ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Γνώμες

Γιατί το βράδυ της 23ης Ιουνίου θα είναι το πιο καυτό του φετινού καλοκαιριού; 12 Μαρτίου 2018

Sting, Nick Cave και Animal Collective σε μία... βραδιά.

Τώρα που άνοιξε ο καιρός (και το ηθικό επίσης) βάζω γυαλί να δω τι γίνεται στο συναυλιακό χάρτη του καλοκαιριού - για να… «παίρνω» σιγά σιγά τα πάνω μου). Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά φέτος είναι μια γερή χρονιά μουσικά. To Rockwave μάς φέρνει τους Αrctic Monkeys (6 Iουλίου στοTerravibe), το Release τους UB40 και τους Thievery Corporation (1η Iουνίου, Πλατεία Νερού), το Φεστιβάλ Αθηνών τον Sting (22 και 23 Ιουνίου Ηρώδειο) το Eject τον πάντα καλοδεχούμενο- και ειδικά φέτος στον απόηχο ενός δυνατού comeback – Nick Cave (23 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού), ενώ το Summer Nostos Festival του ΚΠΣΝ εκτός από ανερχόμενα ονόματα όπως η νέο-folk Αφρο/Βρετανή Lianne La Havas (22/6) ή εμβληματικούς καλλιτέχνες, όπως ο John Cale των Velvet Underground (19/6) φέρνει και τους περίφημους Animal Collective (23/6) οι οποίοι θα παίζουν το ίδιο βράδυ λίγα μέτρα πιο κάτω από τον Κέιβ.
Όλος ο Ιούνιος (και οι αρχές Ιουλίου) φουλ στα ονόματα.

Αλλά το βράδυ της 23ης Ιουνίου είναι πραγματικά το πιο καυτό του καλοκαιριού: Sting στο Ηρώδειο, Νικ Κέιβ στην Πλατεία Νερού και Αnimal Collective στο ωραιότερο (συναυλιακό) πράσινο της Αθήνας, στο ΚΠΣΝ. Αν μετρήσουμε δε το «ελεύθερη είσοδος» του Summer Nostos, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πού θα έχει τράφικ εκείνο το βράδυ…

Χάρη Ποντίδα

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_slider Η διεθνής «έκρηξη» της τηλεόρασης Ο «βομβαρδισμός» μας από δεκάδες νέες σειρές, με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών, είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα. Ποιο άραγε μπορεί να είναι το μέλλον της εντυπωσιακά ακμαίας αυτή τη στιγμή μικρής οθόνης; Θα καταφέρει να κρατήσει το υψηλό επίπεδο ή θα αναγκαστεί, για λό... Main_slider Αρχαιολογικά παράλογα Ποια κυβέρνηση θα σταματήσει να παίζει παιχνίδια και θα ασχοληθεί σοβαρά με ένα θέμα κεφαλαιώδες για την εικόνα που παρουσιάζει η χώρα σε όλο τον κόσμο; Main_slider Επιχορηγήσεις και τρύπιες... τσέπες! Πήξαμε στις χορευτικές κυρίως, αλλά και στις θεατρικές παραστάσεις που θα παιχτούν για λίγο, για πολύ λίγο, για ελάχιστες μέρες. Main_slider Κάννες χωρίς σέλφι γίνεται; Το πρώτο κόκκινο χαλί χωρίς... «αυτοφωτογραφίες». Main_q78aftikuj5luj01771n Γιουροβίζιον των (ποιοτικών) εκπτώσεων Εντυπωσιακά στησίματα, τεράστιες σκηνές πάνω στις οποίες η τεχνολογία κάνει θαύματα, αλλά το θαύμα της μουσικής απουσιάζει. Main_slider Τα θερινά σινεμά της νιότης μας Τα πρώτα θερινά εξακολουθούν να ανοίγουν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες. Είναι όλο και λιγότερα, αλλά επιμένουν και ανοίγουν.
#load_content_with_ajax