ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | Νέα

Σινεμά με άρωμα γυναίκας 11 Ιανουαρίου 2017

Και η Ελλάδα συμμετέχει στο παγκόσμιο δίκτυο γυναικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου.

Πριν λίγες μέρες η Ελλάδα απέκτησε το δικό της κλάδο του δικτύου WIFT. To Women in Film and Television είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο γυναικών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του κινηματογράφου, το οποίο ξεκίνησε το 1973 και σήμερα ενώνει 40 τοπικά δίκτυα γυναικών ανά την υφήλιο. Από τα πιο δραστήρια είναι το WIFT της Νέας Υόρκης. Περισσότερα από 13.000 μέλη συνεργάζονται διεθνώς, με στόχο την προώθηση και υποστήριξη του καλλιτεχνικού έργου που παράγεται από γυναίκες επαγγελματίες στον κινηματογράφο, τηλεόραση και λοιπά οπτικοακουστικά μέσα. Το WIFT παρέχει στα μέλη του επαγγελματικές ευκαιρίες, δυνατότητες δικτύωσης, επιμορφωτικά προγράμματα, πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες και σε χρηματοδοτήσεις για την ολοκλήρωση κινηματογραφικών παραγωγών.
Το πρώτο ΔΣ του WIFT.GR μόλις συγκροτήθηκε. Πρόεδρος είναι η διευθύντρια φωτογραφίας Ολυμπία Μυτιληναίου, αντιπρόεδρος η σκηνοθέτης Μέμη Κούπα, γραμματέας η ραδιοφωνική παραγωγός της ΕΡΤ Ντέπυ Βρεττού, ταμίας η Σεσίλια Μανιού, αντιπρόσωπος τεχνικού εξοπλισμού για τον κινηματογράφου, και μέλη η Αύρα Γεωργίου, διοργανώτρια του Cinedoc, και οι γνωστές σκηνοθέτριες Όλγα Μαλέα και Πέννυ Παναγιωτοπούλου. Τον οικονομικό έλεγχο ανέλαβαν οι Κατερίνα Μπελιγιάννη, σκηνοθέτης, Μάρια Ρεπούση, παραγωγός, και Ιωάννα Συμεωνίδου, μακιγιέζ.
Το WIFT φιλοδοξεί να βοηθήσει τις γυναίκες που εργάζονται στον χώρο του σινεμά (σε κάθε ειδικότητα), να αναδείξουν και να επικοινωνήσουν τις ικανότητες τους και την τέχνη τους σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, και να αποτελέσει έναν χώρο που θα τις βοηθήσει να γνωριστούν καλύτερα.
Το νέο ελληνικό παρακλάδι του Δικτύου είναι ανοιχτό σε νέα μέλη. Η υποψήφια πρέπει:
α) είτε να είναι καταχωρημένη στη Διεθνή Βάση Κινηματογραφικών Δεδομένων (International Movie Database IMDB)
β) Είτε να έχει τέσσερα (4) έτη τουλάχιστον επαγγελματικής εμπειρίας σε κάποιον από τους τομείς του κινηματογράφου, τηλεόρασης, διαφήμισης, media, φεστιβάλ, εκπαίδευσης, διανομής, αντιπροσώπων μηχανημάτων, και ό,τι άλλο έχει σχέση με τον οπτιοακουστικό χώρο γενικώς και δύναται να παρουσιάσει το έργο της οποτεδήποτε της ζητηθεί.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η ιστοσελίδα της οργάνωσης, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο μεηλ wift.greece@gmail.com.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_whitney_708 Ντοκιμαντέρ για ένα καταραμένο αστέρι της ποπ Μία ταινία αφιερωμένη στην τραγική πορεία που κρύβεται πίσω από το λαμπερό πρόσωπο της Γουίτνεϊ Χιούστον. Main_alien Στην Κίνα οι άντρες δε φιλούν στο στόμα Η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «Alien:Covenant» παίχτηκε στην Κίνα, όμως ήταν 6 λεπτά μικρότερη. Main_daniel-day-lewis-daniel-day-lewis-27638490-2560-1920 Όχι άλλες ταινίες για τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις Ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός ανακοίνωσε ότι αποσύρεται εντελώς από την υποκριτική. Main_stop-making-sense Ο «Πολίτης Κέιν» των μουσικών φιλμ στο Open Air Η ταινία των «Talking Heads» από τον Τζόναθαν Ντέμι, γιορτάζει την Ημέρα Μουσικής. Main_%ce%b1%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b1_%ce%b4%cf%81%ce%ac%ce%bc%ce%b1%cf%82_2017 Δείτε τις υποψήφιες ταινίες του 40ού Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Από τις συνολικά 224 αιτήσεις που κατατέθηκαν, επιλέχθηκαν 66 ταινίες. Main_ellen_page_flatliners Τα 90ς επιστρέφουν με τους Flatliners - Τρέιλερ Η μεγάλη επιτυχία των 90s έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες με νέο καστ.
#load_content_with_ajax