ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
Κινηματογράφος | Νέα

Ο Καβάφης μέσα από κινηματογραφικές εικόνες 13 Μαΐου 2013

Με ένα σινεφίλ αφιέρωμα στον αλεξανδρινό ποιητή συμμετέχει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της πόλης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει και φέτος στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με το αφιέρωμα «Ο Καβάφης μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες». Με την ιδιόρρυθμη γλώσσα και την πρωτοποριακή στιχουργική μορφή των ποιημάτων του, με την ειρωνεία και το μεγαλείο που ξεπετάγονταν και σε καθήλωνε όταν διάβαζες, στη σειρά, τα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ο Καβάφης αποτέλεσε και αποτελεί έμπνευση.  
Σε αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα που εντάσσεται στο θεματικό αφιέρωμα «Κ. Π. Καβάφης, 150 χρόνια από τη γέννησή του» (στο εορταστικό πλαίσιο του «Έτους Κ. Π. Καβάφη 2013») περιλαμβάνονται οι ταινίες: «Η δε πόλις ελάλησεν: Αλεξάνδρεια», «Κ. Π. Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, «Εποχές και συγγραφείς: Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη» του Τάσου Ψαρρά, «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης: Κ. Π. Καβάφης» του Κώστα Μαχαίρα, και «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

Info

16 Μαΐου 2013
Αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400) από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_saintlaurent1 Σεζάρ 2015: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες Αναλυτικά οι υποψήφιοι για τα βραβεία της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Main_38.loc_hine-lc-usz62-90515-166 Εικόνες από τα εμπόλεμα Βαλκάνια Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Αποστολίδη για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Main_khaima3 Το ελληνικό ντοκιμαντέρ στο Exile Οι προβολές ξεκινούν με την ταινία «KHAIMA» του Αθανάσιου Καρανικόλα. Main_glass-photo O Philip Glass στους Fantastic Four – Δείτε το βίντεο Υπογράφει τη μουσική της καινούριας ταινίας του διάσημου franchise, η οποία μόλις απέκτησε teaser. Main_berlinale-film-festival Προσεχώς Μπερλινάλε! Με Ντάρεν Αρονόφσκι ως πρόεδρο της κριτικής επιτροπής και δεκαεννέα ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού φεστιβάλ. Main_r769508_6535253 Εντατικά μαθήματα πάνω στον Λαρς φον Τριερ Αφιέρωμα στον Δανό σκηνοθέτη διοργανώνει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης.
#load_content_with_ajax