ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | Νέα

Ο Καβάφης μέσα από κινηματογραφικές εικόνες 13 Μαΐου 2013

Με ένα σινεφίλ αφιέρωμα στον αλεξανδρινό ποιητή συμμετέχει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της πόλης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει και φέτος στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με το αφιέρωμα «Ο Καβάφης μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες». Με την ιδιόρρυθμη γλώσσα και την πρωτοποριακή στιχουργική μορφή των ποιημάτων του, με την ειρωνεία και το μεγαλείο που ξεπετάγονταν και σε καθήλωνε όταν διάβαζες, στη σειρά, τα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ο Καβάφης αποτέλεσε και αποτελεί έμπνευση.  
Σε αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα που εντάσσεται στο θεματικό αφιέρωμα «Κ. Π. Καβάφης, 150 χρόνια από τη γέννησή του» (στο εορταστικό πλαίσιο του «Έτους Κ. Π. Καβάφη 2013») περιλαμβάνονται οι ταινίες: «Η δε πόλις ελάλησεν: Αλεξάνδρεια», «Κ. Π. Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, «Εποχές και συγγραφείς: Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη» του Τάσου Ψαρρά, «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης: Κ. Π. Καβάφης» του Κώστα Μαχαίρα, και «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

Info

16 Μαΐου 2013
Αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400) από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_oscars-2014 Όσκαρ 2017: Δείτε τους μεγάλους νικητές! Καλύτερη ταινία αναδείχθηκε το Moonlight, αφού προηγήθηκε η μεγαλύτερη ίσως γκάφα στην ιστορία των βραβείων. Main_bill «Έφυγε» αιφνιδίως ο ηθοποιός Μπιλ Πάξτον Είχε παίξει σε ταινίες όπως ο «Τιτανικός», το «Aliens» και τη βραβευμένη με Emmy σειρά «Hatfields and McCoys» Main_slider Όσκαρ 2017: Η επιστροφή (;) του μαύρου στοιχείου Άραγε ο ρατσισμός στο Χόλιγουντ πάει ανά χρονιά ή μήπως φέτος οι ταινίες από και με Μαύρους ήταν καλύτερες από τις περσινές οπότε και δεν αγνοήθηκαν; Main_15921798-cesar-2017-elle-divines-retrouvez-le-palmares-complet Βραβεία Σεζάρ: Ο θριάμβος της Ιπέρ Δείτε τους μεγάλους νικητές των Γαλλικών «Οσκαρ». Main_slider Ο Κούνδουρος, ο Χατζιδάκις και ένα... φιλί «Ο Χατζιδάκις, ο ομοφυλόφιλος, νομίζοντας πως θα πέθαινα, έσκυψε και με φίλησε στο στόμα». Main_8u7i6190 Ο αντιεξουσιαστής Νίκος Κούνδουρος Ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.
#load_content_with_ajax