ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | Νέα

Ο Καβάφης μέσα από κινηματογραφικές εικόνες 13 Μαΐου 2013

Με ένα σινεφίλ αφιέρωμα στον αλεξανδρινό ποιητή συμμετέχει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της πόλης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει και φέτος στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με το αφιέρωμα «Ο Καβάφης μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες». Με την ιδιόρρυθμη γλώσσα και την πρωτοποριακή στιχουργική μορφή των ποιημάτων του, με την ειρωνεία και το μεγαλείο που ξεπετάγονταν και σε καθήλωνε όταν διάβαζες, στη σειρά, τα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ο Καβάφης αποτέλεσε και αποτελεί έμπνευση.  
Σε αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα που εντάσσεται στο θεματικό αφιέρωμα «Κ. Π. Καβάφης, 150 χρόνια από τη γέννησή του» (στο εορταστικό πλαίσιο του «Έτους Κ. Π. Καβάφη 2013») περιλαμβάνονται οι ταινίες: «Η δε πόλις ελάλησεν: Αλεξάνδρεια», «Κ. Π. Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, «Εποχές και συγγραφείς: Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη» του Τάσου Ψαρρά, «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης: Κ. Π. Καβάφης» του Κώστα Μαχαίρα, και «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

Info

16 Μαΐου 2013
Αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400) από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_sharon_jones_daptones_soul_review_h Girl Power: Κορίτσια εν δράσει! Το Exile Room δίνει βήμα σε γυναίκες που ξεπερνούν τα όρια με προβολές ταινιών κι ένα εργαστήριο. Main_hero_two-lovers-and-a-bear-2016 Οι σκηνοθέτες που ήρθαν από το κρύο Φεστιβάλ Καναδικού κινηματογράφου για πρώτη φορά στην Αθήνα. Main_eteros_foto_the_other_me Στην πρεμιέρα ενός θρίλερ α λα ελληνικά Η ταινία «Έτερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια φέρνει τους εξ Αμερικής σίριαλ-κίλερ στη δική μας πραγματικότητα. Main_rosefeldt-manifesto-presse-4 «Μανιφέστο» με πάθος από την Κέιτ Μπλάνσετ-Δείτε το βίντεο Η διάσημη ηθοποιός σκηνοθετείται από τον Julian Rosefeldt σε ένα one woman show. Main_slider Έχει ο πολιτικός κινηματογράφος μέλλον; Ανοιχτή συζήτηση στο Βερολίνο, με τη συμμετοχή του Κώστα Γαβρά. Main_slider «Ο εμποράκος» κερνάει κεμπάπ Η νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί γίνεται αφορμή για ένα παραδοσιακό περσικό δείπνο.
#load_content_with_ajax