ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Κινηματογράφος | Νέα

Ο Λάνθιμος στο ντιβάνι 08 Δεκεμβρίου 2016

Προβολή του βραβευμένου «Αστακού» και ακολούθως συζήτηση με ψυχαναλυτές.

Ο κινηματογράφος ανέκαθεν προσφερόταν για πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με αφετηρία την ψυχανάλυση -κι όχι μόνο συζητήσεις, αφού τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται και στην Ελλάδα ολοένα και περισσότερες συνεδρίες cinema therapy. Ο κινηματογράφος του Γιώργου Λάνθιμου είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για τέτοιου είδους προσεγγίσεις και καθόλου δεν μας εκπλήσσει πως στο πλαίσιο του κύκλου «Σινεμά & Ψυχανάλυση», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής και με τη συνεργασία της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών της Αθήνας, θα παρουσιαστεί «O Aστακός» του σκηνοθέτη. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (11/12) στο Δαναό (Λεωφ. Κηφισίας 109) στις 2 μ.μ.
Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ψυχαναλυτές Réginald Blanchet και Γιάννη Δημητράκο, την ψυχολόγο Στέλλα Στελετάρη και τον κριτικό κινηματογράφου Κώστα Κωστάκο (old boy).

Info

11 Δεκεμβρίου 2016
«Σινεμά & Ψυχανάλυση», προβολή: «Ο Αστακός» του Γ. Λάνθιμου. Ώρα: 14:00. Δαναός, Λ. Κηφισίας 109. Είσοδος: 5 Ευρώ.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider O υπερτιμημένος Τζόνι Ντεπ Το Forbes αποκαλύπτει ποιοι χολιγουντιανοί σταρ ενώ πληρώνονται αδρά, αποδίδουν ελάχιστα στο ταμείο. Main_slider Film Factory με εκλεκτούς καλεσμένους Φαίδων Παπαμιχαήλ και Eλί Νταγκέρ στο τριήμερο φεστιβάλ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Main_jimmy-kimmel Ο Τζίμι Kίμελ θα είναι ο παρουσιαστής των φετινών βραβείων Όσκαρ Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2017 στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες. Main_slider Βραβείο στον «Αστακό» από τους κριτικούς του Λος Άντζελες Η ταινία τιμήθηκε για το σενάριο των Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου. Main_filmsds Το ελληνικό σινεμά τον καιρό της κρίσης Έντονη ανησυχία μετά την κατάργηση του ειδικού φόρου και την πιθανή δρομολόγηση της κατάργησης του περίφημου 1,5%.
#load_content_with_ajax