ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Κινηματογράφος | Νέα

Ο Καβάφης μέσα από κινηματογραφικές εικόνες 13 Μαΐου 2013

Με ένα σινεφίλ αφιέρωμα στον αλεξανδρινό ποιητή συμμετέχει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της πόλης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει και φέτος στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με το αφιέρωμα «Ο Καβάφης μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες». Με την ιδιόρρυθμη γλώσσα και την πρωτοποριακή στιχουργική μορφή των ποιημάτων του, με την ειρωνεία και το μεγαλείο που ξεπετάγονταν και σε καθήλωνε όταν διάβαζες, στη σειρά, τα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, ο Καβάφης αποτέλεσε και αποτελεί έμπνευση.  
Σε αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα που εντάσσεται στο θεματικό αφιέρωμα «Κ. Π. Καβάφης, 150 χρόνια από τη γέννησή του» (στο εορταστικό πλαίσιο του «Έτους Κ. Π. Καβάφη 2013») περιλαμβάνονται οι ταινίες: «Η δε πόλις ελάλησεν: Αλεξάνδρεια», «Κ. Π. Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, «Εποχές και συγγραφείς: Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη» του Τάσου Ψαρρά, «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης: Κ. Π. Καβάφης» του Κώστα Μαχαίρα, και «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

Info

16 Μαΐου 2013
Αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400) από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_filmreel1 Η εαρινή γιορτή των ντοκιμαντέρ Οι έλληνες ντοκιμαντερίστες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα τριήμερο στην Τεχνόπολη. Main_aicff_2015 Φαγητό και σινεμά στο Μπενάκη! Τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί το Athens International Culinary Film Festival 2015. Main_elliott-smith-014 Μια ταινία για τον Elliott Smith Το ντοκιμαντέρ «Heaven Adores You» του Nickolas Rossi θα παιχτεί στις αίθουσες διαφόρων χωρών τον Μάιο. Main_miss_julie_1 Εβδομάδα Λεωνίδα Παπαγεωργίου στο Τριανόν Ένα αφιέρωμα γεμάτο σινεμά και μουσική, στη μνήμη του αδικοχαμένου αιθουσάρχη και διανομέα. Main_jk-simmons Ο Τζ. Κ. Σίμονς δουλεύει υπερωρίες Ο πρόσφατα βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστεί στο νέο θρίλερ του Λικ Μπεσόν. Main_the_x-files_4 Τα «X-Files» θα στοιχειώσουν ξανά τη μικρή οθόνη Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.
#load_content_with_ajax