ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Γνώμες

Γιατί μας χαλάει το Nammos και η Νεφελοκοκκυγία του; 29 Ιουλίου 2017

Σαφώς και μας αφορά αυτό το "μεγάλο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού". Μόνο που δεν ξέρω αν είναι καλλιτεχνικό το ενδιαφέρον.

Για να πω την αλήθεια την ζήλεψα αυτήν τη φάση με τον Ρέμο και τα εκατομμύρια στην Ψαρού. Πλάκα θα είχε να βρισκόμουν κι εγώ εκεί, στην μακρινή «άλλη Ελλάδα» της Ψαρού, με τα δεκαχίλιαρα της, τις σαμπάνιες της, τα πούρα της, τα ωραία της. Άραβες κροίσοι λέει. Και Λιβανέζοι, και Ισραηλινοί και δικοί μας φραγκάτοι βέβαια (κάτι με Βουτσά στο «Ο Εμίρης κι ο Κακομοίρης» μου έρχεται στο νου). Ολο το «συναυλιακό κοινό» του αγαπημένου βάρδου, σε άψογη καλοκαιρινή διάθεση παραλιακής και κάτι παραπάνω. Και βέβαια εμείς οι συντάκτες του «ποιοτικού» τα προσπερνάμε αυτά τα «μεγάλα μουσικά γεγονότα του καλοκαιριού» σαν δευτερεύοντα, σαν να μην μας αφορούν καθόλου.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι κουτσομπολίστικες στήλες και το οικονομικό ρεπορτάζ το οποίο καταγράφει: τόσο οι εισπράξεις, τόσο το ΦΠΑ τόσο η σαμπάνια, τα πάντα όλα νόμιμα . Οπότε τι λόγος μας πέφτει εμάς; Γιατί μας χαλάει το Nammos και η Νεφελοκοκκυγία του; Μια σκέψη κάνω απλώς (και δέχομαι απόψεις)...

Αν θεωρήσουμε ότι το τραγούδι, αλλά και ο τρόπος που εκφέρεται είναι ένας πιστός καθρέφτης της εκάστοτε κοινωνίας τότε το συγκεκριμένο καθρέφτισμα, εμένα προσωπικά μου φέρνει ναυτία. Λόγω κακογουστιάς. Και ακραίας- μην πω χυδαίας- έκφρασης νεοπλουτισμού. Και μη μου πει κανείς «μα γιατί, έχει ωραία φωνή ο Ρέμος» (για τον Ραματζότι δεν το συζητάμε) «ποιο είναι το πρόβλημα σου»; Mα εγώ δε σας μίλησα περί φωνής η ρεπερτορίου (δηλαδή αν τραγουδούσε Χατζιδάκι θα είχε διαφορά;). Mιλάω για όλο το «πακέτο» "Nammos" και Ρέμος. Εκείνο που έχει βρει στην Μύκονο τη νέα του πατρίδα. Το ακραία εκτός τόπου και χρόνου, το καλά θωρακισμένο μέσα στις off shore του ή στο πορτοφόλι του μπαμπά του. Το πάντα έτοιμο να λατρέψει το είδωλο του και να του τα ακουμπήσει (άμα λάχει) καίγοντας επιδεικτικά 500αρικα στην φλόγα ενός χρυσού Cartie (δεν ξέρω αν έγινε, αλλά θα μπορούσε). Αυτό το καθρέφτισμα δεν είναι ωραίο ρε παιδιά. Δεν είναι το καλύτερό μας προφίλ. Και ό,τι και να μου πείτε περί νομιμότητας, ακριβής παραγωγής (φωτισμοί, ήχος κλπ) ή καλού τραγουδιστή τα ακούω βερεσέ. Τόση νεοπλουτίλα δεν αντέχεται. Καλύπτει τα πάντα.

ΥΓ: Σαφώς και μας αφορά αυτό το "μεγάλο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού". Μόνο που δεν ξέρω αν είναι καλλιτεχνικό το ενδιαφέρον.

Χάρη Ποντίδα

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_monika-cover Στάλα… δηλητηρίου για το νέο τραγούδι της Monika «Χάλια» «τρισάθλιο» «αυτό δεν λέγεται τραγούδι»: χαρακτηρισμοί αφιλτράριστοι, κακεντρεχείς από ανθρώπους του χώρου. Main_20108171_2310898529135305_4756879498251064057_n Ο Λεωνίδας και οι working class... heroes Tελικά ο Λεωνίδας μού φέρνει στο μυαλό εκείνο τον Έλληνα που τώρα μάθαμε να ξεχωρίζουμε και να εκτιμάμε. Main_139468918_1426527387 Παραδοσιακά… δυσλειτουργικοί και στην Κνωσσό Εχω κι εγώ στηθεί αρκετές ώρες στην ουρά για να μπω σε αξιοθέατα και σε μουσεία στη Γερμανία, στη Σουηδία, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ… Main_slider Όταν εμείς, οι Λιλιπούτειοι, τα βάζουμε με τους Γκιούλιβερ της πνευματικής μας ζωής Ο σεβασμός που... (ξε)χάσαμε. Main_87418665 Μήπως είσαι το «χούφταλο» του clubbing; Άλλο και τούτο πάλι! Νέα έρευνα αποκαλύπτει σε ποια ηλικία πρέπει να κόψουμε… το κλάμπινγκ.
#load_content_with_ajax