή του στην εταιρεία, τώρα που το αφεντικό (Νταφόε) προτίθεται να συνταξιοδοτηθεί. Σε αυτό το σημείο, βλέπουμε για κάμποση ώρα τον ανταγωνισμό του Ντέιν με την Λιν (Μπρι), μια σκύλα και νεότερη συνάδελφο που επίσης έχει βλέψεις για την θέση. Επίσης, γνωρίζουμε την περίπτωση ενός πελάτη του, του Λου (Μολίνα, ο μόνος καλός). Κάπου στο βάθος της επαγγελματικής ύπαρξής του Ντέιν υπάρχει το υπέροχο σπιτικό, η πειθήνια σύζυγος (Μολ) και τρια παιδιά. Όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα του καριερίστα Ντείν.  Όταν, όμως, ένα από τα προρηθέντα παιδιά, ο 10χρονος Ράιαν (Τζένκινς), αρχίζει να έχει ένα πρήξιμο στην κοιλιά και μια γενική ατονία και συν τω χρόνω ανακαλύπτουν ότι πάσχει από λευχαιμία, ο Ντέιν προσπαθεί αρχικά να επιλύσει και αυτήν την κρίση της ζωής του με τον ίδιο ψυχρά αποτελεσματικό τρόπο, με τον οποίον έχει συνηθίσει να προσεγγίζει τα της δουλειάς του. Ο μικρός μπαίνει στο νοσοκομείο, η ζωή των Τζένσεν διαλύεται, η δουλειά του Ντέιν πιέζει, όπως πάντα.

Ε, και όχι και τόσο αναπάντεχα, κάπου εκεί θα του ‘ρθουν του ήρωά μας οι συνειδητοποιήσεις οι χοντρές, και θα δει το φως το αληθινό, και τα συναφή αναβαπτιστικά και υπέροχα… Τα οποία ενδεχομένως και να μπορούσαν να σταθούν κάπως, αν στον κεντρικό ρόλο υπήρχε κάποιος ηθοποιός. Διότι ο Μπάτλερ, φοβάμαι, είναι ακόμα περικλεής πολεμιστής στην Sparta… Από την άλλη, βέβαια, και το σενάριο με όλες αυτές τις και καλά μεγάλες κουβέντες που ανταλλάσσουν πατέρας, γιος και μάνα, είναι επίσης για τον Καιάδα, φοβάμαι…

Τατιάνα Καποδίστρια

Φωτογραφίες