ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Κινηματογράφος | Νέα

Ο Καβάφης μέσα από κινηματογραφικές εικόνες 13 Μαΐου 2013

Με ένα σινεφίλ αφιέρωμα στον αλεξανδρινό ποιητή συμμετέχει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της πόλης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει και φέτος στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με το αφιέρωμα «Ο Καβάφης μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες». Με την ιδιόρρυθμη γλώσσα και την πρωτοποριακή στιχουργική μορφή των ποιημάτων του, με την ειρωνεία και το μεγαλείο που ξεπετάγονταν και σε καθήλωνε όταν διάβαζες, στη σειρά, τα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ο Καβάφης αποτέλεσε και αποτελεί έμπνευση.  
Σε αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα που εντάσσεται στο θεματικό αφιέρωμα «Κ. Π. Καβάφης, 150 χρόνια από τη γέννησή του» (στο εορταστικό πλαίσιο του «Έτους Κ. Π. Καβάφη 2013») περιλαμβάνονται οι ταινίες: «Η δε πόλις ελάλησεν: Αλεξάνδρεια», «Κ. Π. Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, «Εποχές και συγγραφείς: Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη» του Τάσου Ψαρρά, «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης: Κ. Π. Καβάφης» του Κώστα Μαχαίρα, και «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

Info

16 Μαΐου 2013
Αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400) από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_197100_30293 Ποιες ταινίες διεκδικούν το LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ανακοινώθηκαν τα δέκα φιλμ που διεκδικούν το κινηματογραφικό βραβείο. Main_slider Το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας έχει αφίσα! Το πόστερ της φετινής διοργάνωσης φιλοξενεί τη Ναστάζια Κίνσκι και τον Ζαν-Πιερ Λεό. Main_gallery-frenchconnection-4-gallery-image «Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία» στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού Μία αστυνομική ταινία που άφησε εποχή προβάλλεται στο πλαίσιο του 5ου Athens Open Air Film Festival. Main_leonard_nimoy_2 O Κάπτεν Σποκ σαρώνει το Kickstarter! Η ταινία για τον Λέοναρντ Νίμοϊ είναι το πιο επιτυχημένο ντοκιμαντέρ στην ιστορία του site. Main_kids_2a Τα «Kids» εμφανίζονται στην ταράτσα Η πολυσυζητημένη ταινία του Larry Clark στις σεζ-λονγκ του Bios. Main_the_assassin_1 Πρώτο τρέιλερ για το «The Assassin» Η πανέμορφη ταινία πολεμικών τεχνών που απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών.
#load_content_with_ajax