ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | Νέα

Σινεμά με άρωμα γυναίκας 11 Ιανουαρίου 2017

Και η Ελλάδα συμμετέχει στο παγκόσμιο δίκτυο γυναικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου.

Πριν λίγες μέρες η Ελλάδα απέκτησε το δικό της κλάδο του δικτύου WIFT. To Women in Film and Television είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο γυναικών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του κινηματογράφου, το οποίο ξεκίνησε το 1973 και σήμερα ενώνει 40 τοπικά δίκτυα γυναικών ανά την υφήλιο. Από τα πιο δραστήρια είναι το WIFT της Νέας Υόρκης. Περισσότερα από 13.000 μέλη συνεργάζονται διεθνώς, με στόχο την προώθηση και υποστήριξη του καλλιτεχνικού έργου που παράγεται από γυναίκες επαγγελματίες στον κινηματογράφο, τηλεόραση και λοιπά οπτικοακουστικά μέσα. Το WIFT παρέχει στα μέλη του επαγγελματικές ευκαιρίες, δυνατότητες δικτύωσης, επιμορφωτικά προγράμματα, πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες και σε χρηματοδοτήσεις για την ολοκλήρωση κινηματογραφικών παραγωγών.
Το πρώτο ΔΣ του WIFT.GR μόλις συγκροτήθηκε. Πρόεδρος είναι η διευθύντρια φωτογραφίας Ολυμπία Μυτιληναίου, αντιπρόεδρος η σκηνοθέτης Μέμη Κούπα, γραμματέας η ραδιοφωνική παραγωγός της ΕΡΤ Ντέπυ Βρεττού, ταμίας η Σεσίλια Μανιού, αντιπρόσωπος τεχνικού εξοπλισμού για τον κινηματογράφου, και μέλη η Αύρα Γεωργίου, διοργανώτρια του Cinedoc, και οι γνωστές σκηνοθέτριες Όλγα Μαλέα και Πέννυ Παναγιωτοπούλου. Τον οικονομικό έλεγχο ανέλαβαν οι Κατερίνα Μπελιγιάννη, σκηνοθέτης, Μάρια Ρεπούση, παραγωγός, και Ιωάννα Συμεωνίδου, μακιγιέζ.
Το WIFT φιλοδοξεί να βοηθήσει τις γυναίκες που εργάζονται στον χώρο του σινεμά (σε κάθε ειδικότητα), να αναδείξουν και να επικοινωνήσουν τις ικανότητες τους και την τέχνη τους σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, και να αποτελέσει έναν χώρο που θα τις βοηθήσει να γνωριστούν καλύτερα.
Το νέο ελληνικό παρακλάδι του Δικτύου είναι ανοιχτό σε νέα μέλη. Η υποψήφια πρέπει:
α) είτε να είναι καταχωρημένη στη Διεθνή Βάση Κινηματογραφικών Δεδομένων (International Movie Database IMDB)
β) Είτε να έχει τέσσερα (4) έτη τουλάχιστον επαγγελματικής εμπειρίας σε κάποιον από τους τομείς του κινηματογράφου, τηλεόρασης, διαφήμισης, media, φεστιβάλ, εκπαίδευσης, διανομής, αντιπροσώπων μηχανημάτων, και ό,τι άλλο έχει σχέση με τον οπτιοακουστικό χώρο γενικώς και δύναται να παρουσιάσει το έργο της οποτεδήποτε της ζητηθεί.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η ιστοσελίδα της οργάνωσης, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο μεηλ wift.greece@gmail.com.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_001 Ένας πρώην ηρωινομανής πίσω από τις κάμερες του Trainspotting 2 Έβλεπε τη ζωή του στη μεγάλη οθόνη και τώρα είναι στο πλευρό του Danny Boyle. Main_tower Τι καλά μας φέρνει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Η 19η διοργάνωσή του θα διεξαχθεί 3-12 Μαρτίου. Main_%ce%9d%ce%99%ce%9a%ce%9f%ce%a3_%ce%9a%ce%91%ce%96%ce%91%ce%9d%ce%a4%ce%96%ce%91%ce%9a%ce%97%ce%a3_-_%ce%93%ce%a5%ce%a1%ce%99%ce%a3%ce%9c%ce%91%ce%a4%ce%91_%ce%a3%ce%a4%ce%97_%ce%93%ce%91%ce%9b%ce%9b%ce%99%ce%91_1 Στην τελική ευθεία ο «Νίκος Καζαντζάκης» του Σμαραγδή Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή, με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο να ερμηνεύει τον κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη. Main_3072 Στην μεγάλη οθόνη η ζωή του Τόνι Μπλερ Από τον παραγωγό του βραβευμένου με το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Amy. Main_sharon_jones_daptones_soul_review_h Girl Power: Κορίτσια εν δράσει! Το Exile Room δίνει βήμα σε γυναίκες που ξεπερνούν τα όρια με προβολές ταινιών κι ένα εργαστήριο. Main_hero_two-lovers-and-a-bear-2016 Οι σκηνοθέτες που ήρθαν από το κρύο Φεστιβάλ Καναδικού κινηματογράφου για πρώτη φορά στην Αθήνα.
#load_content_with_ajax