ΤΡΙΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Κινηματογράφος | Νέα

Ελεύθερα στο youtube η ταινία «Έτερος εγώ» που είχε αποσυρθεί 10 Ιανουαρίου 2018

Την ανέβασε ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Το ελληνικό θρίλερ του Σωτήρη Τσαφούλια «Έτερος Εγώ», που αποσύρθηκε στις αρχές του 2017 από τις κινηματογραφικές αίθουσες εξαιτίας των δολοφονικών επιθέσεων εναντίον οδηγών ταξί, ανέβηκε από τον ίδιο τον σκηνοθέτη στον λογαριασμό του στο YouTube για να το παρακολουθήσουν όσοι δεν πρόλαβαν τότε να το δουν στους κινηματογράφους.

Η ανακοίνωση που είχε κάνει ο σκηνοθέτης όταν απέσυρε την ταινία είχε ως εξής:
«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Κηφισιά. Την προηγούμενή εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολούθησε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.
Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν, και να παραδώσω ότι υλικό υπήρχε από την συγκεκριμένη εκδήλωση προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 07ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.
Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεση της με το δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο Έτερος Εγώ, λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Σωτήρης Τσαφούλιας»

Στην ταινία, στην Αθήνα του 2015 γίνονται πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, τα αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης, καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, οι φίλιοι αριθμοί του Πυθαγόρα, κι ένας καθηγητής μαθηματικών. Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;
Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ

Tospirto Team

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_unnamed_(3) «Άρωμα» από το φεστιβάλ του Ρότερναμ στην Αθήνα Από τις 26 έως τις 28 Ιανουαρίου στον Δαναό. Main_slider Δύο νέα μέλη στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου O Κωνσταντίνος Δήμος και ο Αργύρης Θέου. Main_daniel-day-lewis-is-the-first-man-to-win-three-best-actor-awards Στην Αθήνα με την «Αόρατη Κλωστή» του ο Ντάνιελ Ντέι Λούις Ολα τα έσοδα της πρεμιέρας θα διατεθούν στο Πρότυπο Κέντρο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Main_slider Ένα μινιμαλιστικό «πανκ» φιλμικό υβρίδιο στην Στέγη Με την καλύτερη ταινία του 2017 ανοίγει το «Flix it στη Στέγη». Main_288_sow_dtlra_rev_f_t_final_r709_grd.088055 Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο δίνει μορφή στο... νερό Η ταινία βραβεύτηκε στις Χρυσές Σφαίρες. Main_faithfull Σπουδαία ονόματα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Κλείνει τα 20 του χρόνια και το γιορτάζει!
#load_content_with_ajax