Κινηματογράφος | Νέα

Ο Καβάφης μέσα από κινηματογραφικές εικόνες 13 Μαΐου 2013

Με ένα σινεφίλ αφιέρωμα στον αλεξανδρινό ποιητή συμμετέχει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της πόλης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει και φέτος στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με το αφιέρωμα «Ο Καβάφης μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες». Με την ιδιόρρυθμη γλώσσα και την πρωτοποριακή στιχουργική μορφή των ποιημάτων του, με την ειρωνεία και το μεγαλείο που ξεπετάγονταν και σε καθήλωνε όταν διάβαζες, στη σειρά, τα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ο Καβάφης αποτέλεσε και αποτελεί έμπνευση.  
Σε αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα που εντάσσεται στο θεματικό αφιέρωμα «Κ. Π. Καβάφης, 150 χρόνια από τη γέννησή του» (στο εορταστικό πλαίσιο του «Έτους Κ. Π. Καβάφη 2013») περιλαμβάνονται οι ταινίες: «Η δε πόλις ελάλησεν: Αλεξάνδρεια», «Κ. Π. Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, «Εποχές και συγγραφείς: Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη» του Τάσου Ψαρρά, «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης: Κ. Π. Καβάφης» του Κώστα Μαχαίρα, και «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

Info

16 Μαΐου 2013
Αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400) από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_tetris-movie-630x420 Ετοιμάζεται ταινία «Tetris» Το διάσημο video game θα κάνει το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Main_john-hurt_2406643b «The Last Panthers»: μια μίνι σειρά που θα μας απασχολήσει Έξι επεισόδια βασισμένα σε μια ιδέα του Γάλλου δημοσιογράφου Jerome Pierrat. Main_news_main_153_42 Το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν έκλεισε με ελληνικό άρωμα Δύο ελληνικές συμπαραγωγές απέσπασαν βραβεία. Main_%ce%a7%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%82_%ce%a0%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82 Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μιλά για την καινούρια του ταινία – Δείτε το βίντεο Συνεχίζονται τα γυρίσματα του νέου σπονδυλωτού φιλμ του. Main_zelimir_zilnik 55ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα στον Ζέλιμιρ Ζίλνικ Η φετινή διοργάνωση ρίχνει κλεφτές «Ματιές στα Βαλκάνια» και ετοιμάζει ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Σέρβο σκηνοθέτη. Main_riaesyyc5tbpvdnqpxgyr2njsdjo4hwbtkemkto2ecg Νορβηγικά, βραβευμένα και μικρομηκάδικα στο «Beton7» Προβολές ταινιών μικρού μήκους από τη σκανδιναβική χώρα.
#load_content_with_ajax