ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Γνώμες

Γιατί το βράδυ της 23ης Ιουνίου θα είναι το πιο καυτό του φετινού καλοκαιριού; 12 Μαρτίου 2018

Sting, Nick Cave και Animal Collective σε μία... βραδιά.

Τώρα που άνοιξε ο καιρός (και το ηθικό επίσης) βάζω γυαλί να δω τι γίνεται στο συναυλιακό χάρτη του καλοκαιριού - για να… «παίρνω» σιγά σιγά τα πάνω μου). Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά φέτος είναι μια γερή χρονιά μουσικά. To Rockwave μάς φέρνει τους Αrctic Monkeys (6 Iουλίου στοTerravibe), το Release τους UB40 και τους Thievery Corporation (1η Iουνίου, Πλατεία Νερού), το Φεστιβάλ Αθηνών τον Sting (22 και 23 Ιουνίου Ηρώδειο) το Eject τον πάντα καλοδεχούμενο- και ειδικά φέτος στον απόηχο ενός δυνατού comeback – Nick Cave (23 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού), ενώ το Summer Nostos Festival του ΚΠΣΝ εκτός από ανερχόμενα ονόματα όπως η νέο-folk Αφρο/Βρετανή Lianne La Havas (22/6) ή εμβληματικούς καλλιτέχνες, όπως ο John Cale των Velvet Underground (19/6) φέρνει και τους περίφημους Animal Collective (23/6) οι οποίοι θα παίζουν το ίδιο βράδυ λίγα μέτρα πιο κάτω από τον Κέιβ.
Όλος ο Ιούνιος (και οι αρχές Ιουλίου) φουλ στα ονόματα.

Αλλά το βράδυ της 23ης Ιουνίου είναι πραγματικά το πιο καυτό του καλοκαιριού: Sting στο Ηρώδειο, Νικ Κέιβ στην Πλατεία Νερού και Αnimal Collective στο ωραιότερο (συναυλιακό) πράσινο της Αθήνας, στο ΚΠΣΝ. Αν μετρήσουμε δε το «ελεύθερη είσοδος» του Summer Nostos, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πού θα έχει τράφικ εκείνο το βράδυ…

Χάρη Ποντίδα

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_slider Η Νατάσσα και η άλλη (Νατάσσα) Περιπτώσεις σαν την Καλογρίδη, που ξεκινούν ως πρωταγωνίστριες, για να καταλήξουν να γίνονται τα ανέκδοτα της παρέας με τον τρόπο που εκθέτουν τη ζωή τους, προκαλούν μια θλίψη. Main_villagers_of_ioannina_city_vic_live_at_fuzz_club_15-11-2014_athens_(4) To κλαρίνο επιστρέφει πλήρως... απενοχοποιημένο Αν κάποτε το δημοτικό τραγούδι ήταν εξορισμένο στις παρυφές του «έθνικ» τώρα είναι και πάλι κοντά μας. Main_slider Η ηδονή του... Πένθους Θα ήταν ίσως πιο κομψό και πιο ανθρώπινο να στεκόμασταν με σιωπή μπροστά στην τραγική απώλεια ενός ανθρώπου. Main_703 Η ΑΕΠΙ, τα 7 κακουργήματα και η… παράδοση του διχασμού Ο φάκελος ΑΕΠΙ πρέπει να δοθεί σε αναλυτή «κοινωνικής συμπεριφοράς» για να φτιάξει το «προφίλ» του σύγχρονου Ελληνα. Main_slider Στας Θήβας με 3 ευρώ! Με 3 ευρώ το άτομο μπαίνεις σ' ένα από τα πιο καλοστημένα μουσεία που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα. Main_unnamed_(1) Η Ελευθερία Πάτση και όλοι εκείνοι για τους οποίους θα μιλάμε αύριο Ένας σύντομος απολογισμός για την καλή «μαγιά» των ονομάτων του σύγχρονου τραγουδιού.
#load_content_with_ajax