ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
Κινηματογράφος | Νέα

Ο Καβάφης μέσα από κινηματογραφικές εικόνες 13 Μαΐου 2013

Με ένα σινεφίλ αφιέρωμα στον αλεξανδρινό ποιητή συμμετέχει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της πόλης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει και φέτος στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με το αφιέρωμα «Ο Καβάφης μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες». Με την ιδιόρρυθμη γλώσσα και την πρωτοποριακή στιχουργική μορφή των ποιημάτων του, με την ειρωνεία και το μεγαλείο που ξεπετάγονταν και σε καθήλωνε όταν διάβαζες, στη σειρά, τα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ο Καβάφης αποτέλεσε και αποτελεί έμπνευση.  
Σε αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα που εντάσσεται στο θεματικό αφιέρωμα «Κ. Π. Καβάφης, 150 χρόνια από τη γέννησή του» (στο εορταστικό πλαίσιο του «Έτους Κ. Π. Καβάφη 2013») περιλαμβάνονται οι ταινίες: «Η δε πόλις ελάλησεν: Αλεξάνδρεια», «Κ. Π. Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, «Εποχές και συγγραφείς: Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη» του Τάσου Ψαρρά, «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης: Κ. Π. Καβάφης» του Κώστα Μαχαίρα, και «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

Info

16 Μαΐου 2013
Αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400) από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_55a4dda1-abb7-f125-8f21705c0bf6b36d Η Μέριλ Στριπ τραγουδάει - Δείτε το βίντεο Στο «Into the Woods» υποδύεται την κακιά μάγισσα. Main_still-of-ian-mckellen-in-the-lord-of-the-rings--the-two-towers-(2002)-large-picture Ο Γκάνταλφ προειδοποιεί τους αδιάβαστους Ο Ίαν Μακέλεν επιφύλαξε μια έκπληξη στους μαθητές του Chew Valley School. Main_a_most_violent_year Έρχεται το Φεστιβάλ του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Κινηματογράφου Φέτος θα διεξαχθεί από 6 έως 13 Νοεμβρίου και εναρκτήρια ταινία θα είναι το «A Most Violent Year». Main_mafalda_bethere456x324 Γιορτή κινουμένων σχεδίων στο Γαλλικό Ινστιτούτο Μια επιλογή ταινιών από όλο τον κόσμο στη Σίνα. Main_films_novideo_985 Το πρόγραμμα του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών Θα φιλοξενηθεί από 31 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Main_white_god Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Την αυλαία θα σηκώσει το μικρό αριστούργημα του Ούγγρου σκηνοθέτη Κόρνελ Μουντρούτσο, «Λευκός Θεός».
#load_content_with_ajax