ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Κινηματογράφος | Νέα

Ο Καβάφης μέσα από κινηματογραφικές εικόνες 13 Μαΐου 2013

Με ένα σινεφίλ αφιέρωμα στον αλεξανδρινό ποιητή συμμετέχει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της πόλης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει και φέτος στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με το αφιέρωμα «Ο Καβάφης μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες». Με την ιδιόρρυθμη γλώσσα και την πρωτοποριακή στιχουργική μορφή των ποιημάτων του, με την ειρωνεία και το μεγαλείο που ξεπετάγονταν και σε καθήλωνε όταν διάβαζες, στη σειρά, τα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ο Καβάφης αποτέλεσε και αποτελεί έμπνευση.  
Σε αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα που εντάσσεται στο θεματικό αφιέρωμα «Κ. Π. Καβάφης, 150 χρόνια από τη γέννησή του» (στο εορταστικό πλαίσιο του «Έτους Κ. Π. Καβάφη 2013») περιλαμβάνονται οι ταινίες: «Η δε πόλις ελάλησεν: Αλεξάνδρεια», «Κ. Π. Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, «Εποχές και συγγραφείς: Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη» του Τάσου Ψαρρά, «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης: Κ. Π. Καβάφης» του Κώστα Μαχαίρα, και «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

Info

16 Μαΐου 2013
Αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400) από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_der_untergang Δέκα σκηνοθέτες «πηγαίνουν» στον πόλεμο Η θυσία, το σθένος, η κτηνωδία και ο θρίαμβος της ζωής παρουσιάζονται μέσα από κινηματογραφικές ταινίες που δεν είναι «πολεμικές περιπέτειες». Main_slider Η διαχρονική γοητεία των animation Μια ματιά στο παρόν και στο μέλλον των «χάρτινων ηρώων» με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Κινούμενων Σχεδίων. Main_29359801160_3970ecac29_b «Norma», από το Λονδίνο στα Village Μαγνητοσκοπημένη παράσταση του αριστουργήματος του Μπελίνι από το Royal Opera House. Main_18drakos-2 Σινεμά για όλους Οι προβολές του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα είναι προσβάσιμες και για τους θεατές που δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα να απολαύσουν την μαγεία του κινηματογράφου. Main_live_photo «Γραμμές» της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας Με τις αυτοκτονίες στην εποχή της κρίσης ασχολείται ο Βασίλης Μαζωμένος στη νέα ταινία του που θα προβληθεί στο Επίσημο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 20ου Black Nights Film Festival στην Εσθονία. Main__dsc0461_3_copy_2_5_ Sms και ψέματα Τα μυστικά των ανθρώπων εμπνέουν τον Θοδωρή Αθερίδη στη νέα ταινία του «Τέλειοι ξένοι» που βγαίνει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο.
#load_content_with_ajax