ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Κινηματογράφος | Νέα

Ο Ρέι Φάινς «δίνει» ζωή στον Νουρέγιεφ 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η τρίτη σκηνοθεσία του Φάινς εστιάζει στον μοναδικό Ρώσο χορευτή.

Η ταραχώδης ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ γίνεται το υλικό έμπνευσης της νέας ταινίας του σπουδαίου Βρετανού ηθοποιού Ρέιφ Φάινς. Προχωρώντας ήδη προς την τρίτη ταινία του, ο Φάινς παγιώνει την θέση του ως σκηνοθέτης, μετά από ταινίες, όπως ο «Κοριολανός» και «Η Αόρατη Γυναίκα».

Η νέα ταινία του στηρίζεται στη ζωή και το έργο ενός μεγάλου σταρ του κλασσικού χορού, του Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Το σενάριο βασίζεται στην επίσημη βιογραφία της Τζούλι Κάβανα με τίτλο «Rudolf Nureyev: The Life», χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμη σε ποια πτυχή της ζωής του πρόκειται να εστιάσει. Ωστόσο, η ζωή του Νουρέγιεφ ήταν τόσο μυθιστορηματική από την αρχή ως το τέλος της που, όπως και αν ξεκινήσει η ταινία, θα έχει πολύ υλικό να εκμεταλλευτεί.

Η ζωή του Νουρέγιεφ ξεκινάει μέσα σ’ ένα τρένο για τη Σιβηρία για να εξελιχθεί ο ίδιος στη συνέχεια σ’ έναν μεγάλο χορευτή με απαράμιλλη τεχνική και αρμονία, να γίνει διάσημος πρώτος χορευτής στα μπαλέτα Κίροφ, να ζήσει εξόριστος από τη Ρωσία για 28 χρόνια, να βιώσει μεγάλους έρωτες και τελικά να αρρωστήσει από τον ιό του Aids.

Ο τίτλος της ταινίας είναι «The White Crow» και στο ρόλο του Ρούντολφ Νουρέγιεφ θα δούμε έναν άλλον πολύ ταλαντούχο χορευτή, τον Ολέγκ Ιβένκο. Ο Ιβένκο προέρχεται από το κλασικό χορό του Καζακστάν. Τα γυρίσματα μόλις ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Ρωσία και στη Γαλλία, χώρες που συνδέθηκαν στενά με την πορεία του Νουρέγιεφ, όπως επίσης στην Κροατία και τη Σερβία. Ανάμεσα στους ηθοποιούς της ταινίας θα συναντήσουμε πολλούς ακόμα χαρισματικούς χορευτές αλλά και την Αντέλ Εξαρχόπουλος, τον Ραφαέλ Περσονάζ και τον ίδιο τον Ρέιφ Φάινς.

 

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_documentary_festival «Με τα μάτια ανοιχτά» στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ 4 μέρες, 15 ντοκιμαντέρ, 3 μεγάλες κατηγορίες, 2 μονόωρα Case Study, ένα μοναδικό MasterClass με τον Niels Pagh Andersen. Main_slider Ο Μπιλ Μάρεϊ απαγγέλλει ποίημα για σκύλους, συνοδεία Μπαχ Ο διάσημος ηθοποιός εξέπληξε τους πάντες μ΄αυτήν του την κίνηση. Main_slider Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2018 Κυριαχούν το «Τελευταίο Σημείωμα», ο «Γιος της Σοφίας» και η «Πολυξένη». Main_touch_of_an_angel Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου εκτός... συνόρων Στον κινηματογράφο Τριανόν από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου. Main_slider Στο Ιδρυμα Κακογιάννης θα γίνει της...Κορέας Από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου. Main_slider Ο Ντάνι Μπόιλ είναι ο σκηνοθέτης του νέου «Τζέιμς Μποντ» Το σενάριο της ταινίας έχει αναλάβει ο Τζον Χοτζ.
#load_content_with_ajax