ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | Νέα

«Eight-minute Deadline»: Ταινία μικρού μήκους αλλά μεγάλων διακρίσεων 01 Μαΐου 2013

Βράβευση των αδερφών Παπαδοπούλου στο Underground Film Festival.

Άλλη μία διάκριση (βραβεύεται συνεχώς) για την ταινία μικρού μήκους «Eight-minute Deadline», που έχουν φτιάξει δύο αδέρφια, η Ζίνα και ο Πέτρος. Αυτοί που έχουν δημιουργήσει τη δική τους αισθητική και ένα καλλιτεχνικό μανιφέστο εικόνας και συναισθήματος που μπορείς να το βαφτίσεις λυρικό έτσι όπως σε κοιτάζει με μία αίσθηση θαλπωρής και αναζήτησης. Και σα να μην έφτανε αυτό, έρχεται η εξυπνάδα και ο πειραματισμός των δύο σκηνοθετών και… Με αυτές τις χάρες, το Eight-minute Deadline πήγε στο BeFilm Festival της Νέας Υόρκης, είδε και απήλθε με το βραβείο Best Experimental Film. Και για να είμαστε σωστοί και ακριβείς, το συγκεκριμένο είναι το πιο δημοφιλές Underground Film Festival του Μεγάλου Μήλου. Όμως σε αυτή την ταινία, εκτός από το ταλέντο των σκηνοθετών, αυτό που προκαλεί επιπλέον περιέργεια και ενθουσιασμό είναι οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν. Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης και η Βάσω Καβαλιεράτου που έχουν ένα χιούμορ και μία ευαισθησία άλλο πράγμα. Επιπλέον είναι η παρθενική τους συνάντηση στο πανί και όταν δει κάποιος το trailer θα καταλάβει λίγα ή πολλά, αλλά σημαντικά!
Σημειωτέον, τους σκηνοθέτες τους γνωρίζουμε και από τη συνεργασία τους με την Λένα Πλάτωνος στα video clip, «Η μετακόμιση» -«Το Ραντεβού», αλλά και από τη συνεργασία τους με την Αθηνά Τσαγκάρη στο εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης.

Η ταινία μέχρι τώρα έχει διακριθεί ήδη στα εξής Φεστιβάλ:
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας,  35ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, 35ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
CINEMATIC ACHIEVEMENT AWARD, Thess International Short Film Festival 2012 και
HONORABLE MENTION, Boston Sci-Fi Film Festival
Website: www.eightminutedeadline.com


CreditsΗθοποιοί: Ευριπίδης Λασκαρίδης, Βάσω Καβαλιεράτου
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Ζίνα Παπαδοπούλου & Πέτρος Παπαδόπουλος
Παραγωγή: Ovalimage, Haos Film, Ekso Productions
Μουσική & Sound Design: Γρηγόρης Γρηγορόπουλος

Γιώργος Βλαχογιάννης

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_the_x-files_5 Η αλήθεια (εξακολουθεί) να είναι εκεί έξω Η δημοφιλής σειρά «X-Files» επιστρέφει με 10 νέα επεισόδια. Main_avdp-2-1200x507 Η κινηματογραφική λάμψη του χορού Ένα πλούσιο τετραήμερο Φεστιβάλ Ταινιών Χορού φέρνουν μαζί τον κινηματογράφο με το χορό. Main_jonathan-demme-director-philadelphia-truth-about-charlie-married-to-the-mob-dead-2d516ddb-522a-4875-a3f5-28b469db6c79 "Έφυγε" από τη ζωή ο σκηνοθέτης της Σιωπής των Αμνών Μάς έχει χαρίσει εξαιρετικά σημαντικές ταινίες. Main_cannes-film-festival-2017-final-3 Η κριτική επιτροπή που θα απονείμει τον Χρυσό Φοίνικα Ανακοινώθηκε όλη η επιτροπή που αποφασίζει τους νικητές του φετινού Φεστιβάλ των Καννών. Main_00 «Ταινιόραμα» με καλό σινεμά από όλο τον κόσμο 147 ταινίες και 3 διαφορετικές προβολές καθημερινά με 1 εισιτήριο στον κινηματογράφο ΑΣΤΥ Main_director-martin-scorsese Ο Σκορτσέζε σκαλίζει την αμερικανική ιστορία Σκηνοθετεί τους Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην επόμενη ταινία του;
#load_content_with_ajax