ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Γνώμες

Μια κυρία στα μπουζούκια 14 Νοεμβρίου 2017

Η Καλογρίδη είναι και πάλι διάσημη, όχι ως ηθοποιός, όπως δηλαδή είχε γίνει γνωστή όταν ξεκίνησε, αλλά ως μια εκκεντρική, κάπως παράξενη και πολύ αστεία μέσα στην αφασία της μεγαλοκυρία.

Η Νατάσα Καλογρίδη είχε ξεκινήσει μια χαρά, με το Εθνικό Θέατρο, με το Θέατρο Πόρτα, με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με την «Τυφλόμυγα»… Οσο βεβαίως περνούσε ο χρόνο τόσο νέρωνε το κρασί της, για να φτάσει έτσι από την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλέους (1988) στις «Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» (2013) και από τις «Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» στο «Dancing with the stars 3» (ως διαγωνιζόμενη) και εσχάτως στο «Nomads». 

Για δες όμως η τηλεόραση! Μπορεί το όνομά Καλογρίδη να ήταν ξεχασμένο, αλλά το «Nomads» το έφερε και πάλι στην επικαιρότητα. Βοήθησε και η ίδια με τις χαριτωμένες εκκεντρικότητές της και με τις μεταμφιέσεις της, όμως είναι κυρίως η δύναμη της μικρής οθόνης που δούλεψε, όπως έχουμε δει να κάνει και σε άλλες ναυαγισμένες περιπτώσεις. Μόνο που δίπλα στα καλά της έχει και ένα μεγάλο κακό αυτή η τηλεόραση: μπορεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε όποιον «έκαψε» την πρώτη, ενίοτε όμως (ή συνήθως;) ισοπεδώνει και εξαφανίζει αυτά που είχες κάνει, αυτό που ήσουν και σε επανασυστήνει σε έναν ρόλο που δεν σε τιμά απαραιτήτως, στο ρόλο του διασκεδαστή των μαζών.

Η Καλογρίδη είναι και πάλι διάσημη, όχι ως ηθοποιός, όπως δηλαδή είχε γίνει γνωστή όταν ξεκίνησε, αλλά ως μια εκκεντρική, κάπως παράξενη και πολύ αστεία μέσα στην αφασία της μεγαλοκυρία. Δεν ήταν αυτό. Αυτό κατήντησε, αυτό πουλάει τώρα στα media για να υπάρχει. Χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα μετά την έξοδό της από το παιχνίδι: «Στα μπουζούκια με ροζ μαλλί η Νατάσα Καλογρίδη». Γιατί στην Ελλάδα όλα στα μπουζούκια καταλήγουν. Ακόμα και οι καλοαναθρεμμένες Νατάσες που πιθανώς στην απόγνωση τής ακύρωσης που έζησαν όταν ως καλλιτέχνες σταμάτησαν να ακούγοντας, πουλώντας την ψυχή τους στη μικρή οθόνη ονειρεύτηκαν και πάλι τη μεγάλη καριέρα. Για να βρεθούν όμως να σταδιοδρομούν ως μπουζουκόβιες ριαλιτατζούδες.

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_holly-570 Δεν υπάρχει πολιτισμός, αν δεν είναι για όλους! H διερμηνέας της νοηματικής που σε συναυλία του Eminem είχε αναλάβει να μεταφέρει στους κωφούς παριστάμενους τα λόγια των τραγουδιών έγινε viral. Main_slider Εθνικισμός μετά... μουσικής Οι εθνικιστικές κορώνες έχουν βρει σήμερα ευήκοα ώτα. Main_unnamed Κάντο όπως… οι Τούρκοι! Ποια ήταν η διαφορά των τουρκικών από τους αντίστοιχους ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους; Main_slider Η διεθνής «έκρηξη» της τηλεόρασης Ο «βομβαρδισμός» μας από δεκάδες νέες σειρές, με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών, είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα. Ποιο άραγε μπορεί να είναι το μέλλον της εντυπωσιακά ακμαίας αυτή τη στιγμή μικρής οθόνης; Θα καταφέρει να κρατήσει το υψηλό επίπεδο ή θα αναγκαστεί, για λό... Main_slider Αρχαιολογικά παράλογα Ποια κυβέρνηση θα σταματήσει να παίζει παιχνίδια και θα ασχοληθεί σοβαρά με ένα θέμα κεφαλαιώδες για την εικόνα που παρουσιάζει η χώρα σε όλο τον κόσμο; Main_slider Επιχορηγήσεις και τρύπιες... τσέπες! Πήξαμε στις χορευτικές κυρίως, αλλά και στις θεατρικές παραστάσεις που θα παιχτούν για λίγο, για πολύ λίγο, για ελάχιστες μέρες.
#load_content_with_ajax