ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014
Κινηματογράφος | Νέα

Ο Καβάφης μέσα από κινηματογραφικές εικόνες 13 Μαΐου 2013

Με ένα σινεφίλ αφιέρωμα στον αλεξανδρινό ποιητή συμμετέχει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της πόλης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει και φέτος στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με το αφιέρωμα «Ο Καβάφης μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες». Με την ιδιόρρυθμη γλώσσα και την πρωτοποριακή στιχουργική μορφή των ποιημάτων του, με την ειρωνεία και το μεγαλείο που ξεπετάγονταν και σε καθήλωνε όταν διάβαζες, στη σειρά, τα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ο Καβάφης αποτέλεσε και αποτελεί έμπνευση.  
Σε αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα που εντάσσεται στο θεματικό αφιέρωμα «Κ. Π. Καβάφης, 150 χρόνια από τη γέννησή του» (στο εορταστικό πλαίσιο του «Έτους Κ. Π. Καβάφη 2013») περιλαμβάνονται οι ταινίες: «Η δε πόλις ελάλησεν: Αλεξάνδρεια», «Κ. Π. Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, «Εποχές και συγγραφείς: Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη» του Τάσου Ψαρρά, «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης: Κ. Π. Καβάφης» του Κώστα Μαχαίρα, και «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

Info

16 Μαΐου 2013
Αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400) από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_fear_desire__0000s_0004_5 Η πρώτη ταινία του Κιούμπρικ στην Ελλάδα Το «Fear and Desire» θα κάνει την παρθενική του έξοδο στα σινεμά της χώρας από 7 Αυγούστου. Main_the-boxtrolls-teaser H Σύρος κάνει ξανά (κινούμενα) σχέδια Το διεθνές φεστιβάλ και φόρουμ κινούμενων σχεδίων aniμαsyros καταπλέει για 7η χρονιά στην Ερμούπολη την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Main_filming_guidelines Μικρομηκάδες ξανά στη Στέγη Επιστρέφει ο 2ος Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους. Δηλώστε συμμετοχή! Main_photo-main «Inocente»: Ένα Οσκαρικό Ντοκιμαντέρ στο Φουγάρο Θα προβληθεί στον πολυχώρο τέχνης, στο Ναύπλιο, με τη σύμπραξη του αθηναϊκού Exile Room. Main_1406280448_christopher-nolan-interstellar-2014-movie-wallpaper Μια (ακόμη) ματιά στο «Interstellar» Ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν και ο πρωταγωνιστής Μάθιου Μακόναχι αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για την ταινία τους. Main_by-the-sea-film-brangelina1 Οι Μπραντζελίνα «Δίπλα στη θάλασσα» Αυτός θα είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του διάσημου ζεύγους σε σκηνοθεσία της Τζολί.
#load_content_with_ajax