ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Κινηματογράφος | Νέα

Πρόεδρος της φετινής Μόστρας ο Ντελ Τόρο 13 Φεβρουαρίου 2018

Είχε τιμηθεί με τον Χρυσό Λέοντα πέρυσι για τη «Μορφή του Νερού»

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, που είχε τιμηθεί με τον Χρυσό Λέοντα στη Μόστρα της Bενετίας πέρυσι για τη «Μορφή του Νερού», θα είναι πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής της 75ης διοργάνωσης που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η απόφαση ελήφθη από το συμβούλιο διοίκησης της Μπιενάλε της Βενετίας, της οποίας η Μόστρα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα, έπειτα από πρόταση του διευθυντή του φεστιβάλ Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

«Το να είμαι πρόεδρος της Μόστρας είναι μια τεράστια τιμή και μια ευθύνη που αποδέχομαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη», δήλωσε ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, 53 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε. «Η Μόστρα της Βενετίας είναι ένα παράθυρο στον παγκόσμιο κινηματογράφο και μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε τη δύναμη και τη σημασία της για τον πολιτισμό», πρόσθεσε.

Για τον Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, «ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είναι η γενναιοδωρία προσωποποιημένη, η αγάπη για τον κινηματογράφο που δεν κοιτάζει μόνο προς το παρελθόν, το πάθος για τον κινηματογράφο που μπορεί ταυτόχρονα να συγκινεί και να σε κάνει να σκέπτεσαι».

Η 75η Μόστρα της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί στο διάσημο νησάκι Λίντο από τις 29 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Tospirto Team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_03_the_cleaners 10 events του 20ού ΦΝΘ που δεν πρέπει κανείς να χάσει Από τις 2 έως τις 11 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Main_women_on_the_verge_of_a_nervous_breakdown_1_ Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης στη Στέγη Αλμοδόβαρ, γυναίκες του ελληνικού σινεμά και πάρτι. Main_garyoldman708 Βραβεία Bafta: Γκάρι Όλντμαν και Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές Απονεμήθηκαν τα βρετανικά βραβεία κινηματογράφου. Main_slider Τα μυστικά του Ολύμπου Το ελληνικό ντοκιμαντέρ, «Όλυμπος: Τέσσερα μονοπάτια για να φτάσεις τους θεούς», του Νίκου Ντουρλιού, προβάλλεται για λίγα σαββατοκύριακα αποκλειστικά στο «Ιντεάλ». Main_europi_to_oneiro_1 Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ του 20ου φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές. Main_normal_002 Προβολή της ταινίας του Αϊ Γουέι Γουέι για φιλανθρωπικό σκοπό Τη Δευτέρα 12/2 στον κινηματογράφο «Ααβόρα».
#load_content_with_ajax