ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017
Κινηματογράφος | Νέα

Σινεμά με άρωμα γυναίκας 11 Ιανουαρίου 2017

Και η Ελλάδα συμμετέχει στο παγκόσμιο δίκτυο γυναικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου.

Πριν λίγες μέρες η Ελλάδα απέκτησε το δικό της κλάδο του δικτύου WIFT. To Women in Film and Television είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο γυναικών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του κινηματογράφου, το οποίο ξεκίνησε το 1973 και σήμερα ενώνει 40 τοπικά δίκτυα γυναικών ανά την υφήλιο. Από τα πιο δραστήρια είναι το WIFT της Νέας Υόρκης. Περισσότερα από 13.000 μέλη συνεργάζονται διεθνώς, με στόχο την προώθηση και υποστήριξη του καλλιτεχνικού έργου που παράγεται από γυναίκες επαγγελματίες στον κινηματογράφο, τηλεόραση και λοιπά οπτικοακουστικά μέσα. Το WIFT παρέχει στα μέλη του επαγγελματικές ευκαιρίες, δυνατότητες δικτύωσης, επιμορφωτικά προγράμματα, πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες και σε χρηματοδοτήσεις για την ολοκλήρωση κινηματογραφικών παραγωγών.
Το πρώτο ΔΣ του WIFT.GR μόλις συγκροτήθηκε. Πρόεδρος είναι η διευθύντρια φωτογραφίας Ολυμπία Μυτιληναίου, αντιπρόεδρος η σκηνοθέτης Μέμη Κούπα, γραμματέας η ραδιοφωνική παραγωγός της ΕΡΤ Ντέπυ Βρεττού, ταμίας η Σεσίλια Μανιού, αντιπρόσωπος τεχνικού εξοπλισμού για τον κινηματογράφου, και μέλη η Αύρα Γεωργίου, διοργανώτρια του Cinedoc, και οι γνωστές σκηνοθέτριες Όλγα Μαλέα και Πέννυ Παναγιωτοπούλου. Τον οικονομικό έλεγχο ανέλαβαν οι Κατερίνα Μπελιγιάννη, σκηνοθέτης, Μάρια Ρεπούση, παραγωγός, και Ιωάννα Συμεωνίδου, μακιγιέζ.
Το WIFT φιλοδοξεί να βοηθήσει τις γυναίκες που εργάζονται στον χώρο του σινεμά (σε κάθε ειδικότητα), να αναδείξουν και να επικοινωνήσουν τις ικανότητες τους και την τέχνη τους σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, και να αποτελέσει έναν χώρο που θα τις βοηθήσει να γνωριστούν καλύτερα.
Το νέο ελληνικό παρακλάδι του Δικτύου είναι ανοιχτό σε νέα μέλη. Η υποψήφια πρέπει:
α) είτε να είναι καταχωρημένη στη Διεθνή Βάση Κινηματογραφικών Δεδομένων (International Movie Database IMDB)
β) Είτε να έχει τέσσερα (4) έτη τουλάχιστον επαγγελματικής εμπειρίας σε κάποιον από τους τομείς του κινηματογράφου, τηλεόρασης, διαφήμισης, media, φεστιβάλ, εκπαίδευσης, διανομής, αντιπροσώπων μηχανημάτων, και ό,τι άλλο έχει σχέση με τον οπτιοακουστικό χώρο γενικώς και δύναται να παρουσιάσει το έργο της οποτεδήποτε της ζητηθεί.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η ιστοσελίδα της οργάνωσης, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο μεηλ wift.greece@gmail.com.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_18mamma Mamma δύο στα σκαριά! Η Μέριλ Στριπ, η Αμάντα Σέιφριντ, ο Κόλιν Φερθ και ο Πιρς Μπρόσναν θα επαναλάβουν, καταπώς φαίνεται, τους ρόλους τους. Main_redoutable_0 Πέντε πράγματα που μου έμαθε το 70ο Φεστιβάλ των Καννών Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Φεστιβάλ των Καννών μάς δίνει μαθήματα ταλέντου και ανατροπής. Main_00 Ο Νταφόε γίνεται... Βίνσεντ βαν Γκογκ! Σε ταινία για τη ζωή του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου θα δούμε τον γοητευτικό χολιγουντιανό ηθοποιό. Main_articlegal_42010_46639.w_hr Μία ταινία έτοιμη να «εκραγεί» στα χέρια μας Η Ιρανή σκηνοθέτις του «Περσέπολις», Μαρζάν Σατραπί, ετοιμάζει ταινία με θέμα τη ζωή της Μαρί Κιουρί. Main_2048 Η Νταϊάνα κι εγώ Το BBC ετοιμάζει μια τηλεταινία που θα εστιάζει στην εβδομάδα συλλογικού πένθους που βίωσαν οι Βρετανοί με το θάνατο της πριγκίπισσας. Main_tiera1 Ολόκληρη η Ισπανία και η λατινική Αμερική στο κέντρο της Αθήνας Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας που επιστρέφει και και φέτος στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.
#load_content_with_ajax