ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Κινηματογράφος | Ταινίες

Ολα απ’ την Αρχή , 2017 (The Bachelors)

Αξιολόγηση

Id

Σκηνοθεσία
Κερτ Βέλκερ
Σενάριο
Κερτ Βέλκερ
Πρωταγωνιστούν
Τζέι Κέι Σίμονς, Τζος Ουίγκινς, Ζουλί Ντελπί, Οντέγια Ρας, Κέβιν Νταν, Ταϊρέλ Τζάκσον Ουίλιαμς, Τι Τζέι Ραμίνι, Τζιν Λουίζα Κέλι, Κίμπερλι Κράνταλ, Χάρολντ Πέρενο
Διάρκεια
99
Χώρα
Ηνωμένες Πολιτείες
Είδος
Πρεμιέρα
30 Νοεμβρίου 2017

Πατέρας και έφηβος γιος, συντετριμμένοι αμφότεροι, αλλάζουν πόλη μετά τον ξαφνικό θάνατο της συζύγου-μάνας και παλεύουν να «επανεκκινήσουν» σε αυτό το αξιοπρεπές χαμηλότονο μελό της ανεξάρτητης αμερικανικής κινηματογραφίας.

Μετά τον αναπάντεχο θάνατο της Τζίνι (Κράνταλ, την βλέπουμε μόνο σε φλασμπάκ) από ανίατη αρρώστια, ο εδώ και τρεις δεκαετίες σύζυγός της, Μπιλ (Σίμονς, πάντα αξιόπιστος και βαθύς), και ο 17χρονος γιος τους, Ουές (Ουίγκινς, καλός), μετακομίζουν από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες. Χρειάζονται και οι δυο απεγνωσμένα ένα νέο ξεκίνημα, διότι ένα σχεδόν χρόνο μετά τον θάνατο της Τζίνι η διάθεση για ζωή εξακολουθεί να καρκινοβατείˑ ειδικά για τον Μπιλ. Ένα ιδιωτικό, ψιλοσνομπ λύκειο αρρένων, που διοικείται από παλιό συμφοιτητή και φίλο (Νταν) του Μπιλ, θα «στεγάσει» το νέο τους ξεκίνημα. Ο πατέρας διδάσκει μαθηματικά, κι ο γιος εντάσσεται σιγά-σιγά στην τάξη, στις παρέες, και στην ομάδα ανωμάλου δρόμου του σχολείου. Κι αν ο Ουές, γκαζωμένος από τις ορμόνες, θα πετύχει την επανεκκίνηση, κυρίως μέσα από την επαφή του με την διαβόητα «περπατημένη» επισκέπτρια-συμμαθήτρια Λέισι (Ρας καλή), ο πατέρας του αδυνατεί στην πραγματικότητα να προχωρήσει παρακάτω, παρά το οφθαλμοφανές ενδιαφέρον που του δείχνει η Καρίν (Ντελπί, καλή), η γαλλικού του Ουές. 

Αυτές τις δυο δυνητικά ρομαντικές ιστορίες παρακολουθεί εκ πρώτης όψεως το σενάριο του Βέλκερ, διανθίζοντάς τες αρχικά με ευάριθμες χιουμοριστικές ατάκες (και ύφη, ειδικά του Σίμονς). Κατ’ ουσίαν, ωστόσο, εκείνο που απασχολεί αυτή την μικρή, αξιοπρεπή ανεξάρτητη παραγωγή είναι πολύ βαθύτερο. Είναι τα δυσεπίλυτα ζητήματα της οδύνης μετά από θάνατο πολύ κοντινού ανθρώπου (αναδύονται ωραία στις σκηνές του Μπιλ-Σίμονς με τον ψυχοθεραπευτή που ενσαρκώνει απολαυστικά ο Πέρενο), ή της ίασης που λιγότερο ή περισσότερο εγγυάται ο έρωτας. Ταινία ερμηνειών, με τον Βέλκερ να αποδεικνύεται ικανός «εργοδηγός» και για τους καταξιωμένους μα και για τους νεότερους συντελεστές του καστ, το «Όλα από την αρχή» δεν ανακαλύπτει την Αμερική, αλλά είναι ένα σεμνό μελό που προσεγγίζει με τιμιότητα τα ακανθώδη θέματά του. Άσχετο, αλλά τι χάλια ο πρωτότυπος αμερικανικός τίτλος!

Φωτογραφίες