Γνώμες

Μια κυρία στα μπουζούκια 14 Νοεμβρίου 2017

Η Καλογρίδη είναι και πάλι διάσημη, όχι ως ηθοποιός, όπως δηλαδή είχε γίνει γνωστή όταν ξεκίνησε, αλλά ως μια εκκεντρική, κάπως παράξενη και πολύ αστεία μέσα στην αφασία της μεγαλοκυρία.

Η Νατάσα Καλογρίδη είχε ξεκινήσει μια χαρά, με το Εθνικό Θέατρο, με το Θέατρο Πόρτα, με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με την «Τυφλόμυγα»… Οσο βεβαίως περνούσε ο χρόνο τόσο νέρωνε το κρασί της, για να φτάσει έτσι από την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλέους (1988) στις «Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» (2013) και από τις «Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» στο «Dancing with the stars 3» (ως διαγωνιζόμενη) και εσχάτως στο «Nomads». 

Για δες όμως η τηλεόραση! Μπορεί το όνομά Καλογρίδη να ήταν ξεχασμένο, αλλά το «Nomads» το έφερε και πάλι στην επικαιρότητα. Βοήθησε και η ίδια με τις χαριτωμένες εκκεντρικότητές της και με τις μεταμφιέσεις της, όμως είναι κυρίως η δύναμη της μικρής οθόνης που δούλεψε, όπως έχουμε δει να κάνει και σε άλλες ναυαγισμένες περιπτώσεις. Μόνο που δίπλα στα καλά της έχει και ένα μεγάλο κακό αυτή η τηλεόραση: μπορεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε όποιον «έκαψε» την πρώτη, ενίοτε όμως (ή συνήθως;) ισοπεδώνει και εξαφανίζει αυτά που είχες κάνει, αυτό που ήσουν και σε επανασυστήνει σε έναν ρόλο που δεν σε τιμά απαραιτήτως, στο ρόλο του διασκεδαστή των μαζών.

Η Καλογρίδη είναι και πάλι διάσημη, όχι ως ηθοποιός, όπως δηλαδή είχε γίνει γνωστή όταν ξεκίνησε, αλλά ως μια εκκεντρική, κάπως παράξενη και πολύ αστεία μέσα στην αφασία της μεγαλοκυρία. Δεν ήταν αυτό. Αυτό κατήντησε, αυτό πουλάει τώρα στα media για να υπάρχει. Χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα μετά την έξοδό της από το παιχνίδι: «Στα μπουζούκια με ροζ μαλλί η Νατάσα Καλογρίδη». Γιατί στην Ελλάδα όλα στα μπουζούκια καταλήγουν. Ακόμα και οι καλοαναθρεμμένες Νατάσες που πιθανώς στην απόγνωση τής ακύρωσης που έζησαν όταν ως καλλιτέχνες σταμάτησαν να ακούγοντας, πουλώντας την ψυχή τους στη μικρή οθόνη ονειρεύτηκαν και πάλι τη μεγάλη καριέρα. Για να βρεθούν όμως να σταδιοδρομούν ως μπουζουκόβιες ριαλιτατζούδες.

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_slider Τραμπ καλεί Πετρέλη! Πέρυσι Βαλάντης, φέτος Πετρέλης. Τρέμω στην ιδέα του ποιος μπορεί να περιοδεύει του χρόνου τέτοιες μέρες στις ΗΠΑ. Main_slider Χαμένοι στον πληθωρισμό παραστάσεων Είναι δυνατόν ένας σκηνοθέτης να κάνει έξι παραστάσεις σε μία σεζόν και να είναι όλες καλές; Main_slider Κυβερνήτης… Μιράντα, ή η δύναμη της τηλεόρασης Η αναγνωρισιμότητα που σου χαρίζει μια τηλεοπτική επιτυχία μπορεί να είναι το διαβατήριο που θα ανοίγει όλες τις πόρτες, για όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Main_slider Η Νατάσσα και η άλλη (Νατάσσα) Περιπτώσεις σαν την Καλογρίδη, που ξεκινούν ως πρωταγωνίστριες, για να καταλήξουν να γίνονται τα ανέκδοτα της παρέας με τον τρόπο που εκθέτουν τη ζωή τους, προκαλούν μια θλίψη. Main_villagers_of_ioannina_city_vic_live_at_fuzz_club_15-11-2014_athens_(4) To κλαρίνο επιστρέφει πλήρως... απενοχοποιημένο Αν κάποτε το δημοτικό τραγούδι ήταν εξορισμένο στις παρυφές του «έθνικ» τώρα είναι και πάλι κοντά μας. Main_slider Η ηδονή του... Πένθους Θα ήταν ίσως πιο κομψό και πιο ανθρώπινο να στεκόμασταν με σιωπή μπροστά στην τραγική απώλεια ενός ανθρώπου.
#load_content_with_ajax