ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Κινηματογράφος | Νέα

Ο Καβάφης μέσα από κινηματογραφικές εικόνες 13 Μαΐου 2013

Με ένα σινεφίλ αφιέρωμα στον αλεξανδρινό ποιητή συμμετέχει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της πόλης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει και φέτος στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με το αφιέρωμα «Ο Καβάφης μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες». Με την ιδιόρρυθμη γλώσσα και την πρωτοποριακή στιχουργική μορφή των ποιημάτων του, με την ειρωνεία και το μεγαλείο που ξεπετάγονταν και σε καθήλωνε όταν διάβαζες, στη σειρά, τα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ο Καβάφης αποτέλεσε και αποτελεί έμπνευση.  
Σε αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα που εντάσσεται στο θεματικό αφιέρωμα «Κ. Π. Καβάφης, 150 χρόνια από τη γέννησή του» (στο εορταστικό πλαίσιο του «Έτους Κ. Π. Καβάφη 2013») περιλαμβάνονται οι ταινίες: «Η δε πόλις ελάλησεν: Αλεξάνδρεια», «Κ. Π. Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, «Εποχές και συγγραφείς: Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη» του Τάσου Ψαρρά, «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης: Κ. Π. Καβάφης» του Κώστα Μαχαίρα, και «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

Info

16 Μαΐου 2013
Αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400) από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_7c2a5293ae1e9f8b8c18da57235df647_(1) Φεστιβάλ Δράμας: Μεγάλος νικητής ο Θανάσης Νεοφώτιστος και η «Προσευχή» του Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών της Δράμας. Main_a_blast_photo1 Νύχτες Πρεμιέρας: Επιλογές για την Κυριακή 21/9 Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας έχει στη σημερινή του ατζέντα πολυαναμενόμενες προβολές. Main_l%e2%80%99_important_c%e2%80%99est_d%e2%80%99_aimer Νύχτες Πρεμιέρας: Επιλογές για το Σάββατο 20/9 Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας διανύει την 3η ημέρα διεξαγωγής του. Main_drivas_social_software_casestudy_low Αφιέρωμα στα καρέ του Γιώργου Δρίβα Η Ταινιοθήκη πλημμυρίζει από το έργο του εικαστικού και σκηνοθέτη. Main_big_eyes Πρώτο τρέιλερ για το «Big Eyes» του Τιμ Μπάρτον Δράμα, βασισμένο σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστές την Έιμι Άνταμς και τον Κρίστοφ Βαλτς. Main_capture Νύχτες Πρεμιέρας 2014: Η τελετή έναρξης Μια γιορτή του σινεμά παρουσία πολλών προσωπικοτήτων από τον χώρο των τεχνών.
#load_content_with_ajax