Κινηματογράφος | Νέα

Ο Ρέι Φάινς «δίνει» ζωή στον Νουρέγιεφ 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η τρίτη σκηνοθεσία του Φάινς εστιάζει στον μοναδικό Ρώσο χορευτή.

Η ταραχώδης ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ γίνεται το υλικό έμπνευσης της νέας ταινίας του σπουδαίου Βρετανού ηθοποιού Ρέιφ Φάινς. Προχωρώντας ήδη προς την τρίτη ταινία του, ο Φάινς παγιώνει την θέση του ως σκηνοθέτης, μετά από ταινίες, όπως ο «Κοριολανός» και «Η Αόρατη Γυναίκα».

Η νέα ταινία του στηρίζεται στη ζωή και το έργο ενός μεγάλου σταρ του κλασσικού χορού, του Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Το σενάριο βασίζεται στην επίσημη βιογραφία της Τζούλι Κάβανα με τίτλο «Rudolf Nureyev: The Life», χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμη σε ποια πτυχή της ζωής του πρόκειται να εστιάσει. Ωστόσο, η ζωή του Νουρέγιεφ ήταν τόσο μυθιστορηματική από την αρχή ως το τέλος της που, όπως και αν ξεκινήσει η ταινία, θα έχει πολύ υλικό να εκμεταλλευτεί.

Η ζωή του Νουρέγιεφ ξεκινάει μέσα σ’ ένα τρένο για τη Σιβηρία για να εξελιχθεί ο ίδιος στη συνέχεια σ’ έναν μεγάλο χορευτή με απαράμιλλη τεχνική και αρμονία, να γίνει διάσημος πρώτος χορευτής στα μπαλέτα Κίροφ, να ζήσει εξόριστος από τη Ρωσία για 28 χρόνια, να βιώσει μεγάλους έρωτες και τελικά να αρρωστήσει από τον ιό του Aids.

Ο τίτλος της ταινίας είναι «The White Crow» και στο ρόλο του Ρούντολφ Νουρέγιεφ θα δούμε έναν άλλον πολύ ταλαντούχο χορευτή, τον Ολέγκ Ιβένκο. Ο Ιβένκο προέρχεται από το κλασικό χορό του Καζακστάν. Τα γυρίσματα μόλις ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Ρωσία και στη Γαλλία, χώρες που συνδέθηκαν στενά με την πορεία του Νουρέγιεφ, όπως επίσης στην Κροατία και τη Σερβία. Ανάμεσα στους ηθοποιούς της ταινίας θα συναντήσουμε πολλούς ακόμα χαρισματικούς χορευτές αλλά και την Αντέλ Εξαρχόπουλος, τον Ραφαέλ Περσονάζ και τον ίδιο τον Ρέιφ Φάινς.

 

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_lp.gr_p Παγκόσμια πρώτη του ντοκιμαντέρ «λπ» για τη Λένα Πλάτωνος Kαταγράφει τη ζωή, το έργο, την επίδραση και τη διαχρονικότητα της Λένας Πλάτωνος. Main_slider Επιχορήγηση 1 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου! Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Main__mg_1678r169 Δείτε το επίσημο trailer για το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη Ο Τάσος Μπουλμέτης εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας του 1968. Main_slider Κόβουν το κάπνισμα στη μεγάλη οθόνη; Μέτρο ή λογοκρισία; Διαμάχη σχετικά με το κάπνισμα στις κινηματογραφικές ταινίες στη Γαλλία. Main_img_4081 Παιδιά και έφηβοι γυρίζουν ταινίες με το κινητό ή το τάμπλετ τους Προβολές & εργαστήρια στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Main_slider Χάσαμε την αθωότητα. Στοπ! Αυτήν την περίοδο παίζονται στις κινηματογραφικές αίθουσες δύο εξαιρετικές ταινίες με δύο καταπληκτικά παιδιά να κινούν σ΄ένα δεύτερο, αθέατο επίπεδο, τα νήματα της πλοκής τους.
#load_content_with_ajax