ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017
Γνώμες

Το φιλί που σκοτώνει (το καλό γούστο) 18 Μαΐου 2017

Η Μπελούτσι είναι και σε μια ηλικία που τα δημόσια παθιασμένα φιλιά στο στόμα περισσότερο εκθέτουν, παρά επιβεβαιώνουν την εικόνα που είχες χτίσει τα περασμένα χρόνια.

Τελικά, τα τελευταία χρόνια, η Μόνικα Μπελούτσι σταδιοδρομεί περισσότερο με την ιδιότητα της… εκθαμβωτικής, παρά με εκείνη την ηθοποιού. Ετσι φιγουράρει το όνομά της και στον ελληνικό Τύπο (και στο Internet) μετά την πρόσφατη εμφάνισή της στην έναρξη του Φεστιβάλ Καννών: «Η εκθαμβωτική Μόνικα Μπελούτσι».

Η οποία εκθαμβωτική έχει προκαλέσει τον διεθνή θαυμασμό όχι μόνο για την εκθαμβωτική, μεσογειακών προδιαγραφών καλλονή της, αλλά και για το παθιασμένο, έγραψαν, φιλί που έδωσε στον συμπαρουσιαστή της τον Γάλλο κωμικό Alex Lutz κατά τη διάρκεια ενός σκετς.
Συγγνώμη που θα σας το χαλάσω, αλλά εγώ (και δεν έχω αποφοιτήσει από τις καλόγριες) το παθιασμένο το είδα εξαιρετικά ωμό και αγοραίο - για να μην χρησιμοποιήσω και τη λέξη του συρμού, σεξιστικό. Το εξέλαβα ως ένα… event επενδυμένο με τη χυδαιότητα που έχει το ψεύτικο, ένα δηλαδή φιλί που δε δίνεται επειδή το θέλεις αλλά επειδή πρέπει να παίξεις τον (άχαρο ενίοτε) ρόλο που σου έχουν αναθέσει. Εχω δε την αίσθηση πως η Μπελούτσι δεν τον έπαιξε καλά τον ρόλο. Δεν ήταν αισθησιακό το φλερτ της, ήταν άχαρο (μέσα στη βιαιότητά του). Για να το πω κι αλλιώς: όσο και αν μου αρέσει η θεά Μόνικα (γιατί μου αρέσει) δε θα ήθελα να είμαι εγώ εκείνος στον οποίο θα έδινε ένα τέτοιο φιλί. Θα προτιμούσα ένα φιλάκι στο μάγουλο. Για να έχω την αίσθηση του δέρματος και των χειλιών της. Και λίγο από το άρωμά της, στο δέρμα μου. Νομίζω πως και εκείνη θα ένιωθε πιο άνετα με ένα τέτοιου είδους φιλί. Βρίσκεται, εξάλλου, σε μια ηλικία που τα δημόσια παθιασμένα φιλιά στο στόμα περισσότερο εκθέτουν, παρά επιβεβαιώνουν την εικόνα που είχες χτίσει τα περασμένα χρόνια.
Δεν είναι, νομίζω, μια συντηρητική άποψη, είναι μια παρατήρηση βγαλμένη από τη ζωή: ανάμεσα στην εκθαμβωτική 50αρα (η Μπελούτσι είναι 52) και την εκθαμβωτική 40αρα, συνήθως κερδίζει η δεύτερη. Γιατί έτσι πρέπει. Γιατί είναι η σειρά της. Γιατί η 50αρα περνά σε άλλο στίβο. Εκείνη μπορεί να κερδίσει τον θαυμασμό π.χ. για το πόσο καλά διατηρείται.

Αυτά, και ελπίζω να μην μας διαβάζει η Μόνικα γιατί δεν θέλω να τη στεναχωρήσω. Γιατί, αλήθεια μου αρέσει!

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_odysex_b1 Τελικά, πόσα σίγμα θέλει ο… Οδυσσέας; Στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα η επική «Οδύσεια» του Νίκου Καζαντζάκη έγινε αφορμή για να ξεσκεπαστεί η ημιμάθεια μας. Main_20170513-eurovision-portogalia205539-1021x580 Πραγματικό συναίσθημα vs «This is love» Οι εθνικές φιλίες και οι πολιτικές σχέσεις είχαν και πάλι ισχυρό λόγο, όμως τον κανόνα επιβεβαίωσε η εξαίρεση. Main_imagehandler Οι «γοργόνοι» της ελληνικής συμμετοχής και το… μήνυμα Λίγες ώρες πριν τον τελικό της Γιουροβίζιον κι ενώ ελπίζουμε η Ελλάδα να πάρει μια καλή θέση δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε τι θέλει να πει ο Φωκάς Ευαγγελινός με αυτό το τουρλουμπούκι που έχει χορογραφήσει. Main_097311a795fe02a9fefaac110c4f600d_xl Η Demy, η EBU και το κλαρίνο των Αλκμάν Πόσες ευκαιρίες έχει η σύγχρονη ελληνική παραγωγή να βγει εκτός δικών μας συνόρων; Main_slider Περιμένοντας το θάνατό σου Γιατί ο θάνατος στην Ελλάδα πουλάει... πολύ
#load_content_with_ajax