ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Γνώμες

Μια κυρία στα μπουζούκια 14 Νοεμβρίου 2017

Η Καλογρίδη είναι και πάλι διάσημη, όχι ως ηθοποιός, όπως δηλαδή είχε γίνει γνωστή όταν ξεκίνησε, αλλά ως μια εκκεντρική, κάπως παράξενη και πολύ αστεία μέσα στην αφασία της μεγαλοκυρία.

Η Νατάσα Καλογρίδη είχε ξεκινήσει μια χαρά, με το Εθνικό Θέατρο, με το Θέατρο Πόρτα, με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με την «Τυφλόμυγα»… Οσο βεβαίως περνούσε ο χρόνο τόσο νέρωνε το κρασί της, για να φτάσει έτσι από την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλέους (1988) στις «Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» (2013) και από τις «Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» στο «Dancing with the stars 3» (ως διαγωνιζόμενη) και εσχάτως στο «Nomads». 

Για δες όμως η τηλεόραση! Μπορεί το όνομά Καλογρίδη να ήταν ξεχασμένο, αλλά το «Nomads» το έφερε και πάλι στην επικαιρότητα. Βοήθησε και η ίδια με τις χαριτωμένες εκκεντρικότητές της και με τις μεταμφιέσεις της, όμως είναι κυρίως η δύναμη της μικρής οθόνης που δούλεψε, όπως έχουμε δει να κάνει και σε άλλες ναυαγισμένες περιπτώσεις. Μόνο που δίπλα στα καλά της έχει και ένα μεγάλο κακό αυτή η τηλεόραση: μπορεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε όποιον «έκαψε» την πρώτη, ενίοτε όμως (ή συνήθως;) ισοπεδώνει και εξαφανίζει αυτά που είχες κάνει, αυτό που ήσουν και σε επανασυστήνει σε έναν ρόλο που δεν σε τιμά απαραιτήτως, στο ρόλο του διασκεδαστή των μαζών.

Η Καλογρίδη είναι και πάλι διάσημη, όχι ως ηθοποιός, όπως δηλαδή είχε γίνει γνωστή όταν ξεκίνησε, αλλά ως μια εκκεντρική, κάπως παράξενη και πολύ αστεία μέσα στην αφασία της μεγαλοκυρία. Δεν ήταν αυτό. Αυτό κατήντησε, αυτό πουλάει τώρα στα media για να υπάρχει. Χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα μετά την έξοδό της από το παιχνίδι: «Στα μπουζούκια με ροζ μαλλί η Νατάσα Καλογρίδη». Γιατί στην Ελλάδα όλα στα μπουζούκια καταλήγουν. Ακόμα και οι καλοαναθρεμμένες Νατάσες που πιθανώς στην απόγνωση τής ακύρωσης που έζησαν όταν ως καλλιτέχνες σταμάτησαν να ακούγοντας, πουλώντας την ψυχή τους στη μικρή οθόνη ονειρεύτηκαν και πάλι τη μεγάλη καριέρα. Για να βρεθούν όμως να σταδιοδρομούν ως μπουζουκόβιες ριαλιτατζούδες.

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_slider Πόσες παραποιήσεις επιτρέπονται τελικά στο όνομα της μυθοπλασίας; Δολοφονώντας (ξανά) τον Βερσάτσε Main_carmen Τεμαχίζοντας την Κάρμεν Το έργο τέχνης το σεβόμαστε γι' αυτό που είναι κι όχι για αυτό που θα θέλαμε να είναι. Main_slider Ηθοποιοί… για σφαλιάρες Τι πετάει; Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, υποθέτω. Κρίμα! Και περαστικά τους! Main_stranger-things-2-cast Μικρές ηλικίες, μεγάλες ερμηνείες... εξωτερικού Τι συμβαίνει όμως στην Ελλάδα; Main_07_drasi_irodio005-960x640 Εχει και το ΚΑΣ τα δίκια του Καλύτερο να… προσέχουμε για να έχουμε, ακόμα και αν αυτό έχει το κόστος του. Main_slider Η μικρή... πονηριά της Κατρίν Ντενέβ Μπορεί να μπερδέψεις το φλερτ, έστω το άκομψο, με την χερούκλα που απλώνεται πάνω σου;
#load_content_with_ajax