ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Γνώμες

Ο αετός πεθαίνει... φλαμπέ! 25 Απριλίου 2017

Το… φιλόμουσο κοινό εξακολουθεί να γεμίζει τα κέντρα που εμφανίζεται ο Σφακιανάκης και να τον χειροκροτεί αντί να του γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη.

«Εγώ ψήφισα τη Χρυσή Αυγή γιατί, δυστυχώς, αυτά τα παιδιά από τον Κολωνό, τα Πετράλωνα, το Πέραμα είναι καλύτεροι από όλους αυτούς τους γραβατωμένους οι οποίοι με το γάντι σφάζουν κοινωνίες ολόκληρες. Προτιμώ τον Λαγό με τη μουστάκα και τα μπράτσα από τον Σαμαρά» και «Φασισμός η “Χρυσή Αυγή”; Αγγελούδια είναι μπροστά σε αυτούς. Μπροστά στους φασίστες που κυβερνούν»  και «Ομοφυλόφιλοι γίνονται μέσα από το lifestyle, δεν γεννιούνται. Δεν είναι φυσιολογικό. Υπάρχει το φυσιολογικό και το παρά φύσιν», και «Το κόλπο είναι στημένο και έρχονται ορδές ανθρώπων οι οποίοι ''βιάζουν'' την πατρίδα μας. Δεν είναι πρόσφυγες! Είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επιτέθηκε καμία άλλη χώρα, έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλεμο».

Μετά, λοιπόν, από αυτές τις δηλώσεις η σημαία με το φλεγόμενο πτηνό της χούντας ήρθε ως ιδανικό αξεσουάρ στο σκηνικό που φιλοξενεί τον Νότη Σφακιανάκη. Στην πρεμιέρα του στη Θεσσαλονίκη παρέα νεαρών ανήρτησε το «σύμβολο» επιβεβαιώνοντας πως αν «ο αετός πεθαίνει στον αέρα ελεύθερος και δυνατός», τα δικά τους πουλιά νιώθουν πιο άνετα στην φλαμπέ εκδοχή των συνταγματαρχών.

Δε ρωτώ τι άποψη είχε ο αοιδός για το συμβάν, έχει φροντίσει να τελευταία χρόνια να μας κάνει γνωστή την ιδεολογία του με συνεντεύξεις και δηλώσεις που σοκάρουν και τρομάζουν. Εκείνο, όμως, που εμένα με σοκάρει και με τρομάζει περισσότερο είναι πως αν και ο Σφακιανάκης βροντοφωνάζει ποιος είναι, το… φιλόμουσο κοινό (και δεν αναφέρομαι μόνο σε ακραίες περιπτώσεις σαν τους μάγκες με τη σημαία) εξακολουθεί να γεμίζει τα κέντρα που εμφανίζεται και να τον χειροκροτεί αντί να του γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη.

«Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν», είχε δηλώσει η Δέσποινα Βανδή όταν το 2013 είχε σπάσει τη συνεργασία τους ενοχλημένη από τις απόψεις του. Τα είχε πει όλα, και με τα λόγια και με την πράξη της, την αποχώρησή της δηλαδή από τη σκηνή «Εναστρον» που θα φιλοξενούσε τις κοινές εμφανίσεις τους. Το θυμίζω, γιατί αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_orig_tv_dumped1 Η LGBT επανάσταση της τηλεόρασης Είμαστε όλοι ίσοι, έχουμε όλοι ίδια δικαιώματα στη δημιουργία, στη χαρά, στην ευτυχία. Main_%ce%9c%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b7_%ce%96%cf%85%ce%b3%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b7_%c2%a9_angelos_giotopoulos Documenta 14, η… αίρεση που μας δίχασε! Μερικές σκέψεις για ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός που όμως κατάφερε να μας χωρίσει σε στρατόπεδα. Ποιος είπε πως η τέχνη ενώνει και παρηγορεί; Main_slider Διαφορετικές πλευρές ρατσισμού με αφορμή μία διαφήμιση Μερικές σκέψεις πάνω στις «διαφορετικές κουλτούρες που ενώνονται με αρμονία» (ή όχι;) με αφορμή μία διαφήμιση. Main_mikrof33-682x384 Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς Ένα σχόλιο για τον αγγελικά πλασμένο χώρο των δημιουργών. Main_slider Επιστρέφει ο πολιτικός στίχος; Το τραγούδι σήμερα, μπορεί πλέον να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Έτσι ως όφειλε να κάνει από καιρό.
#load_content_with_ajax