Γνώμες

Γιατί το βράδυ της 23ης Ιουνίου θα είναι το πιο καυτό του φετινού καλοκαιριού; 12 Μαρτίου 2018

Sting, Nick Cave και Animal Collective σε μία... βραδιά.

Τώρα που άνοιξε ο καιρός (και το ηθικό επίσης) βάζω γυαλί να δω τι γίνεται στο συναυλιακό χάρτη του καλοκαιριού - για να… «παίρνω» σιγά σιγά τα πάνω μου). Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά φέτος είναι μια γερή χρονιά μουσικά. To Rockwave μάς φέρνει τους Αrctic Monkeys (6 Iουλίου στοTerravibe), το Release τους UB40 και τους Thievery Corporation (1η Iουνίου, Πλατεία Νερού), το Φεστιβάλ Αθηνών τον Sting (22 και 23 Ιουνίου Ηρώδειο) το Eject τον πάντα καλοδεχούμενο- και ειδικά φέτος στον απόηχο ενός δυνατού comeback – Nick Cave (23 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού), ενώ το Summer Nostos Festival του ΚΠΣΝ εκτός από ανερχόμενα ονόματα όπως η νέο-folk Αφρο/Βρετανή Lianne La Havas (22/6) ή εμβληματικούς καλλιτέχνες, όπως ο John Cale των Velvet Underground (19/6) φέρνει και τους περίφημους Animal Collective (23/6) οι οποίοι θα παίζουν το ίδιο βράδυ λίγα μέτρα πιο κάτω από τον Κέιβ.
Όλος ο Ιούνιος (και οι αρχές Ιουλίου) φουλ στα ονόματα.

Αλλά το βράδυ της 23ης Ιουνίου είναι πραγματικά το πιο καυτό του καλοκαιριού: Sting στο Ηρώδειο, Νικ Κέιβ στην Πλατεία Νερού και Αnimal Collective στο ωραιότερο (συναυλιακό) πράσινο της Αθήνας, στο ΚΠΣΝ. Αν μετρήσουμε δε το «ελεύθερη είσοδος» του Summer Nostos, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πού θα έχει τράφικ εκείνο το βράδυ…

Χάρη Ποντίδα

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_slider Εθισμένοι στην καταστροφή Δεν υπάρχει, νομίζω, ευρωπαϊκή πόλη που τα αγάλματα να είναι πιο κακοπαθημένα από την Αθήνα. Main_lanthimos_252863_125853 Γιατί μας αρέσει ο Γιώργος Λάνθιμος; Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε στην Ελλάδα, για να ανοιχτεί μετά στη διεθνή αγορά έχει κάτι το σχεδόν συγκινητικό, γιατί δίνει «σάρκα» σε ένα όνειρο που για έναν Ελληνα καλλιτέχνη αρχικά μπορεί να μοιάζει ουτοπικό. Main_eirini-pappafg Πόλεμος ανακοινώσεων για την Ειρήνη Παππά Ευχόμαστε ο θόρυβος να σταματήσει εδώ και να αφήσουμε την ηθοποιό στην ησυχία που έχει επιλέξει να ζει. Main_slider Σώστε τα «Ξενία» Τα γεμάτα κόσμο κάποτε ξενοδοχεία, τα αρχιτεκτονικά αυτά κοσμήματα, εγκαταλείφθηκαν και αφέθηκαν στην φθορά του χρόνου. Main_37121999_304 Ο Γαβράς ζει, η διαδικτυακή ενημέρωση ψυχορραγεί Με την επικράτηση του Internet και στο θέμα της ενημέρωσης, το να είσαι πρώτος έχει γίνει, δυστυχώς, μοναδικός σκοπός. Main_slider Τα γαϊδουράκια πήγαν… θέατρο Ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για τα μαρτύρια που τραβούν τα συμπαθή τετράποδα.
#load_content_with_ajax