Γνώμες

Μια κυρία στα μπουζούκια 14 Νοεμβρίου 2017

Η Καλογρίδη είναι και πάλι διάσημη, όχι ως ηθοποιός, όπως δηλαδή είχε γίνει γνωστή όταν ξεκίνησε, αλλά ως μια εκκεντρική, κάπως παράξενη και πολύ αστεία μέσα στην αφασία της μεγαλοκυρία.

Η Νατάσα Καλογρίδη είχε ξεκινήσει μια χαρά, με το Εθνικό Θέατρο, με το Θέατρο Πόρτα, με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με την «Τυφλόμυγα»… Οσο βεβαίως περνούσε ο χρόνο τόσο νέρωνε το κρασί της, για να φτάσει έτσι από την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλέους (1988) στις «Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» (2013) και από τις «Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» στο «Dancing with the stars 3» (ως διαγωνιζόμενη) και εσχάτως στο «Nomads». 

Για δες όμως η τηλεόραση! Μπορεί το όνομά Καλογρίδη να ήταν ξεχασμένο, αλλά το «Nomads» το έφερε και πάλι στην επικαιρότητα. Βοήθησε και η ίδια με τις χαριτωμένες εκκεντρικότητές της και με τις μεταμφιέσεις της, όμως είναι κυρίως η δύναμη της μικρής οθόνης που δούλεψε, όπως έχουμε δει να κάνει και σε άλλες ναυαγισμένες περιπτώσεις. Μόνο που δίπλα στα καλά της έχει και ένα μεγάλο κακό αυτή η τηλεόραση: μπορεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε όποιον «έκαψε» την πρώτη, ενίοτε όμως (ή συνήθως;) ισοπεδώνει και εξαφανίζει αυτά που είχες κάνει, αυτό που ήσουν και σε επανασυστήνει σε έναν ρόλο που δεν σε τιμά απαραιτήτως, στο ρόλο του διασκεδαστή των μαζών.

Η Καλογρίδη είναι και πάλι διάσημη, όχι ως ηθοποιός, όπως δηλαδή είχε γίνει γνωστή όταν ξεκίνησε, αλλά ως μια εκκεντρική, κάπως παράξενη και πολύ αστεία μέσα στην αφασία της μεγαλοκυρία. Δεν ήταν αυτό. Αυτό κατήντησε, αυτό πουλάει τώρα στα media για να υπάρχει. Χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα μετά την έξοδό της από το παιχνίδι: «Στα μπουζούκια με ροζ μαλλί η Νατάσα Καλογρίδη». Γιατί στην Ελλάδα όλα στα μπουζούκια καταλήγουν. Ακόμα και οι καλοαναθρεμμένες Νατάσες που πιθανώς στην απόγνωση τής ακύρωσης που έζησαν όταν ως καλλιτέχνες σταμάτησαν να ακούγοντας, πουλώντας την ψυχή τους στη μικρή οθόνη ονειρεύτηκαν και πάλι τη μεγάλη καριέρα. Για να βρεθούν όμως να σταδιοδρομούν ως μπουζουκόβιες ριαλιτατζούδες.

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_slider Ψευτό… Black Friday; Και το ταμείο(ν) παραμένει μείον, σε έναν κόσμο που παραπέμπει σε θέατρο του παραλόγου. Main_7a81b29d8ddd253664e48c84a7428f3e Γιατι τα ραδιόφωνα παίζουν τα ίδια και τα ίδια; Η μουσική βουίζει από παντού- αλλά σίγουρα όχι μέσα από τα «βαλσαμωμένα» ραδιοκύματα. Main_original_slider Εξακολουθεί να είναι καλός ηθοποιός ο Κέβιν Σπέισι; Μπορεί η τέχνη να είναι σαν μία οποιαδήποτε πράξη που αποσυνδέεται εύκολα από τον δημιουργό της; Main_header3-stranger-things-80s-movies Γιατί το Stranger Things είναι μια σειρά που αρέσει σε όλους; Το Stranger Things έχει έρθει να μας θυμίσει πως τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή είναι αυτά που νιώθουμε. Main_zouganelis-7-93-893-502-1510650015 Τέσσερα σποτάκια για τη σεξουαλική παρενόχληση - Και το μήνυμα ποιο είναι; Ποια είναι η πρόταση πέρα από ένα τηλεφώνημα για ψυχολογική στήριξη και για νομικές συμβουλές; Main_gettyimages-453093110_nick_cave_1000-920x584 Ο Cave, οι θαυμαστές του και η... Ελλάδα Για να δούμε τι θα γίνει και στις 16 Νοεμβρίου στο Ταε Κβοντό...
#load_content_with_ajax