ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
Κινηματογράφος | Νέα

Ο Καβάφης μέσα από κινηματογραφικές εικόνες 13 Μαΐου 2013

Με ένα σινεφίλ αφιέρωμα στον αλεξανδρινό ποιητή συμμετέχει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της πόλης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει και φέτος στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με το αφιέρωμα «Ο Καβάφης μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες». Με την ιδιόρρυθμη γλώσσα και την πρωτοποριακή στιχουργική μορφή των ποιημάτων του, με την ειρωνεία και το μεγαλείο που ξεπετάγονταν και σε καθήλωνε όταν διάβαζες, στη σειρά, τα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ο Καβάφης αποτέλεσε και αποτελεί έμπνευση.  
Σε αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα που εντάσσεται στο θεματικό αφιέρωμα «Κ. Π. Καβάφης, 150 χρόνια από τη γέννησή του» (στο εορταστικό πλαίσιο του «Έτους Κ. Π. Καβάφη 2013») περιλαμβάνονται οι ταινίες: «Η δε πόλις ελάλησεν: Αλεξάνδρεια», «Κ. Π. Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, «Εποχές και συγγραφείς: Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη» του Τάσου Ψαρρά, «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης: Κ. Π. Καβάφης» του Κώστα Μαχαίρα, και «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

Info

16 Μαΐου 2013
Αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400) από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_main_andreas-barkoulis Κορίτσια ο Μπάρκουλης πάει στον Παράδεισο Ο εμβληματικός ζεν πρεμιέ του ελληνικού σινεμά έχασε τη μάχη με τη ζωή. Main_2554 «Μάρτυρας Κατηγορίας» ο Μπεν Άλφεκ στο ριμέικ της κλασικής ταινίας Η φρέσκια προτίμηση του Χόλιγουντ στην Αγκάθα Κρίστι είναι γεγονός, ενώ το «Έγκλημα στο Νείλο» του Γκίλερμιν προβάλλεται σε επανέκδοση στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη. Main_paris__texas Παρέα με τον Βέντερς στο «Άστυ» Ο αθηναϊκός κινηματογράφος θα προβάλει τις καλύτερες ταινίες του γερμανού σκηνοθέτη, 1-7 Σεπτεμβρίου. Main_p02kq5wf Στην Αίγινα το 6ο Athens Open Air Film Festival στις 30 Αυγούστου Το φεστιβάλ συνεχίζει τις προβολές τους στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο. Main_slider Πρόσκληση για μικρομηκάδες από το ΕΚΚ Για τη συμμετοχή τους στο Εργαστήριο Σεναρίου «Μικρές ιστορίες, μεγάλες ιδέες», 17-22 Οκτωβρίου. Main_empire_of_the_sun Πέντε κλασικές ταινίες που έχουν «ηλιόλουστο» τίτλο Μυστήριο, περιπέτεια, δράμα, ρομάντζο και ανεκπλήρωτα όνειρα!
#load_content_with_ajax