ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
Κινηματογράφος | Νέα

Η ταινία «Έτερος εγώ» αποσύρεται λόγω …δολοφονίας 20 Μαρτίου 2017

Η υπόθεση δολοφονίας οδηγού ταξί στην Κηφισιά αναγκάζει τον σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια να αποσύρει την ταινία του «Ετερος εγώ»

Ενας καθηγητής Εγκληματολογίας (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) αναλαμβάνει να εξιχνιάσει πέντε φόνους μ' έναν πολύ παράξενο συνδετικό κρίκο: τον Πυθαγόρα! Και αυτό, επειδή αρχαία ρητά του έχουν βρεθεί στους τόπους των εγκλημάτων.

Η παραπάνω σύνοψη αφορά την ταινία «Ετερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια («Κοινός παρανομαστής») η οποία παιζόταν εδώ και αρκετό καιρό στις αίθουσες με αρκετή μάλιστα επιτυχία. Και λέμε παιζόταν διότι ο σκηνοθέτης αποφάσισε να την αποσύρει εξαιτίας μιας πρόσφατης τραγωδίας, της υπόθεσης δολοφονίας οδηγού ταξί στην Κηφισιά.

Αναλυτικότερα ο σκηνοθέτης αναφέρει σε έγγραφη δήλωσή του.
«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Κηφισιά. 
Την προηγούμενή εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν  την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη,  μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολουθήσε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.

Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν,  και να παραδώσω ότι υλικό υπήρχε από την συγκεκριμένη εκδήλωση προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 07ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά  μια τραγική σύμπτωση.

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεση της με το δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο <Έτερος Εγώ>, λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και  εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας.»

 

Αλέξης Αλεβίζος

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_3336b9fe70bbabc7b65df6710c54dba7c285b27c Το «Happy End» του Μίκαελ Χάνεκε έχει τρέιλερ Οι νέες εικόνες του Aυστριακού σκηνοθέτη δείχνουν ότι ο 75χρονος δημιουργός εξακολουθεί να προκαλεί σφίξιμο το στομάχι μας. Main_blade-runner-2049-cars Ένα trailer ακόμη πιο κοντά στο «Blade Runner 2049» Περιμένοντας τη συνέχεια της θρυλικής ταινίας, πάρτε μία γεύση από το ολοκαίνουργιο τρέιλερ που κυκλοφόρησε. Main_unnamed_(1) Νέοι Έλληνες δημιουργοί στο θερινό σινεμά «Μάρθα Καραγιάννη» Αφιέρωμα σε «εναλλακτικούς» Έλληνες κινηματογραφιστές με δωρεάν είσοδο. Main_martin-scorsese-robert-de-niro Η συμμορία του Σκορσέζε είναι έτοιμη για reunion Η ταινία «The Irishman» συγκεντρώνει όλη την αφρόκρεμα των «Καλών Παιδιών» σε ένα αχτύπητο καστ. Main_imagehandler_1_3 Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης εισχωρεί στην ιταλική μαφία Στην πρώτη ιταλική παραγωγή του Netflix «Suburra» συμμετέχει και ο Έλληνας ηθοποιός. Main_o-greece-facebook Φωτογραφίστε για να γίνει όλη η Ελλάδα ένα... στούντιο! Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Hellenic Film Commission παρουσιάζουν το locate your photo.
#load_content_with_ajax